Πρόβα για το Safari Rally αποτελεί το Ράλι Ισημερινού

- Advertisement -

Οι προετοιμασίες για την επιστροφή του Safari Rally Kenya στο πρόγραμμα του WRC συνεχίζουν να επιταχύνονται με την επιβεβαίωση των λεπτομερειών για το Ράλι Ισημερινού ( Eguator Rally)  του επόμενου μήνα  24 με 25 Απριλίου που θα λειτουργήσει ως ξηρή διαδρομή για το ίδιο το Safari Rally.

Το ΡάλΙ Ισημερινού που προσμετρά στην διοργάνωση του Αφρικανικού πρωταθλήματος Ράλλυ (ARC) της FIA θα προσμετρήσει επίσης και στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ράλι της Κένυας ενώ θα είναι ένας αγώνας μεγάλης σημασιάς για τη διοργάνωση του Safari Rally καθώς προσφέρεται και για δοκιμές.

Το Ράλι Ισημερινού θα προσφέρει την δυνατότητα σε διάφορους αξιωματούχους του Safari Rally, συμπεριλαμβανομένων και ομάδων ειδικών διαδρομών, ασφάλειας, πληρωμάτων και προσωπικού των Μέσων Ενημέρωσης να ζήσουν πραγματικές συνθήκες αγώνα.

Στο μεταξύ διάφοροι αξιωματούχοι του Safari Rally έχουν ήδη υποβληθεί σε εκπαίδευση από ανθρώπους της FIA με την ευγενική χορηγία του Motorsport UK.

Οι Iain Campbell της FIA και ο Joao Passos του υποστηρικτή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι επίσης πέρασαν περίπου δυό εβδομάδες στο  Ναϊρόμπι και τη Ναϊβάσα παρέχοντας πρόσφατη τεχνική βοήθεια στους διοργανωτές του Safari Rally.

Safari Rally. Carlos Sainz and Co driver Luis Moya.

Ο υπάλληλος της διοργάνωσης του Safari Rally Gurvir Bhabra επιβεβαίωσε ότι το αναβιωμένο Ράλι Ισημερινού θα χρησιμοποιήσει έξι ειδικές διαδρομές που θα εμφανιστούν επίσης στην διαδρομή του Safari Rally. Πρόκειται για τις ειδικές Safari Route- Elementaita, Soysambu, Sleeping Warrior, Lojdia, Malewa και Kedong.

1987: Hannu Mikkola wins the Safari Rally with the Audi 200 quattro

Το Safari Rally επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC μετά από 19 χρόνια και είναι προγραμματισμένο να γίνει 24 εώς 27 Ιουνίου στην κοιλάδα Rift.

« Κάναμε μια σωστή δοκιμή στην υποψήφια διοργάνωση το 2019. Δυστυχώς η επιστροφή του αγώνα πέρσι δεν έγινε κατορθωτή λόγο της κατάστασης με την πανδημία με τον Covid-19. Το φετινό Ράλι Ισημερινού θα αποτελέσουν ως μια τελική άξια πρόβα για τα σχέδια μας για το WRC» δήλωσε ο  Gurvir Bhabra.

Οι συμμετοχές για το Ράλι Ισημερινού έχουν ανοίξει και ο αγώνας θα αποτελεί τον εναρκτήριο της σεζόν για το Αφρικανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ (ARC) μετά από την αναβολή του αγώνα Rwanda Mountain Gorilla Rally.

Στην κεντρική φωτογραφία πάνω από δεξιά είναι ο Safari Rally chief executive  μαζί με τον Iain Campbell της FIA στο κέντρο και τον WRC promoter Joao Passos που επιθεωρούν τον χώρο όπου θα βρίσκεται το service park στην πόλη Naivasha. Φωτογραφία από τον Anwar Sidi

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -