Πίσω στην ενεργό δράση του WRC με Ράλι Εσθονίας

- Advertisement -

Ο 4ος γύρος του πρωταθλήματος που γίνεται για πρώτη φορά καλύπτει 233 χιλιόμετρα και 17 ειδικές διαδρομές

Μετά από μια διακοπή σχεδόν έξι μηνών λόγο της πανδημίας του Covid-19, τα αστέρια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA επιστρέφουν πίσω στην ενεργό δράση αυτή την εβδομάδα στο Ράλι Εσθονίας (4 – 6 Σεπτεμβρίου).

Επαναρχίζει λοιπών το WRC κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε ένα πρωτόγνωρο σε όλους αγώνα στα γρήγορα και ομαλά χώματα της χώρας της Βαλτικής. Ο 4ος γύρος καθώς πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας είχαν γίνει τα Ράλι Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικού συγκαταλέγεται στα υψηλότερα κλιμάκια των ταχύτερων αγώνων του πρωταθλήματος.

Και η σύντομη μορφή της διοργάνωσης, που περιλαμβάνει έναν αγώνα λιγότερο από το κανονικό, σημαίνει ότι οι οδηγοί δεν έχουν καμία πιθανότητα να χαλαρώσουν στην περικοπή και την ώθηση του ανταγωνισμού του WRC μετά από μακρά απουσία.  

Η αγωνιστική δράση ξεκινά την Παρασκευή το βράδυ στη σύντομη ειδική Tartu vald (1,28 χλμ.), που θα πραγματοποιείται στην άκρη του πάρκου εξυπηρέτησης στο Εθνικό Μουσείο της Εσθονίας στο Αεροδρόμιο Raadi του Tartu.

Οι οργανωτές του αγώνα στο πρόγραμμα του Σαββάτου θέλοντας να ξυπνήσουν καλύτερα τα διαγωνιζόμενα πληρώματα ξεκινούν με την μεγαλύτερη ειδική του αγώνα, το Prangli (20,93km). Η συνέχεια περιλαμβάνει την διαδρομή Kanepi (16,88km) πριν από ένα απομακρυσμένο ανεφοδιασμό στο Otepää, που σημαίνει “Ott’s Head” στη διάλεκτο της Νότιας Εσθονίας. ΟTänak πρέπει να νιώθει σαν στο σπίτι του τότε …..

Η διαδρομή Otepää (9,30km) προηγείται του Mäeküla (14,76km), με την Elva (11,72km) να ολοκληρώνει το πρωινό σκέλος. Μετά το σέρβις στο Raadi, οι πέντε ειδικές θα επαναληφθούν το απόγευμα, καλύπτωντας συνολικά 147,18 χιλιόμετρα ανταγωνισμού.

Η Κυριακή ακολουθεί μια παρόμοια μορφή με τρείς ειδικές νωρίς το πρωί που επαναλαμβάνονται αργότερα. Μετά από επανεκκίνηση του αγώνα στις 05.57 τοπική ώρα, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν την Arula (6,97km), την Kaagvere (15,46km) και την Kambja (20,04km).

Δεν θα υπάρξει υπηρεσία πριν από την αντιμετώπιση των τριών δοκιμών για δεύτερη φορά. Η τελική διαδρομή Wolf Power Stage στην Kambja προηγείται της τελετής στο βάθρο στο Raadi. Οι 17 ειδικές διαδρομές καλύπτουν 233,40 αγωνιστηκά χιλιόμετρα σε συνολική διαδρομή 869,40 χιλιόμετρα. 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -