Παρών στο Rally Liepāja ο Mads Østberg

- Advertisement -

O Νορβηγός οδηγός Mads Østberg επιμένει ότι δεν έχει σχέδια «να κάνει κάτι ιδιαίτερο» όταν θα αγωνιστεί στη Λετονία για πρώτη φορά σχεδόν μετά από 10 χρόνια την επόμενη εβδομάδα.

Ο νικητής σε αγώνα του FIA World Rally Championship έλαβε μέρος στο Rally Talsi το 2012, δίνοντας στους Νορβηγούς μια γεύση από το τι θα περιμένει από το πρώτο σκέλος του Rally Liepāja, το οποίο εδρεύει γύρω από το Talsi στα βορειοανατολικά της πόλης υποδοχής Liepāja.

Ο Østberg δεν έχει αγωνιστεί μετά από το Ράλι Σουηδίας στα μέσα Φεβρουαρίου, αλλά θα είναι πίσω από το τιμόνι του PH Sport Citroën C3 R5 όταν το Rally Liepāja θα πραγματοποιείται για όγδοη φορά στην ιστορία του από 14-16 Αυγούστου ως ο δεύτερος γύρος του Πρωταθλήματος Ράλι της Ευρώπης του 2020.

«Η πρόθεσή μου δεν είναι να κάνω κάτι ιδιαίτερο, αλλά να επιστρέψω στον κανονικό ρυθμό το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο 32χρόνος Østberg. «Νομίζω ότι είναι εύκολο να κάνεις τα πράγματα πολύ περίπλοκα, όταν είσαι λίγο ανασφαλής, αλλά εγώ νιώθω αρκετά άνετα για να προετοιμαστώ κανονικά για αυτόν τον αγώνα, ακόμα κι αν έχω αποχή για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν σκοπεύω να κάνω κάτι άλλο από αυτό που συνήθως κάνω. Η προσέγγισή μου είναι να επιστρέψω στην κανονική μου οδήγηση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά, σίγουρα, επειδή δεν βρισκόμουν στο αυτοκίνητο ράλι για έξι μήνες, θα χρειαστεί λίγος χρόνος, για να επιστρέψω στην ταχύτητα. Όσον αφορά την οδήγηση, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε και το ρυθμό μας.

«Γνωρίζω ότι το ERC ξεκίνησε ήδη στη Ρώμη και οι οδηγοί είναι πιθανώς λίγο καλύτερα προετοιμασμένοι από εμένα, καθώς αυτός θα είναι ο πρώτος μου αγώνας πίσω στο αυτοκίνητο. Πιθανότατα θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι για να επιστρέψουμε στο ρυθμό. Προφανώς, μπορεί να μας κοστίσει λίγο χρόνο, αλλά θέλουμε να τα πάμε καλά. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και τουλάχιστον θέλουμε να είμαστε το ταχύτερο πλήρωμα τη δεύτερη ημέρα. Αυτός είναι ο στόχος μας.

«Το Ράλι Liepāja είναι ένα πολύ καλό ράλι. Είναι η προτιμώμενη επιλογή της Citroën να κάνει αυτό τον αγώνα. Για μένα είναι καλό επίσης. Το ξέρω λίγο από το παρελθόν και θα ήταν ωραίο να συναντηθώ με τον Raimonds Strokšs. Τον συνάντησα το 2012 και εξακολουθεί να είναι ο διοργανωτής αυτού του αγώνα”

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -