Πλήρες πρόγραμμα με την M-Sport ο Teemu Suninen  

- Advertisement -

Μετά από προγράμματα μερικής συμμετοχής το 2017 και το 2018, ο 24χρονοςTeemu Suninen  παραμένει στη M-Sport Ford World Rally Team για να λάβει μέρος και στους 14 αγώνες του 2019 στο ένα από τα δυό Fiesta WRC μαζί με τον Elfyn Evans που θα οδηγεί το άλλο.


Θεωρούμενος ως ένα από τα πιο λαμπρά νεαρά αστέρια στα ράλι της Φινλανδίας, ο Suninen έχει θέσει σαφείς στόχους για την νέα σεζόν.

“Ο στόχος μου είναι να είμαι πιο συνεπής και να τελειώσω ανάμεσα στους κορυφαίους έξι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, δήλωσε στο wrc.com. Για να συμπληρώσει “Πέρυσι, αγωνίστηκα σε μερικούς αγώνες εξαιτίας της έλλειψης εμπειρίας μου, αυτή τη φορά πιστεύω ότι μπορώ να βελτιώσω την εμπειρία που έχω και το ποσό των δοκιμών σε σύγκριση με πέρυσι. Μέχρι τώρα ο κύριος στόχος μου ήταν πάντα για να πάρω μια πλήρη σεζόν σε ένα αυτοκίνητο WRC. Τώρα, ο επόμενος στόχος είναι να κερδίσω μερικές νίκες και να ανεβώ στο πότιουμ. “

Οι Suninen και Evans έχουν μεγάλες ευκαιρίες για να γεμίσουν τη M-Sport Ford μετά την αναχώρηση του Sébastien Ogier για τη Citroen. Αλλά ο Suninen πιστεύει ότι η απόφαση του Γάλλου να προχωρήσει μπορεί να αποφέρει οφέλη για τον ίδιο που θα φέρει τον αριθμό 3 καθόλη την χρονιά.

“Ο Sébastien ήταν πολλαπλός πρωταθλητής, οπότε ήταν πιο εύκολο για αυτόν να ασκήσει πίεση στην ομάδα για να προχωρήσει, αλλά τώρα νομίζω ότι μπορώ να αποκτήσω μεγαλύτερο ρόλο στην ομάδα και μπορώ να επηρεάσω στη βελτίωση του αυτοκινήτου”, εξήγησε.

“Πέρυσι οδήγησα το αυτοκίνητο μόνο οκτώ ημέρες το χρόνο, χωρίς δοκιμασίες πριν από τον αγώνα. Απλώς έπρεπε να εισχωρήσω και να ελπίζω να ταιριάζει σε μένα”. 

Μετά από τρεις χρονιές, μαζί με τον Mikko Markkula, ο Suninen θα προσχωρήσει και με νέο συνοδηγό τον Marko Salminen και το ζευγάρι θα κάνει το ντεμπούτο τους στο Rallye Monte-Carlo  στις 24 – 27 Ιανουαρίου.

Ο Suninen δοκίμασε την τελευταία προδιαγραφή του Fiesta τον Δεκέμβριο. “Το αυτοκίνητο αισθάνεται πολύ εύκολο στην οδήγηση, είναι προβλέψιμο και η ισορροπία είναι καλή”, είπε.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -