Πέρασε μπροστά ο Ogier αποχώρησε ο Tanak στο Ράλι Τουρκίας

- Advertisement -

Ανακατατάξεις είχαμε στην πρωτοπορία του Ράλι Τουρκίας με την ολοκλήρωση της εναρκτήρια ειδικής διαδρομής στο Yesibelde με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Sebastian Ogier  να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο και να περνά μπροστά.

Στην δεύτερη θέση εξακολουθεί να είναι ο Βέλγος Thierry Neuville με μόλις 1,7 δευτερόλεπτα από τον πρωτοπόρο  με τρίτο τον Elfyn Evans. Ο «γάτος» Sebastien Loeb υποχώρησε στην τέταρτη θέση γενικής με διαφορά +18,1 δευτερόλεπτα από τον Ogier ενώ πιο άσχημα είναι τα νέα για τον Εσθονό Ott Tanak που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα με το σύστημα διεύθυνσης του Hyundai i20 και τέθηκε εκτός μάχης σταματώντας στο 25,9 χλμ της ειδικής που είχε μήκος 31,7 χλμ.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Kalle Rovanpera και Sunninen που είναι ο ταχύτερος από τους οδηγούς της M-sport Ford.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή

Τα διαγωνιζόμενα πληρώματα στον 5ον γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος έχουν να καλύψουν σήμερα μια πολύ δύσκολη μερά με εξι συνολικά ειδικές διαδρομές τρείς επαναλαμβανόμενες με ενδιάμεσο σέρβις συνολικού μήκους 107,38 χλμ.

Λόγο της σκόνης οι διοργανωτές έχουν προβλέψει να ξεκινούν τα κορυφαία πληρώματα με διαφορά τεσσάρων λεπτών το ένα από το άλλο με τον Γάλλο Loubet να είναι ο πρώτος οδηγός που ολοκλήρωσε την διαδρομή με χρόνο 26λεπτών 11,8 δευτερολέπτων. Εξουθενομένος στο τέλος της διαδρομής δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο να βρώ τον ρυθμό, γλιστρούσα πολύ στην ειδική»  

Ταχύτερος όπως προαναφέραμε στην εναρκτήρια σημερινή διαδρομή ο Ogier που δήλωσε: «Πρέπει να πιέσουμε τώρα που είναι η αρχή και δεν είναι σε άσχημη κατάσταση οι δρόμοι. Είναι πολύ ολισθηρή ειδική αλλά όχι κακιά για μένα»

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -