Προς πώληση το εμβληματικό McLaren Technology Center

- Advertisement -

Στα πλαίσια ενώς σχεδίου της εταιρείας για να αντλήσει ρευστότητα

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό η McLaren φαίνεται να μεγαλώνουν και αυτά επιδεινώθηκαν μετά και την πανδημία του κορωνοϊού και την αναγκάζουν να προβεί σε λύσεις εκτάκτου ανάγκης.

Το τεράστιο πρόβλημα είναι η έλλειψη ρευστότητας και για το λόγο αυτό είχε συνάψει και δάνειο τον περασμένο Ιούνιο από την εθνική τράπεζα του Μπαχρέιν, ύψους 150 εκατομυρίων στερλινών. 

Παρόλα αυτά τα οικονομικά προβλήματα της εταιρείας δεν λύθηκαν και τώρα η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει τις εγκαταστάσεις της στο Woking σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο βρετανικός Όμιλος ως γνωστό όπως και οι άλλες ομάδες της Formula 1 έχουν μειωμένα έσοδα από τα δικαιώματα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Παράλληλα είδε και τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων να μειώνονται σημαντικά που είχε ως αποτέλεσμα να προβεί και στην απόλυση 1200 υπαλλήλων της σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης λειτουργικών εξόδων.  

Το εμβληματικό McLaren Technology Center βγαίνει λοιπόν προς πώληση αντί του αρχικού ποσού των 200 εκατομυρίων στερλινών, όπως αναφέρει η εταιρεία ακινήτων Colliers στην οποία η McLaren ανέθεσε την πώληση των εγκαταστάσεων.

Να θυμίσουμε πως στις εγκαταστάσεις αυτές στεγάζονται πέραν της αγωνιστικής ομάδας της McLaren και πολλές άλλες υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με τα αυτοκίνητα παραγωγής.

Το σχέδιο της εταιρείας είναι να αντλήσει ρευστότητα από την πώληση αλλά να μην μετακομίσει από το McLaren Technology Center, καθώς στη συνέχεια θα το ενοικιάσει από τον μελλοντικό αγοραστή του

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,867ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -