Πρώτη η Toyota στις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων το 2020

- Advertisement -

Από το 2016 έως και το 2019 η VW είχε καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία από πλευράς πωλήσεων ετησίως, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Toyota. Το 2020 η ιαπωνική εταιρία κατέγραψε αυτή τις περισσότερες ετήσιες πωλήσεις από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία και πλέον η Volkswagen δηλώνει πως δεν είναι στόχος της να κυνηγά τον συγκεκριμένο “τίτλο”.

Όπως δήλωσε ο Christian Vollmer, μέλος του διοικητικού συμβουλίου των επιβατικών αυτοκινήτων της Volkswagen και υπεύθυνος για την παραγωγή και τα logistics, η εταιρεία πήρε τον τίτλο από την Toyota το 2016, εν μέσω του σκανδάλου Dieselgate και ο στόχος του γερμανικού κολοσσού ήταν να διατηρήσει τη συγκεκριμένη πρωτιά για κάποια χρόνια, κάτι που το κατάφερε έως και το 2019, παρά την απώλεια πωλήσεων από τα diesel αυτοκίνητά της.

Πέρυσι, εν μέσω πανδημίας, η VW είδε τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 15,2% στα 9,31 εκατομμύρια οχήματα. Σε αυτό τον αριθμό περιλαμβάνονται πψλήσεις τψν σημάτων VW, Audi, Porsche, Skoda, Seat καθώς και τις μονάδες βαρέων φορτηγών Scania και MAN.

Οι πωλήσεις της Toyota που περιλαμβάνει και τις μάρκες Lexus, Daihatsu και Hino έχουν μειωθεί επίσης κατά 11,3% σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στα 9,53 εκατομμύρια μονάδες.

Η έκταση των απωλειών των πωλήσεων των αυτοκινητοβιομηχανιών καθορίστηκε σε μεγάλο βαθμό από το επίπεδο έκθεσης τους στις περιοχές που διαταράχθηκαν περισσότερο από τον Covid-19.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -