Προβάδισμα 12 λεπτών για τον Gus Greensmith στην WRC 2 Pro

- Advertisement -

Ο βρετανός Gus Greensmith πραγματοποίησε εντυπωσιακό ξεκίνημα στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στο Ράλι Μόντε Κάρλο και με το τέλος του πρώτου νυκτερινού σκέλους που περιλάμβανε δυό ειδικές ηγείται της κατηγορίας WRC 2 Pro.

Εχει προβάδισμα 12 λεπτών από τον επόμενο του αντίπαλο Kalle Rovanpera. Το αστέρι του Roda Skoda Motorsport είχε ένα ατύχημα στις παγωμένες συνθήκες που υποδέχτηκαν τα πληρώματα στην ειδική La Breole-Selonnet και βγήκαν εκτός δρόμου και το Skoda Fabia R5 βρέθηκε σε ένα χαντάκι.

Τελικά με το σπρώξιμο των θεατών το επανέφεραν στο δρόμο έγιναν κάποιες επισκευές στο δρόμο πριν μπορέσει να επανέλθει στη δράση. Έχασε σχεδόν 11 λεπτά. Συνέχισε με μόνο ένα προβολέα να εργάζεται  και ο 18χρονος Φινλανδός κινληθηκε πολύ προσεκτικά στην SS2 και ολοκλήρωσε το σκέλος 11min 59.8sec από το Greensmith.

Ο Βρετανός, που οδήγεί στην M-Sport Ford World Rally Team, αποφάσισε να μην αναλάβει κανέναν περιττό κίνδυνο κατά την πρώτη νύχτα, αλλά αναγνώρισε ότι θα πρέπει να αυξήσει το ρυθμό του κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών της δράσης.

Ο Bonato επικεφαλής στο WRC 2

Ο οδηγός της Citroën C3 R5, Yoann Bonato, κέρδισε ένα πλεονέκτημα 12.0 δευτερολέπτων έναντι του συμπατριώτη του Γάλλου Nicolas Ciamin στην κατηγορία WRC 2.  Κέρδισε τη νίκη στην πρώτη ειδική και δεύτερος SS2. Ο Ciamin δεν μπόρεσε να ταιριάζει με τον ρυθμό του στο Volkswagen Polo R5.

Ένας ταχύτερος χρόνος στην ειδική Avançon-Notre Dame Du Laus βοήθησε τον Guillaume de Mevius να περάσει τρίτο στο C3 του, ενώ μια προσεκτική προσέγγιση κατά τη διάρκεια του πρώτου σκέλους έβαλε τον Adrien Fourmaux τέταρτο στο Fiesta R5 του.

Το νέο αγόρι της VW, Ole Christian Veiby, διαμαρτυρήθηκε για προβλήματα του Polo κατά τη διάρκεια της πρώτης ειδικής, αλλά είχε αρκετό χρόνο για να ολοκληρώσει στην Πέμπτη θέση με το τέλος της ημέρα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -