Πίσω στην ενεργό δράση του WRC o Chris Ingram

- Advertisement -

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης του 2019 Chris Ingram βρήκε το budget υπόγραψε διετές πρόγραμμα και επιστρέφει στην ενεργό δράση στα μεγάλα σαλόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας που θα γίνει 22-25 Απριλίου.

Ο 26χρόνος Βρετανός μαζί με τον συνοδηγό του Ross Whittock θα αντιμετωπίσουν έξι αγώνες στην WRC3 αυτή την χρονιά σε ένα Skoda Fabia Rally2 Evo που ετοιμάζεται από την βελγική ομάδα SXM Competition πριν ανεβεί στο WRC2 του χρόνου.

Ως γνωστό οι Chris Ingram / Ross Whittock κατέκτησαν τον Ευρωπαϊκό τίτλο το 2019 μετά την αύξηση του προυπολογισμού τους μέσων crowdfunding αλλά η πανδημία με τον κορωνοϊό τους κράτησε μακρυά από την ενεργό δράση το 2020.

Ο Ingram έχει στο πάλμαρε του οκτώ συμμετοχές σε επίπεδο παγκοσίου πρωταθλήματος αλλά έχει διεκδικήσει τρείς νίκες κατηγορίας στο Rally GB, τερματίζοντας τρίτος στο WRC2 και ένατος γενικής στην Τουρκία το 2018.

Ο στόχος του πληρώματος για φέτος θα είναι η εκμάθιση των ειδικών διαδρομών και να καλύψουν όσο το δυνατό περισσότερα αγωνιστικά χιλιόμετρα.

«Η εμπειρία είναι τόσο σημαντική στο WRC, το οποίο είναι τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό» ανάφερε «και αποκτάς εμπειρία μόνο φτάνοντας στο τερματισμό κάθε αγώνα που ξεκινάς»

«Εχοντας αυτά υπόψην ο στόχος μας φέτος είναι να κρατήσουμε ένα καθαρό μυαλό να μην κάνουμε τίποτα ηλίθιο, να μάθουμε όσον τον δυνατό περισσότερα και να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατό περισσότερα χιλιόμετρα. Βαθμοί και βάθρα πάνω από όλα όσα ανάφερα προηγουμένως θα είναι μια έξτρα ανταμειβή αλλά δεν υπάρχει καμιά πίεση σε μένα για να το κάνω αυτό. Η μόνη πίεση πουθα έχω είναι να προετοιμάσω τον εαυτό μου σε μια θέση όπου θα μπορώ να πάω για κορυφαία αποτελέσματα στον επόμενο χρόνο»

Η τελευταία μεγάλη ανταγωνιστική έξοδος του Ingram ήταν στο τελικό γύρο του ERC 2019 στην Ουγγαρία τον Νοέμβριο όπου και κατέκτησε τον τίτλο και αναγνωρίζει ότι θα χρειαστεί χρόνος για να εγκατασταθεί σε επίπεδο WRC.

« Εχουν περάσει σχεδόν 18 μήνες από την τελευταία φορά που οδήγησα έναν αγωνιστικό υψηλού επιπέδου, οπότε πρέπει να ενισχύσω την αυτοπεποίθηση μου, να μάθω τους αγώνες και να προσαρμοστώ στο πρωτάθλημα επειδή είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχω κάνει ποτέ. Οι αγώνες WRC είναι σε ένα άλλο επίπεδο, θα τα δώσω όλα»

«Σε όλους τους αγώνες που σκοπεύω να λάβω μέρος φέτος θα είναι νέοι για μένα, είναι μια νέα ομάδα και θα είμαι αντιμέτωπος με τους καλύτερους οδηγούς στο κόσμο. Ξέρω ότι δεν θα είναι εύκολο, αλλά ποτέ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα στην καριέρα μου. Ανυπομονώ να αντιμετωπίσω όλες τις προκλήσεις κατά μέτωπο όπως» πρόσθεσε ο Ingram.

O Chris Ingram έχει πολεμήσει την κατάθλιψη στην προσωπική του ζωή κάτι για το οποίο είναι ανοιχτός.

«Πέτυχα ένα όνειρο όταν έγινα πρωταθλητής Ευρώπης. Ωστόσο ο ανταγωνισμός με μερικούς από τους ταχύτερους οδηγούς ράλι σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης δεν ήταν το δύσκολο μέρος. Πάλευα πάλευα και ξεπέρασα μια πολύ πιο σκληρή μάχη με την ψυχική μου υγεία. Ελπίζω ότι με το να είμαι ανοιχτός στις προκλήσεις μου θα βοηθήσει και άλλους ανθρώπους να μιλήσουν. Εχω αγωνιστεί με δύσκολες στιγμές στην προσωπική μου ζωή. Στεναχωριόμουν πολύ όταν όλα με χτύπησαν ταυτόχρονα, οικονομικές πιέσεις, σχέσεις, οικογενειακές ασθένειες και τη σκέψη ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω την καριέρα μου» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: wrc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -