Πρόστιμο στην FCA και την Bosch για το Dieselgate στις ΗΠΑ

- Advertisement -

Τελικά το Dieselgate δεν αφορούσε μόνο την Volkswagen αλλά είναι αρκετοί οι εμπλεκομενοι και από αυτές εδώ τις στήλες αναφερθήκαμε σε πολλά κείμενα μας.

Στις ΗΠΑ οι αρχές συνεχίζουν να ρίχνουν καμπάνες σε όσους έχουν διαπιστωθεί ζαβολιές και παρατυπίες σχετικά με την εκπομπή ρύπων σε πετρελαιοκινητήρες

Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν πως η Fiat Chrysler Automobiles κρίθηκε ένοχη στο θέμα παραποίησης της εκπομπής ρύπων diesel μοντέλων της μέσω «ζαβολιάρικου» software και της επέβαλαν πρόστιμο 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

To πρόστιμο περιλαμβάνει 311 εκ. για αστικές κυρώσεις, έως 280 εκ. για την επίλυση απαιτήσεων από τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων και εκτεταμένες εγγυήσεις ύψους 100 εκ. Εννοείται πως η FCA δεν παραδέχεται πως υπάρχει κάποια παρατυπία.

Παράλληλα η Bosch Γερμανίας θα υποχρεωθεί να πληρώσει 131 εκατομμύρια δολάρια για την εμπλοκή της ως προμηθευτής στις «ύποπτες» diesel εκδόσεις των μοντέλων της Fiat Chrysler Automobiles. Υπενθυμίζεται πως η Bosch έχει ήδη δεχθεί πρόστιμο 327,5 εκ. δολαρίων από τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με το σκάνδαλο παραποίησης ρύπων με τo VW Group.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -