Porsche παραμένει η ισχυρότερη μάρκα στο Le Mans

- Advertisement -

Η Porsche σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε στη Στουτγγάρδη έχει γιορτάσει τα εξαιρετικά επιτεύγματα της κατά τη διάρκεια της περιόδου του 2015. Στη Νύχτα  των Πρωταθλητών του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Weissach ήταν όλοι εκεί.

M15_5641

Με την ευκαιρία αυτή, ο CEO της Porsche, ο Δρ Oliver Blume, αναφέρθηκε και στις πρώτες προϋπόθεσης και προοπτικές για την επερχόμενη σεζόν. “Μέσα από την πίστα έχουμε βιώσει μια από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία της εταιρείας μας φέτος. Για το 2016, δίνουμε έμφαση στη συνέπεια και πάλι και θα επιταχύνουμε το ρυθμό μας. Θα είμαστε ο μοναδικός κατασκευαστής που θα αντιμετωπίσει τις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες στο Le Mans », περιέγραψε στην ομιλία του.

M15_5638

 919 Hybrid:  Θα υπερασπίσουν το τίτλος στο WEC ξεκινώντας με τους αριθμούς 1&2

Το 2016, η ομάδα της Porsche θα λάβει μέρος για Τρίτη σεζόν στο WEC και θέλει να υπερασπίσει τους τίτλου της. Οι δύο 919 Hybrid θα τρέξουν και στους  εννέα γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA WEC, με τους αριθμούς εκκίνησης να είναι το 1 και το 2 . Το 919 Hybrid, το οποίο έχει υποστεί εννοιολογικές βελτιώσεις σε πολλούς τομείς, αποτελεί την τεχνική εξέλιξη του οχήματος του 2015.  Η νέα εμφάνιση του μοντέλου της θα παρουσιαστεί στην προετοιμασία της νέας χρονιάς στο  WEC στο Paul Ricard, στη Γαλλία, στις 25 Μαρτίου.

M15_5629Το υβριδικό σύστημα του 919 συνδυάζει πρωτοποριακή τεχνολογία συρρίκνωση turbo με άμεσο ψεκασμό καυσίμου αποδοτικό για τις δύο λίτρων, τετρακύλινδρες μηχανές εσωτερικής καύσης και χρησιμοποιεί μια μπαταρία ιόντων λιθίου για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας από δύο διαφορετικά συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Το  σύστημα της 919 Hybrid παράγει ισχύ σχεδόν 1.000 ίππων και με την προϋπόθεση της Porsche με πολλά σημαντικά ερεθίσματα για την ανάπτυξη των συστημάτων αυτών και στα μελλοντικά σπορ αυτοκίνητα στο δρόμο, για παράδειγμα, όσον αφορά την τεχνολογία 800-volt για την  πρωτότυπη ιδέα Ε, η οποία θα τεθεί σε παραγωγή κατά το τέλος της δεκαετίας. Δύο αντί τριών 919 Hybrid θα τρέξουν  στις 24 Ώρες του Le Mans – που αποτελεί το αποκορύφωμα του πρωταθλήματος 2016 WEC.

M15_5627Η Porsche και η αδελφή εταιρεία στον όμιλο VW – η Audi έχουν συμφωνήσει να μειώσουν τη δραστηριότητά τους κατά ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο η κάθε μια στην LMP1 για τη μέγιστη αποδοτικότητα του κόστους. Οι έξι οδηγοί που αποτελούσαν την ομάδα στη τρέχουσα περίοδο παραμένουν και στη νέα χρονιά και θα οδηγούν  τις Porsche 919 Hybrid. Την ευθύνη οδήγησης  στον αγωνιστικό αυτοκίνητο LMP1 με το αρχικό νούμερο 1 θα βρίσκονται  οι νικητές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των οδηγών, Timo Bernhard (34), Brendon Hartley (26) και Mark Webber (39), με τους Romain Dumas (37), Neel Jani (32) και Marc Lieb (35) να οδηγούν  το αδελφό τους αυτοκινήτο που θα φέρει το νούμερο 2.

M15_5632Στους επαγγελματίες οδηγούς  για την εργοστασιακή ομάδα της Porsche και ο Kévin Estre που έχει υπογραψεί καθώς κέρδισε νίκες στο Porsche’s one-make cup series. Ο Kévin Estre 27 ετών από τη Γαλλία έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες σε έξι χρόνια στο τιμόνι της 911 στο GT3 Cup, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων στο Porsche Carrera Cup της Γαλλίας και της Porsche Mobil 1 Supercup.

M15_5640Το 2015, ο ίδιος υποστήριξε την ομάδα της Porsche Manthey στο 911 RSR στον αγώνα WEC στο Spa και σημείωσε την τρίτη θέση στην GTE-Pro κατηγορία με τον Porsche Junior οδηγό Sven Müller (23). Με τον Kevin Estre, η Porsche έχει πλέον 16 οδηγούς στο πλαίσιο της σύμβασης συνεργασίας για τη σεζόν 2016 στην LMP1 και GT κατηγορία.

M15_5635Η Porsche αναδιατάσσει το πρόγραμμα WEC GT 

Εκτός από τη δέσμευση στην LMP1, η Porsche θα λάβει και πάλι μέρος στις δυο κατηγορίες GTE-Pro και GTE-Am το 2016. Οι πρωταθλητές οδηγοί Richard Lietz (31 ετών) και Michael Christensen (25 ετών) έχουν ως στόχο να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στην επαγγελματική κατηγορία. Το ζευγάρι θα υποστηρίζεται στο Le Mans από τον Wolf Henzler (40 ετών). Η Proton Dempsey Racing με την 911 RSR  και οδηγούς τους εργοστασιακούς της Porsche θα συνεχίζει να ακολουθεί τους αγώνες WEC το 2016. Ως συνεργάτης της ομάδας θα είναι ο Αμερικανός ηθοποιός Patrick Dempsey (49 ετών). Όποτε το επιτρέπουν οι δεσμεύσεις των γυρισμάτων του, θα αντιμετωπίσει επίσης επιλεγμένες κούρσες στην κατηγορία GTE Am. Δύο επιπλέον 911 RSR θα τρέξουν στις 24 ώρες του Le Mans. Σε αυτές θα μοιράζονται το πιλοτήριο οι Patrick Pilet (34) και ο Kevin Estre με το Βρετανό NiK Tandy (31). Το αδελφό αυτοκίνητο έχει διατεθεί για τους Earl Bamber (25), Frédéric Makowiecki (35) και Jörg Bergmeister (39). “Θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να λάβουμε επιβεβαίωση από την ACO για δύο GTE-Pro στη σειρά εκκίνησης στο Le Mans», δήλωσε ο επικεφαλής της  Porsche Motorsport  Δρ. Frank-Steffen Walliser.

M15_5634Η Porsche έχει ως στόχο να υπερασπιστεί τον τίτλο στις ΗΠΑ με δύο 911 RSR

Στο τρίτο σημαντικότερο πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, το Weathertech Sportscar πρωτάθλημα, η Porsche στέλνει και πάλι μια  δυναμική ομάδα  για να αναλάβει την πρόκληση. Η ομάδα της Porsche Βόρεια Αμερική θα παρατάξει και πάλι δύο 911 RSR, οι οποίες έχουν υποστεί σημαντικές αλλαγές για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς. Το πιλοτήριο του αριθμού 911 του οχήματος θα μοιράζονται οι Patrick Pilet και ο Nick Tandy. Στους μεγαλύτερους αγώνες (24 ώρες Daytona, 12 Ώρες του Sebring, Watkins Glen και Petit Le Mans), το ζεύγος των οδηγών θα λαμβάνει και στήριξη από τον Kévin Estre. Η τακτική του πληρώματος του αριθμού 912 αυτοκινήτου αποτελείται από τον Frédéric Makowiecki και Earl Bamber. Αυτά τα δύο θα συνοδεύεται από τον Michael Christensen στις τέσσερις κλασικές μεγάλες αποστάσεις. Η σεζόν ξεκινάει με τις 24 Ώρες Daytona στις 30 Ιανουαρίου.

M15_5639Ντεμπούτο για τη νέα 911 GT3 R στη Daytona

Στη πίστα παράδοση στη Φλόριντα, θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο που στηρίζεται στην έκδοση παραγωγής του νέου 911 GT3 R για τις ομάδες πελατών. Σε αυτή τοποθετείται ο νέος τεσσάρων λίτρων, εξακύλινδρος κινητήρας μπόξερ με άμεσο ψεκασμό καυσίμου.Τέσσερις ομάδες θα ριχθούν στο πεδίο της μάχης με πέντε οχήματα στον εναρκτήριο γύρο της σεζόν 2016. Το πιλοτικό εργοστάσιο Porsche Wolf Henzler υποστηρίζει την ομάδα Alex Job Racing. Ο Jörg Bergmeister θα ανταγωνίζεται για την Motorsports Park Place, Ο Patrik Long θα οδήγησης για την Black Swan Racing.

M15_5633Λόγω της ισχυρής ανταπόκριση από ομάδες πελατών σε όλο τον κόσμο, η Porsche έχει αποφασίσει να αυξήσει την παραγωγή της 911 GT3 R με προμήθεια σχεδόν 40 αυτοκίνητα. Η Porsche εργάζεται εντατικά να προετοιμάσει για τους οδηγούς που θα ανταγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο στην 911 GT3 R το 2016 τα αυτοκίνητα.  Η Porsche θα συνεχίζει την παράδοση των δικαιολογητικών 911 GT3 R  για ομάδες πελατών. Κατά συνέπεια, ο Jörg Bergmeister θα αγωνιστεί σε γύρους του ιαπωνικού Super GT, ο Patrick Long θα αντιμετωπίσει την παγκόσμια πρόκληση για την Pirelli Racing.

Στο 24ωρο αγώνα του Nürburgring, ο Wolf Henzler  θα ανταγωνίζεται και πάλι για την ομάδα Falken Motorsports.

M15_5637Με δυο εργοστασιακές 911 GT3 R στις 24 ώρες Nürburgring

Με την έμπειρη ομάδα Manthey Racing, η Porsche θα αντιμετωπίσει το πιο δημοφιλή αγώνα αυτοκινήτων στη Γερμανία το 2016, το Nürburgring 24 Ώρες, με δύο νέα 911 GT3 R, το κάθε ένα επανδρωμένο με τέσσερις οδηγούς . Το αγωνιστικό GT3, με βάση την έβδομη γενιά της γραφικής 911 σπορ αυτοκίνητο, παρουσιάστηκε ως μέρος του περασμένου έτους στο 24-ωρο αγώνα στο Nürburgring, και υπογράμμισε τις δυνατότητες του στο Nordschleife καταλαμβάνωντας την τρίτη θέση στην πρώτη κούρσα δοκιμή τους ως μέρος του VLN Πρωτάθλημα Long Distance τον Οκτώβριο. Η Porsche επεκτείνει το πρόγραμμα ανάπτυξης των νέων οδηγών της Porsche και επεκτείνει το επιτυχημένο σχέδιο ανάπτυξης της  με νεολαία, το 2016.

M15_5636Ο Γερμανός Sven Müller (23) και ο ιταλός Matteo Cairoli (19), θα λάβου 200.000 ευρώ ο κάθε ένας για  να  τρέξουν σε μια άλλη σειρά αγώνων τη Porsche Mobil Supercup.  Νέοι επί του σκάφους στους αγώνες είναι δύο ταλαντούχοι υποψηφίοι: Οι Dennis Olsen (19) από τη Νορβηγία που θα τρέξει στο Porsche Carrera Cup Deutschland ως το πρώτο βήμα για την κατάρτιση του να γίνει επαγγελματίας οδηγός αγώνων. Ο Γάλλος Mathieu Jaminet (21) κατάφερε να νικήσει τους άλλους ταλαντούχους νέους υποψηφίους σε ένα σειράς κύπελλο σε όλο τον κόσμο. Ο  πρωταθλητής του Carrera Cup Γαλλίας θα διαγωνιστεί στην Porsche Mobil 1 Supercup ως ένας Porsche Τζούνιορ οδηγός.  Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ο πρώην εργοστασιακός οδηγός της Porsche Sascha Maassen ανάλαβαν προπονητές για τους τέσσερις Porsche Juniors εντός και εκτός πίστας.

M15_5642Ο Ryan Dalziel κερδίσε το Porsche Cup

Ο νικητής του φετινού Porsche Cup, που πήρε το τρόπαιο για τον πιο επιτυχημένο Porsche ιδιώτη , είναι ένας οδηγός αγώνων από τη Σκωτία. Ο Ryan Dalziel (33) έλαβε το πολυπόθητο τρόπαιο από τον Dr Wolfgang Porsche, πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Porsche AG.  Επιπλέον, ο Dalziel παίρνει στο σπίτι του ένα 400 hp Porsche 911 Carrera 4S Cabrio αξίας άνω των 165.000 ευρώ. Χάρη στις επιτυχίες του στην Pirelli παγκόσμια πρόκληση, στην οποία τερμάτισε τρίτος συνολικά στο τιμόνι της προσπάθειας με την Racing 911 GT3 R, που κέρδισε 5.580 πόντους κατά τη διάρκεια της περιόδου του 2015. Δεύτερη θέση για τον Klaus Bachler  που εξασφάλισε χρηματικό έπαθλο 30.000 ευρώ. Στην τρίτη θέση, ο Marco Seefried κερδίσε 25.000 ευρώ. Το Porsche Cup έχει βραβευτεί από το 1970 και βασίζεται σε μια ιδέα του Ferry Porsche.

M15_5628

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,994ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -