Πόλεμο λέξεων προκάλεσε η απόφαση της FIA για την Racing Point

- Advertisement -

Ο Szafnauer “με εξέπληξε το πόσο λίγο γνωρίζει ο Brown για την F1”

Τελικά η ετυμηγορία της FIA για του αγωγούς φρένων της Racing Point και η επιβολή προστίμου και η αφαίρεση βαθμών δεν έχει λύσει το πρόβλημα τουναντίον έχει δημιουργήσει μια σειρά αποριών που χρειάζονται νομικές απαντήσεις.

Σύμφωνα με την FIA οι μπροστινοί αγωγοί φρένων της RP 20 είναι νόμιμοι, αλλά οι οπίσθιοι άξονες δεν είναι. Αυτό από αθλητικής άποψης δεν είναι νόμιμο αλλά από τεχνικής πλευράς είναι πράγμα που σημαίνει ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει να τρέχει τους αγωγούς για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Αντιλαμβάνεσται λοιπών μια δυφορούμενη απόφαση με παραθυράκια και καμαρόπορτες που αποτελεί την αιτία να έχει ξεσπάσει ένας πόλεμος λέξεων στο χώρο της Formula 1.  Με τον αρχηγό της Racing Point, Otmar Szafnauer να χτυπάει στο σχόλιο του «BS» του Zak Brown, λέγοντας ότι ο Αμερικανός ξέρει «λίγα» για την F1.

Ως γνωστό η FIA έβαλε πρόστιμο στην ομάδα της Racing Point 400.000 ευρώ και αφαίρεση 15 πόντων από το πρωτάθλημα κατασκευαστών κάτι που κανένα δεν αφήνει ευχαριστημένο αυτή η ετυμηγορία.

 «Νομίζω ότι αυτό προκαλεί σύγχυση στους οπαδούς. Πώς εξακολουθεί να υπάρχει στο αυτοκίνητο κάτι που δεν είναι νόμιμο στην Αυστρία; ” είπε ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren Brown.

«Ισχυρίστηκαν ότι είχαν αντιγράψει το αυτοκίνητο μέσω φωτογραφίας. Είναι σαφές από την ανάγνωση του εγγράφου ότι είναι BS. Και επομένως πρέπει να αμφισβητήσετε οτιδήποτε άλλο γύρω από αυτό το αυτοκίνητο.Νομίζω λοιπόν ότι αυτή είναι πιθανώς η κορυφή του παγόβουνου, το σημείο εκκίνησης για να δούμε τι συνέβη εδώ, επειδή δεν νομίζω ότι είναι υγιές για το άθλημα».

Ο Otmar Szafnauer δεν είναι εντυπωσιασμένος με τα σχόλια της αντιπάλου ομάδας και σχολίασε απαντώντας του:

«Έτσι ο Zak Brown είναι BS, γιατί δεν είναι μηχανικός. Δεν έχει ιδέα τι μιλάει. Μηδέν. Και εκπλήσσομαι για το πόσο λίγο ξέρει για τους κανόνες της F1. Μου φαίνεται ότι ξέρει περισσότερα για ιστορικούς αγώνες από ό, τι για την F1.»

Όλα αυτά σύμφωνα με δημοσιεύματα στο PlanetF1 πριν από λίγο αναμένωντας την απόφαση της Racing Point που έχει μέχρι το Σάββατο το πρωί για να αποφασίσει εάν επιθυμεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση και την ποινή που δέχθηκε

Ηδη οι ομάδες της McLaren, Ferrari και Renault έχουν γνωστοποιήσει την πρόθεση τους να ασκήσουν έφεση.

«Νομίζω ότι μια προσφυγή, για παράδειγμα, θα απαιτούσε περαιτέρω νομική συνδρομή από δικηγόρους», δήλωσε ο Szafnauer, «και θα μπορούσε πολύ να είναι ότι οι δικηγόροι θα κοστίζουν περισσότερο από το πρόστιμο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσουμε.

«Και μετά για μένα οι 15 βαθμοί που μας αφερούν πρέπει να το αξιολογήσεις επίσης, θα έχει σημασία στο τέλος του πρωταθλήματος; Σε μερικά χρόνια το κάνει. Και μερικά χρόνια δεν το κάνει. Είναι δύσκολο λοιπόν να προβλεφθεί. Αυτό θα μπορούσε να είναι ναι. Και τότε το τελευταίο είναι να μην έχεις απολύτως τίποτα λάθος, αλλά παραβιάζοντας μια διαδικασία αθλητικών κανονισμών, αυτό από μόνο του δεν είναι θετικό. Επομένως, πρέπει επίσης να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε εκκαθάριση το όνομά μας. Δεν κάναμε καθόλου λάθος, ακολουθήσαμε τους κανονισμούς κατά γράμμα»

“Και όταν πας σε ένσταση, έχεις διαφορετικούς τύπους κριτών που θα ακούσουν τα επιχειρήματα”

ΠΗΓΗ: PlanetF1

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,119ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -