Πήρε κεφάλι στο ράλι Αζορών ο Ricardo Moura

- Advertisement -

Ακυρώθηκε η πρώτη ειδική για λόγους ασφαλείας, επικρατούν βροχές ομίχλη και πού δύσκολες συνθήκες

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC FIA στη Νήσο των Αζορών που βρίσκεται στο Αρχιπέλαγος του Ατλαντικού.

Η σημερινή μέρα περιλαμβάνει συνολικά επτά ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες την Coroa da Mata 11,4 χλμ,την μεγαλύτερη του αγώνα την Graminhas 24,3 χλμ  και την Tronqueria 21,99χλμ) και την υπερειδική διαδρομή Grupo Marques των 4,1 χλμ με την οποία θα ολοκληρωθεί η σημερινή μέρα που εξελίσσονται στα ανατολικά του νησιού.

Δυστυχώς η πρώτη ειδική διαδρομή του αγώνα ακυρώθηκε από τους οργανωτές για λόγους ασφαλείας και η αγωνιστική δράση καθυστερά λίγο με την μεγαλύτερη ειδική του αγώνα. Οπως προαναφέραμε σε προηγούμενη μας αναφορά για τον αγώνα ο Louis Vilarino είναι ο οδηγός που επέλεξε να ανοίγει πρώτος τις ειδικές με το Skoda Fabia Evo2με τους  Theothosio και Tempestini να ακολουθούν. Ο ταχύτερος οδηγός στην προκριματική ειδική χθές Javier Pardo επέλεξε να ξεκινά από την 5η θέση το πέρασμα του από τις διαδρομές πίσω από τον Battistolli.

Η βροχή είναι πολύ έντονη και σε συνδιασμό με την πυκνή ομίχλη που επικρατεί σε ορισμένα σημεία κάνει πολύ δύσκολο το έργο των πληρωμάτων. Το ταχύτερο χρόνο κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες σημείωσε ο τοπικός ήρωας Ricardo Moura που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 17:37.8 . «Η αρχή της ειδικής ήταν πολύ δύσκολη με πλήρη ομίχλη παντού ε ορατότητα σχεδόν μηδέν. Μερικές φορές είχαμε κράτημα αλλά στις περισσότερες όχι. Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει κανείς αν δεν το ζήσει» δήλωσε στο ERCFIA.com μετά το τέλος της διαδρομής.

Δεύτερος ταχύτερος με διαφορά μόλις +1,8 ο ισπανός Efren llarena επίσης με Skoda Fabia Rally2 Evo, τον τρίτο ταχύτερο χρόνο με Ford Fiesta Rally2 πέτυχε ο Ken Torn.

Ακολουθούν άλλοι τρείς οδηγοί με Skoda Fabia Rally2 Evo με τους Wagner, Campedeli και Pardo που συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα με τον Πορτογάλλο Magalhaes με το Hyundai i20 N Rally2 να γράφει τον έβδομο ταχύτερο χρόνο.

Οι διαφορά του πρωτοπόρου του αγώνα από τον έβδομο είναι μόλις στα +14.6 δευτερόλεπτα κάτι που δείχνει ότι θα έχουμε ένα συναρπαστικό αγώνα.

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα σε λίγο.

ΠΗΓΗ: ERCFIA.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -