Ψυχρές και δύσκολες αποφάσεις καλείται να πάρει και πάλι ο Jean Todt

Ο πρόεδρος της FIA Jean Todt ανάμεσα στα επιτεύγματα της καριέρας του μέχρι σήμερα είναι το γεγονός ότι οδήγησε την Ferrari μια από τις κορυφαίες ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 στην κατάκτηση πέντε διαδοχικά πρωταθλημάτων στις αρχές του αιώνα που διανύουμε.

Αλλά αν μπορέσει να κατευθύνει με ασφάλεια τον μηχανοκίνητο αθλητισμό μέσω της πανδημίας του κορωνοϊου, αυτό θα ήταν ένα ακόμη μεγαλύτερο επίτευγμα που θα αφήσει στην κληρονομιά του.

Ο Γάλλος σε μια  λεπτομερή συνέντευξη που παραχώρησε πρίν λίγες μέρες  στο Motorsport.com άνοιξε τα χαρτιά του… μίλησε για όλες τις ψυχρές και δύσκολες αποφάσεις που έπρεπε κάποτε να κάνει στα pitwall, καθώς βοήθησε στο να οδηγήσει την Ferrari στα χρυσά εκείνα χρόνια επιτυχίας της με τον Michael Schumacher.

Αναφέρθηκε όμως και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός ως επακόλουθω της πανδημίας με τον κορωνοϊο και την αναστάτωση που έχει προκληθεί  στα διάφορα πρωταθλήματα με την ακύρωση αλλά και αναβολή αγώνων που έχουν ως αποτέλεσμα την αναπροσαρμογή των πρωταθλημάτων εάν και εφόσο ξεκινήσουν.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αντιμετωπίζει μια από τις πιο ταραχώσεις περιόδους στην ιστορία. Ελέο Covid-19 κανένας τροχός δεν γυρίζει προς το παρών, αλλά αυτό θα μπορούσε να επιφέρει μια σημαντική αλλαγή τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες. Όλα όμως πρέπει να επανεκτιμηθούν τονίζει.

Ακόμη και πριν από το ξέσπασα της πανδημία του κορωνοϊου, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός τέθηκε υπό δοκιμή στην τρέχουσα μορφή του και τώρα ακόμη περισσότερο.

Ο πρόεδρος της FIA, κρατά γερά στα χέρια του την διοίκηση του μηχανοκίνητου αθλητισμού και βρίσκεται σε στενή επαφή με όλους όσους εμπλέκονται στο κόσμο όλων των μορφών μηχανοκίνητου αθλητισμού ώστε να βρεθούν σωστές λύσεις.

Παρ’ όλα αυτά ο Γάλλος βρήκε και χρόνο να συναντηθεί με διάφορα διεθνεί έντυπα του εξειδικευμένου χώρου και να δώσει λεπτομερή συνεντεύξεις αποκαλύπτωντας μάλιστα αρκετά.

Στα τέλη Φεβρουαρίου η FIA ανακοίνωσε ότι μετά από ενδελεχή τεχνικό έλεγχο, ολοκλήρωσε την ανάλυση της λειτουργίας του power unit της Scuderia Ferrari, και κατέληξε σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα. Ωστόσο, προς έκπληξη της πλειοψηφίας των υπολοίπων ομάδων οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν.

H FIA έδωσε κάποια απάντηση στις ομάδες, αλλά και πάλι αυτή δεν τις κάλυψε. Μίλησε και για αυτό το θέμα ο γάλλος αναφέρνωντας μάλιστα ότι η FIA είχε υποψίες για την Ferrari καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, δεδομένου ότι η ιταλική ομάδα είχε πολλή εξουσία, κανείς δεν μπορούσε να αναλάβει δράση εναντίον τους. Η ιταλική ομάδα επέμεινε ότι έκαναν τα πάντα μέσα στους κανόνες και η FIA  δεν μπορούσε να αποδείξει με άλλον τρόπο την χρονική περίοδο εκείνη.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και να υπενθυμίσουμε την όλη κατάσταση. Πέρσι, η FIA έλεγξε αυστηρά το power unit της Ferrari, μετά από καταγγελίες των ομάδων και ειδικά της Red Bull, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι αυτό ήταν παράνομο, είτε χρησιμοποιώντας λάδι για την αύξηση της καύσης στον θερμικό κινητήρα, είτε μέσω της αυξημένης ροής καυσίμου, με στόχο την αύξηση της απόδοσης του.

Έτσι, η FIA και η Ferrari συμφώνησαν σε μία σειρά τεχνικών συμβιβασμών που θα βελτιώσουν τον έλεγχο όλων των μονάδων ισχύος της Formula 1 μέσα στα επόμενα χρόνια και που θα βοηθήσουν και τη FIA σε άλλες ερευνητικές δραστηριότητες πάνω στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και στα καύσιμα.

Στην πρόσφατη συνέντευξη του, ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, παραδέχτηκε πως η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν μπορούσε να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για το παραπάνω ζήτημα με την ιταλική ομάδα, καθώς θα έπρεπε και η Ferrari να είναι σύμφωνη, λέγοντας:

“Εάν με ρωτάτε, θα ήθελα πολύ να μπορώ να δώσω όλες τις λεπτομέρειες της κατάστασης, ωστόσο, η Ferrari, ήταν αντίθετη. Έχουν υποστεί κυρώσεις, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε λεπτομέρειες για αυτό. Και σαφώς δεν θα μπορούσαμε να πούμε τίποτα. Ωστόσο θεωρήσαμε ότι θα ήταν λάθος να μην πούμε ότι η υπόθεση της Ferrari είχε συζητηθεί και ότι υπήρξαν κυρώσεις.

Ειλικρινά, είναι πολύ απλό. Πολύ απλό. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να καταλήξουμε στα συμπεράσματά μας, στα οποία, οι ομάδες, δεν συμφωνούν. Δυστυχώς, αποτελεί τετελεσμένο γεγονός τεχνικών θεμάτων, καθώς οι τεχνικοί μας λένε “δεν μπορούμε να αποδείξουμε με βεβαιότητα ότι η Ferrari δεν ήταν νόμιμη”.

Κοινώς αυτό που αναφέρει ο Todt είναι ότι αν η FIA έδινε κάποιες λεπτομέρειες, τότε θα αποκαλύπτονταν μυστικά, νόμιμα, του κινητήρα της Ferrari, και ότι η τελευταία είχε βρει κάποιο παραθυράκι, ίσως όπως το DAS της Mercedes, και το θεώρησαν νόμιμο μεν, παρατυπία δε.

Η Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Alpha Tauri, Racing Point και η Williams είχαν δημοσιεύση μια κοινή δήλωση που απαιτούσαν την «σωστή αποκάλυψη» των λεπτομερειών του διακανονισμού. Η FIA παραδέχθηκε ότι ενώ δεν είχαν «πλήρως ικανοποιηθεί» από τις απαντήσεις της Ferrari είχαν αποφύγει μια μακρύτερη και πιο δαπανηρή έρευνα με την επίτευξη συμφωνίας.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της FIA, αποκάλυψε ότι έσπρωξε την Διεθνή Ομοσπονδία να διερευνήσει την μονάδα παραγωγής της Ferrari του 2019, και ο πρώην επικεφαλής της ομάδας του Μαρανέλλο ομολόγησε ότι οι δοκιμές της FIA ήταν περιττές. Αντ’ αυτού, ένας από τους καταγγέλλων κατάφερε να ανατρέψει τις αρχές και να προσελκύσει την προσοχή τους. Ωστόσο, δεν είχαν καμιά πιθανότητα να διερευνήσουν μια «παρατυπία»

Ετσι έπρεπε να γίνει και έγινε εξαιρετικά λεπτομερείς έλεγχος για να εξασφαλίσουμε τη νομιμότητα του αυτοκινήτου κάθε ομάδας.

Σύμφωνα με τον Todt, οι δοκιμές του κινητήρα της Ferrari συνεχίστηκαν για πολύ καιρό. Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό ήταν όταν το αυτοκίνητο του Charles Leclerc πήρε πάρα πολύ καύσιμο στον αγώνα στο Αμπού Ντάμπι, και αυτό σήμανε καμπάνες συναγερμού στα μυαλά των αγωνωδικών.

«Θέλαμε να έχουμε τα πάντα καθαρά. Συνεπώς πραγματοποιήσαμε πολύ σύνθετες ασκήσεις για να κατανοήσουμε το πρόβλημα. Ελέγξαμε επίσης το αυτοκίνητο του Charles Leclerc και οι αγωνοδίκες διαπίστωσαν ότι ήταν ανθρώπινο λάθος, έτσι το πρόστιμο ήταν αρκετό. Παρά το πρόστιμο, συνεχίσαμε να εξετάζουμε προσεκτικά όλη την κατάσταση»

Ο Todt παραδέχθηκε τώρα ότι αν ήταν εξαρχής, δεν θα υπήρχε κανένα μυστικό για το τι ανακάλυψε η έρευνα. Αλλά λέει ότι η Ferrari βρίσκεται πίσω από τα στοιχεία της και ο επόμενος διακανονισμός παραμένει κλειστός και κλειδωμένος. «Αν με ρωτήσετε, θα ήθελα πολύ να είμαι σε θέση να δώσω όλες τις λεπτομέρειες της κατάστασης, αλλά η Ferrari αντέδρασε»

Αξίζει να τονιστεί ότι η Mercedes η οποία αρχικά ξεκίνησε τις διαμαρτυρίες για την μη αποκάλυψην των λεπτομερειών της έρευνας και του διακανονισμού, έκτοτε απομακρύνθηκε από το θέμα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
2,940ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -