Πουλήθηκε σε ιδιώτες επενδυτές η Williams F1

- Advertisement -

Η Williams ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι η ομάδα της Formula 1 έχει πωληθεί στην αμερικανική ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων Dorilton Capital, αλλά θα διατηρήσει την ταυτότητα και το όνομά της.

Ως γνωστό η Williams δήλωσε τον Μάιο ότι εξέταζε το ενδεχόμενο μερικής ή πλήρους πώλησης της ομάδας της F1 σε μια προσπάθεια να μειώσει τις οικονομικές πιέσεις και ότι υποβλήθηκε σε στρατηγική αναθεώρηση της καλύτερης δράσης για τη διαφύλαξη του μέλλοντός της.

Η ομάδα είχε υποστεί μείωση των εσόδων της τα τελευταία χρόνια μετά την απώλεια της δύναμης της και πτώση στο κάτω μέρος του πρωταθλήματος κατασκευαστών της F1 τις δύο τελευταίες σεζόν.

Σε δημοσιεύματα του Motorsport.com πριν λίγο αναφέρνεται στην ανακοίνωση που έκανε σήμερα η Williams που επιβεβαίωσε ότι είχε εξαγοραστεί από την Dorilton Capital σε μια κίνηση που φέρνει «ένα επιτυχημένο συμπέρασμα στη στρατηγική αναθεώρηση που ξεκίνησε στα τέλη Μαΐου».

Η Dorilton Capital είναι μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και έχει συμμετοχή σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η μηχανική και η μεταποίηση.

Η πώληση της Williams Racing στην Dorilton Capital έλαβε «ομόφωνη υποστήριξη» από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του ιδρυτή της ομάδας Sir Frank Williams, και «εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη επιτυχία της ομάδας της Formula 1 της Williams».

Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια αλλαγής του ονόματος της ομάδας ή του πλαισίου, με τον νέο ιδιοκτήτη να αναγνωρίζει «τη σημασία του σεβασμού και της διατήρησης της κληρονομιάς του Williams».

Δεν υπάρχουν επίσης σχέδια μετεγκατάστασης της ομάδας από την υπάρχουσα βάση της στο Grove στο Oxfordshire.

«Η στρατηγική αναθεώρηση ήταν μια χρήσιμη διαδικασία για να περάσει και απέδειξε ότι τόσο η Formula 1 όσο και η Williams έχουν αξιοπιστία και αξία», δήλωσε η αναπληρωτής διευθυντής της Williams, Claire Williams.

«Έχουμε φτάσει τώρα σε ένα συμπέρασμα και χαιρόμαστε που η Dorilton Capital είναι οι νέοι ιδιοκτήτες της ομάδας. Όταν ξεκινήσαμε αυτήν τη διαδικασία, θέλαμε να βρούμε έναν συνεργάτη που μοιράστηκε το ίδιο πάθος και τις ίδιες αξίες, που αναγνώριζε τις δυνατότητες της ομάδας και που μπορούσε να ξεκλειδώσει τη δύναμή της.

«Στη Dorilton Capital ξέρουμε ότι βρήκαμε ακριβώς αυτό. Άνθρωποι που κατανοούν το άθλημα και τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένοι. Άτομα που σέβονται την κληρονομιά της ομάδας και θα κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν ότι θα πετύχει στο μέλλον.

«Αυτό μπορεί να είναι το τέλος μιας εποχής για τον Williams ως ομάδα που ανήκει στην οικογένεια, αλλά γνωρίζουμε ότι είναι σε καλά χέρια. Η πώληση διασφαλίζει την επιβίωση της ομάδας, αλλά το πιο σημαντικό θα παρέχει ένα δρόμο προς την επιτυχία.

«Είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες στην Dorilton για την πίστη που έχουν δείξει στην ομάδα μας και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους τώρα.

«Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το Williams Board και τους συμβούλους μας που έχουν εργαστεί ακούραστα τους τελευταίους μήνες για να συμβεί αυτό και για τους υπαλλήλους μας που παρέμειναν σταθερά πιστοί».

Ο Matthew Savage, πρόεδρος της Dorilton Capital, σχολίασε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επενδύσαμε στη Williams και είμαστε εξαιρετικά ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές της επιχείρησης.

«Πιστεύουμε ότι είμαστε ο ιδανικός συνεργάτης για την εταιρεία λόγω του ευέλικτου και υπομονετικού επενδυτικού μας στυλ, το οποίο θα επιτρέψει στην ομάδα να επικεντρωθεί στον στόχο της να επιστρέψει στο προσκήνιο.

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα του Williams στη διεξαγωγή μιας λεπτομερούς επισκόπησης της επιχείρησης για να προσδιορίσουμε σε ποιους τομείς θα πρέπει να κατευθυνθεί η νέα επένδυση.

«Αναγνωρίζουμε επίσης τις εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης στο Grove και επιβεβαιώνουμε ότι δεν υπάρχουν σχέδια μετεγκατάστασης».

Τα νέα έρχονται ως ώθηση στις μελλοντικές προοπτικές της Williams μετά την πρόσφατη οικονομική αβεβαιότητα που απορρέει από τους αγώνες της, με την πανδημία COVID-19 να έχει επίσης μεγάλο εμπορικό αντίκτυπο.

Ενώ η ομάδα παραμένει στο κατώτατο σημείο του πρωταθλήματος κατασκευαστών της F1, έχει σημειώσει ανοδική πορεία στην απόδοση μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Οι πιλότοι George Russell και Nicholas Latifi έχουν τακτικά αγωνιστεί με τους αντιπάλους χαμηλότερου και μεσαίου βαθμού της Haas και Alfa Romeo, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά από τη φόρμα της ομάδας το 2019.

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -