Πρώτη νίκη σε ειδική για Rodrigues στο ERC

- Advertisement -

Με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους παραμένει στην πρωτοπορία ο Moura με τον Torn να μειώνει την διαφορά.

Παρθενική νίκη σημείωσε στο ERC FIA σήμερα το πρωί ο Romber Rodrigues με το Citroen C3. Κέρδισε την ειδική διαδρομή Trongueira με την οποία ολοκληρώθηκε το πρωινό σκέλος πριν τα πληρώματα κατευθυνθούν για σέρβις και ξεκούραση.

Αν και είχε ένα αργό ξεκίνημα o πρωταθλητής των Αζορών από το πρωί κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που πραγματοποιείται ο αγώνας πίεσε στην 3η ειδική διαδρομή για να ξεπεράσει τον Ken Torn κατά +1,1 δευτερόλεπτα που τον ανεβάζει στην έκτη θέση γενικής.

«Ήμουν δυσαρεστημένος από την προηγούμενη ειδική οπότε αποφάσισα να ρισκάρω πίεσα αρκετά είχα εντυπωσιακό ρυθμό και ήρθε ο πρώτος μου ταχύτερος χρόνος σε ειδική του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η σημερινή μέρα προσμετρά και για το πρωτάθλημα των Αζορών και ο στόχος μου είναι ένα καλό αποτέλεσμα για αυτό».

Πίσω από τον Rodrigues στην έβδομη θέση γενικής βρίσκεται ο Magalhaes που δεν είναι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο του. «Περίμενα κάτι καλύτερο, καθώς το συναίσθημα ήταν σωστό, είχα μια άτυχη στιγμή προς το τέλος της ειδικής που ήταν λίγο τρομακτική αλλά εκτός από αυτό αισθάνεται εντάξει»

Πρωτοπόρος του αγώνα παραμένει ο τοπικός ήρωας Ricardo Moura με την διαφορά του από τον δεύτερο Torn να έχει μειωθεί μόλις στο +1,5 δευτερόλεπτα.

Η κακοτυχία για τον Javier Pardo συνεχίζεται καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ειδική είχε περιστροφή με αποτέλεσμα να χασει αρκετό χρόνο και να βρίσκεται στην 10η θέση με διαφορά +36,9 από τον πρωτοπόρο.

Τρίτος στον αγώνα υποχώρησε ο Ισπανός Llarena με τον Αυστριακό Wagner να παραμένει σταθερός στην 4 θέση με διαφορά +14,ο δευτερόλεπτα από την κορυφή μπροστά από τον Ιταλό Campedelli.

Ο Ιταλός οδηγός έχασε σε κάποια στιγμή την γραμμή πορείας του και βρέθηκε σε χαντάκι τραυματίζοντας το πίσω αριστερό μέρος του αυτοκινήτου του. Παρόλα αυτά συνεχίζει τον αγώνα.

Δυό πληρώματα που διαγωνίζονται για το ERC3 o Jon Armstrong και ο Igor Widlak τέθηκαν εκτός αγώνα. Ο πρώτος είχε μια εκληκτική στιγμή στην ε.δ.2 με το Fiesta του ενώ στην επόμενη ειδική στάθηκε άτυχος καθώς 600 μέτρα πριν το τερματισμό έκανε βουτιά μέσα σε μιά λίμνη από νερό και ακινητοποιήθηκε. Ο Igor Widlak αντιμετώπιζε από την αρχή προβλήματα με τα φρένα και τέθηκε και αυτός εκτός μάχης για σήμερα.

Οι διαγωνιζόμενοι μετά από ανάπαυλα για σέρβις θα επαναλάβουν το πρωινό σκέλος με τις ίδιες ειδικές διαδρομές πριν κλείση η μέρα με την υπερειδική Grupo Marques των 4,3 χλμ.

Καθώς ο αγώνας είναι σε εξέλιξη περισσότερα νέα σε λίγο.

ΠΗΓΗ: ERCFIA.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -