Πρεμιέρα με Αζόρες τον Μάρτιο για το ERC

- Advertisement -

Το πολυαναμενόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι του 2019 που περιλαμβάνει 8 συνολικά αγώνες ανάμεσα τους και το Ράλι Κύπρος που θα αποτελεί τον 7ο γύρο και θα  γίνει 27-29 Σεπτεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα με τον 1ον αγώνα στις Αζόρες το Μάρτιο.

Η φετινή σεζόν παρουσιάζει και αρκετές αλλαγές ως επίσης και ένα νέο αγώνα το Ράλι Ουγγαρίας. Εκτός πρωταθλήματος ERC για το 2019 είναι το Ράλι Ακρόπολις που δεν προσμετρά φέτος στο πρωταθλημα

Νέα ονόματα για τις κατώτερες κατηγορίες ERC
Το FIA ERC Junior Under 28 και το FIA ERC Junior under 27 πρωταθλήματα μετονομάζονται για το 2019, φέρνοντάς τα εν σειρά με άλλα περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA. Το ERC Junior U28, για τα νεαρά αστέρια στα αυτοκίνητα R5, γίνεται το πρωτάθλημα Junior FIA ERC1, ενώ το ERC Junior 27 που υποστηρίζεται από το Pirelli, για τα μελλοντικά ταλέντα στα αγωνιστηκά R2, επανακαθιέρεται και το πρωτάθλημα Junior FIA ERC3.

Ακόμη πιο δυνατή θα είναι η ERC2
Η ERC2 θα είναι φέτος ακόμη πιο δυνατή, από την άποψη του αριθμού των ανταγωνιστών, που υπόσχονται για μιά ακόμη ισχυρή χρονιά το 2019 με αυτοκίνητα που συμμορφώνονται με τους τεχνικούς κανονισμούς R4-K και RGT που επιτρέπεται να συμμετέχουν παράλληλα με τα παραδοσιακά αγωνιστηκά N4 , όπως το Mitsubishi Lancer Evolution X και το Subaru Impreza STI.

30 ASTIER Raphael (fra), VAUCLARE Frederic (fra), Abarth 124 Rally, action during the 2018 European Rally Championship ERC Rally di Roma Capitale, from july 20 to 22 , at Fiuggi, Italia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Το Abarth Rally Cup ενώνει τις δυνάμεις του με το ERC
Με την επικύρωση του FIA World Motor Sport Council, το Abarth Rally Cup θα διεξαχθεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ της FIA το 2019. Θα προσμετρά σε έξι γύρους του ERC από τους οκτώ  που περιλαμβάνει η χρονιά, σε ανταγωνιστές που χρησιμοποιούν τα ελαφρά ιταλικά αγωνιστηκά αυτοκίνητα με πίσω κίνηση, τα οποία συμμορφώνονται με τους τεχνικούς κανονισμούς της κατηγορίας R-GT της FIA. Το rally Abarth 124 διατίθεται για € 110.000, το οποίο περιλαμβάνει το τέλος εγγραφής ERC.

Το ράλι της Ουγγαρίας είναι νέα προσθήκη στο πρόγραμμα ERC

Η Ουγγαρία επιστρέφει στο ERC για πρώτη φορά από το 2003 με ένα νέο αγώνα άσφαλτο στο Nyíregyháza, στα βορειοανατολικά της χώρας, περίπου δύο ώρες και 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα της Βουδαπέστης. Ενώ η εκδήλωση ήταν πραγματικά ολοκαίνουργια για το 2018, όταν έτρεξε ως το Ράλι της Νυρεγκιάχας και καταμετρήθηκε για το ουγγρικό πρωτάθλημα, το Nyíregyháza ήταν ένας τακτικός αγώνας στη δεκαετία του 1980.

Με πολλούς Ούγγρους οδηγούς που αμφισβητούν το ERC κάθε χρονιά – συμπεριλαμβανομένου του back-to-back πρωταθλητή ERC2 Tibor Érdi Jr – ένας ουγγρικός γύρος του πρωταθλήματος είναι απόλυτα χρονομετρημένος. Οι κυβερνητικές και τοπικές αρχές είναι άλλα σημεία συν. Το Ράλλυ Ουγγαρία θα είναι ο τελευταίος αγώνας του πρωταθλήματος και θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά οι αγώνες του 2019 είναι:

Round 1: Azores Airlines Rallye, 21-23 March (ERC Junior), gravel (subject to promoter agreement)

Round 2: Rally Islas Canarias, 2-4 May (ERC Junior), asphalt

30 GAGO Diogo, RAMALHO Miguel, Peugeot 208 R2, action during the 2018 European Rally Championship ERC Rally Islas Canarias, El Corte Inglés, from May 3 to 5, at Las Palmas, Spain – Photo Gregory Lenormand / DPPI

Round 3: Rally Liepāja (Latvia), 24-26 May (ERC Junior), gravel

Round 4: Rally Poland, 28-30 June (ERC Junior), gravel

Round 5: Rally di Roma Capitale (Italy), 19-21 July (ERC Junior), asphalt

Round 6: Barum Czech Rally Zlín, 16-18 August (ERC Junior), asphalt

Round 7: Cyprus Rally, 27-29 September, gravel

Round 8: Rally Hungary (Hungary), 8-10 November, asphalt

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -