Παραμένει αναπληρωτής διευθύντρια η Claire Williams στην ομάδα

- Advertisement -

H Formula 1 συγκλονίστηκε από την είδηση την περασμένη εβδομάδα ότι η οικογένεια Williams επέλεξε να πουλήσει την εμβληματική ομάδα τους σε ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων, αλλά για τώρα τουλάχιστον, η αναπληρωτής διευθύντρια της ομάδας Claire Williams λέει ότι θα συνεχίσει να διευθύνει τη βρετανική ομάδα.

Η ομάδα της Williams πέρασε πολύ δύσκολα οικονομικά προβλήματα τους τελευταίους μήνες και πριν από τρείς μήνες ξεκίνησε μια στρατηγική αναθεώρησης για να βρεί πιθανές λύσεις. Αξιολογώντας μια σειρά από ποικιλία προσφορών για επένδυση στην ομάδα τους, τελικά κατέληξαν με την Dorilton Capital, πουλώντας το 100% της ομάδας που σημαίνει ότι ο ιδρυτής της Sir Frank, ο οποίος ξεκίνησε την ομάδα πριν από περισσότερα από 40 χρόνια δεν κατέχει πλέον μετοχές.

H μάρκα Williams θα παραμείνει στην F1, με τους νέους ιδιοκτήτες να συνεργάζονται με την τρέχουσα διοίκηση για να συζητήσουν το μέλλον και τον καλύτερο τρόπο διοίκησης των νέων κεφαλαίων.

Ως έχει η κατάσταση η Claire Williams επιβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να διευθύνει την ομάδα καθημερινά, όπως έκανε από τότε που έγινε αναπληρωτής διευθυντής της ομάδας το 2013, με το πατέρα της να παραμένει στη θέση του.

«Είναι προφανές πολύ νωρίς ακόμη για αλλαγές και αποφάσεις, προς το παρόν δουλέβουμε όπως προηγουμένως» δήλωσε η Claire κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης τύπου στο Spa πριν από τον βελγικό αγώνα. «Είμαι εδώ υπό την ιδιότητα μου όταν έτρεξα την ομάδα στη Βαρκελώνη, και τους αγώνες πριν από αυτό και θα συνεχίσω από αυτή την ιδιότητα»

«Θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι πέρασα συναισθηματική φόρτιση τους τελευταίους μήνες»

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το μέλλον του Mike O’ Driscoll, διευθύνοντος Συμβούλου της ομάδας η Claire Williams απάντησε: « Ακριβώς το ίδιο, παραμένει στην θέση του είναι στην δουλειά ως συνήθως»

Μίλησε και για το τέλος μιάς εποχής στην Williams, με την οικογένεια να παραιτείται από τις μετοχές στην εταιρεία και η Claire παραδέχθηκε το πόσο σκληρή ήταν η απόφαση. «Θα έλεγα ψέματα αν δεν παραδεχόμουν ότι περάσαμε συναισθηματική φόρτιση τους τελευταίους μήνες» για να συμπληρώσει «Όμως έχουν περάσει αυτά τα δύσκολα οπότε καταφέραμε να ξεφύγουμε από τον κίνδυνο της χρεωκοπίας και αυτό μπορεί να είναι καλό μόνο για την Williams»

«Πάντα βάζαμε την ομάδα πρώτη. Στην καρδιά της οικογένειας Williams, βάζουμε τους ανθρώπους μας πρώτους και την επιτυχία και το μέλλον της ομάδας μας στις αποφάσεις που λαμβάνουμε. Δεν ήταν κάτι για εμάς. Η ομάδα χρειαζόταν την επένδυση και τώρα έχει ένα λαμπρό μέλλον υπό τους νέους ιδιοκτήτες της.»

ΠΗΓΗ: Formula1.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -