Προστέθηκε το Rally Ypres στο αναθεωρημένο WRC 2020

- Advertisement -

Το Βέλγιο θα φιλοξενήσει  ένα αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι για πρώτη φορά στην ιστορίαμετά την προσθήκη του Rally Ypres στο αναθεωρημένο αγωνιστικό ημερολόγιο του 2020.

Ως γνωστό το φετινό πρωτάθλημα στον αρχικό του προγραμματισμό περιλάμβανε 14 συνολικά αγώνες από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν τρείς στο Μόντε Κάρλο, την Σουηδία και το Μεξικό μέχρι το Μάρτιο που διακόπηκε το πρωτάθλημα λόγο της πανδημίας με τον Κορονωϊο. Λόγο της καραντίνας και τα περιοριστικά μέτρα με τα ταξίδια και με την πανδημία να βρίσκεται ακόμη σε έξαρση μια σειρά από χώρες ακύρωσαν τους αγώνες τους ή ακόμη τους έχουν αναβάλει.

Εξι μήνες μετά το WRC προσπαθεί να συμπληρώσει ένα αναθεωρημένο αγωνιστικό ημερολόγιο το οποίο θα περιλαμβάνει συνολικά 8 αγώννες για το φετινό πρωτάθλημα.

Με την προσθήκη του ασφάλτινου αγώνα στο Βέλγιο που θα πραγματοποιηθεί 19-22 Νοεμβρίου αντικαθιστώντας το Rally Japan θα αποτελεί τον όγδοο και τελευταίο αγώνα της φετινής χρονιάς.

Η επιστροφή της Ιαπωνίας στο WRC μετά από απουσία μιάς δεκαετίας δεν θα γίνει φέτος κατορθωτή καθώς έχει ανασταλεί λόγω των πολιτικών περιορισμό της εισόδου στην χώρα που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ετσι το Βέλγιο γίνεται η 34η χώρα στο κόσμο που φιλοξενεί ένα αγώνα του WRC από το 1973 που καθιερώθηκε.

Το Ράλι Ypres πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1965 και έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες ράλι της Ευρώπης. Ανάμεσα στους προηγούμενους νικητές του περιλαμβάνεται και ο Thierry Neuville που βρίσκεται στην ενεργό δράση του WRC ως οδηγός της Hyundai Motorsport WRC που κέρδισε τον αγώνα στην πατρίδα του το 2018. Περσινός νικητής ο συμπαίκτης του στην Hyundai o Craig Breen.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή του αγώνα που θα είναι τριήμερος θα περιλαμβάνει 300 αγωνιστικά χιλιόμετρα σε ειδικές διαδρομές. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα της Κυριακής θα επικεντρωθεί στην εμβληματική πίστα αγώνων του SPA με την Wolf Power Stage με την οποία ολοκληρώνεται ο αγώνας να περιλαμβάνει το διάσημο τμήμα Eau Rouge Raidillon της πίστας.

Το πάρκο εξυπηρέτησης του αγώνα θα είναι στην καρδιά του ιστορικού Grote Markt του Ypres που θα αποτελεί την βάση του ράλι με τον Simon Larkin, να είναι ο αλυτάρχης και υπεύθυνος του WRC Promoter που δήλωσε ότι το ράλι θα προσφέρει ένα μοναδικό τεστ για τους ανταγωνιστές.

«Για πολλά χρόνια το Ypres ήταν ένας εξαιρετικά δημοφιλής ακρογωνιαίος λίθος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA. Η ανύψωσή του στο WRC θα προσφέρει μια από τις αυστηρότερες προκλήσεις της χρονιάς για τους ανταγωνιστές και ένα κατάλληλο φινάλε για τη σεζόν 2020 », είπε.

«Ο περίπλοκος συνδυασμός στενών λωρίδων ασφάλτου και μεγάλων τάφρων που ευθυγραμμίζουν τους δρόμους, σε συνδυασμό με κάποιες ειδικές διαδρομές νυκτερινές και τις πιθανότητες μικτού καιρού, θα προσφέρει πολλές συγκινήσεις στους διαγωνιζομένους αλλά και τους θεατές».

Ο διευθυντής της FIA Rally Yves Matton είπε: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι που το Ράλι της Ιαπωνίας δεν θα γίνει φέτος λόγω της πανδημίας, ιδίως δεδομένης της σκληρής δουλειάς που ανέλαβαν οι ιαπωνικές αρχές, η Ιαπωνική Ομοσπονδία Αυτοκινήτων και η οργανωτική ομάδα. Τους ευχαριστώ για αυτό».

«Το Βέλγιο έχει μια μεγάλη παράδοση και πάθος για ράλι, που αποδεικνύεται από τον αριθμό των Βέλγων σε διάφορους ρόλους, οδηγούς, μηχανικούς, διευθυντές ομάδας, δημοσιογράφοι, στο WRC. Η διαδρομή θα παρουσιάσει το DNA του ράλι καθώς διασχίζει τη χώρα συνδέοντας το Ypres με το Spa-Francorchamps, δύο εμβληματικούς χώρους του βελγικού μηχανοκίνητου αθλητισμού», πρόσθεσε.

Ο Jan Huyghe, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ypres promoter Club Superstage, δήλωσε ότι ήταν πάντα φιλοδοξία του συλλόγου να φιλοξενήσει έναν γύρο WRC στο Βέλγιο.

«Είναι μια τεράστια τιμή γιατί ως διοργανωτής θέλεις πάντα να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο», πρόσθεσε.

«Το ράλι Ypres έχει φήμη χυτοσίδηρο όσον αφορά την οργάνωση και την ασφάλεια και η πόλη του Ypres έχει το ράλι στα γονίδια της για 56 χρόνια. Το ράλι είναι αναπόσπαστο μέρος της περιοχής και λαμβάνουμε πολλή υποστήριξη και εγκαταστάσεις από την πόλη για να οργανώσουμε το ράλι μας σε ένα μοναδικό ιστορικό πλαίσιο.”

Ένας απογοητευμένος Koji Takahashi, πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Rally Japan 2020, δήλωσε ότι το επίκεντρο θα στραφεί τώρα στις προετοιμασίες για την εκδήλωση του 2021 στις περιοχές Aichi και Gifu. Η Ιαπωνία είναι ένας από τους εννέα γύρους που έχουν ήδη επιβεβαιωθεί για το ημερολόγιο FIA WRC της επόμενης σεζόν.

Θυμίζουμε ότι η επανέναρξη του αναθεωρημένου προγράμματος θα ξεκινήσει 4 -6 Σεπτεμβρίου με το Ράλι Εσθονίας που θα αποτελεί τον 4ο γύρο της χρονιάς. Η συνέχεια θα γίνει στην Τουρκία με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για 18-20 Σεπτεμβρίου με τον πέμπτο αγώνα πριν από το Ράλι Γερμανίας πουθα γίνει 15-18 Οκτωβρίου. Προτελευταίος αγώνας της χρονιάς το Ράλι Ιταλίας 29 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -