Προκλητική η φετεινή διαδρομή του Ράλι Πολωνίας

- Advertisement -

Οι διοργανωτές του 75ου PZM Ράλι Πολωνίας δήλωσαν ότι η διαδρομή του φετινού πρότελευταιου αγώνα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι FIA θα “προκαλέσει” τα διαγωνιζόμενα πληρώματα.

Ως γνωστό ο 7ος αγώνας της φετινής χρονιάς είναι προγραμματισμένς να γίνει 21 με 23 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει 15 ειδικές διαδρομές και καλύπτει 214,92 ανταγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο φετινός αγώνας σηματοδοτεί την επιστροφή του στην πόλη Mikołajki που με βάση το χρονοδιάγραμμα του ERC για πρώτη φορά μετά από το 2013, όταν ο τρείς φορές πρωταθλητής Ευρώπης Kajetan Kajetanowicz πήρε την επαναστατική διεθνή νίκη του.

Διασκέδαση την Παρασκευή
Μετά από μια ημέρα δοκιμών την Τρίτη και δύο μέρες αναγνώρισης την Τετάρτη και την Πέμπτη, η 75η διοργάνωση του δεύτερου παλαιότερου αγώνα του κόσμου θα αρχίσει σοβαρά την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου με ένα γεμάτο χρονοδιάγραμμα.

Από νωρίς στο Talty στις 07:30 τοπική ώρα είναι προγραμματισμένα τα ελεύθερα δοκιμαστικά και η προκριματική ειδική των 3,26χλμ για τους οδηγούς προτεραιότητας του ERC. Θα ακολουθήση το shakedown για όλα τα άλλα πληρώματα. Οι 15 ταχύτεροι οδηγοί στις προκριματικές κατηγορίες θα επιλέξουν τις θέσεις εκκίνησης για το πρώτο σκέλος σε εκδήλωση που θα γίνει στις 14:10 στην κεντρική πλατεία του Mikołajki, η οποία θα είναι επίσης και ο χώρος για την τελετουργική εκκίνηση στις 15:00.

Δύο ώρες αργότερα, στο Mikołajki Arena θα πραγματοποιηθεί η SS1 των 2.5χλμ σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα με τα πληρώματα να ανταγωνίζονται σε ζεύγη.

Γρήγορο το Σάββατο
Οκτώ ειδικές διαδρομές (τέσσερις επαναλαμβανόμενες) αποτελούν τη δράση του Σαββάτου με την ειδική SS3 Świętajno 19.60 χιλιομέτρων να ξεχωρίζει που τρέχει αναλλοίωτη από το 2017. Η ειδική περιλαμβάνει το διάσημο άλμα Rosochackie. Η ειδική Paprotki SS2, με την οποία αρχίζει στις 07:30 ο αγώνας είναι μειωμένη φέτος σε 15,22χλμ. Η Stare Juchy SS4 των 13,31 χλμ και η ολοκαίνουργια ειδική Mikołajki MAX SS5 των 9,13χλμ θα συμπληρώσουν το πρώτο σκέλος του αγώνα.

Μετά από το ενδιάμεσο σέρβις και την ξεκούραση των πληρωμάτων θα επαναληφθεί το ίδιο σκέλος για να ολοκληρωθεί η μέρα.

Αποφασιστική η Κυριακή
Το αποφασιστικό σκέλος της δεύτερης μέρας περιλαμβάνει τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές σε μια ανταγωνιστική απόσταση 97.90 χιλιομέτρων. Η ολοκαίνουργια ειδική του Pozedrze θα είναι πρώτη στις 08:00, ακολουθούμενη από τη Gołdap, την πιο απομακρυσμένη ειδική της διαδρομής, περισσότερο από πριν με 19,90 χιλιόμετρα και σε μια αντίθετη κατεύθυνση από πέρυσι. Η φημισμένη δοκιμασία στο Baronowo, η οποία επίσης διεξάγεται σε αντίθετη κατεύθυνση, κλείνει τον πρωινό σκέλος και είναι επίσης η τελική ειδική του αγώνα μπροστά από την τελετή τερματισμού στην κεντρική πλατεία του Mikołajki στις 18:00.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -