Πύραυλος εδάφους ο Andrea Crugnola

- Advertisement -

Το να αναγνωρίζεις το λάθος σου και να ζητάς συγνώμη για αυτό που έγινε είναι μεγάλο προτέρημα για κάποιον. Αυτό ακριβώς έχει κάνει ο Ιταλός οδηγός Andrea Crugnola που είχε το θάρος να ζητήσει συγνώμη από την ομάδα του FRF Sport και τους χορηγούς του για το δυστύχημα που προκάλεσε στην εναρκτήρια χθεσινή ειδική διαδρομή του Rally di Roma Capitale.

Ο Crugnola, ένας πρώην διεκδικητής του ERC3 Junior, ήταν ένας από τα φαβορί για να κερδίσει έναν πρώτο γύρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2020, πριν χτυπήσει 2,3 χιλιόμετρα μετά την έναρξη της ειδικής Pico-Greco των 13,40 χιλιομέτρων.

«Πρώτα απ ‘όλα θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στην ομάδα μου και στους χορηγούς μου γιατί έκανα ένα λάθος σε μια γρήγορη στροφή», δήλωσε ο Crugnola. «Ήταν μια ένταση πέντε λεπτών και μου έλειπε η γραμμή και άγγιξα το χώμα με το πίσω μέρος και έχασα τον έλεγχο. Χτύπησα πρώτα απ ‘όλα στη προστατευτική ράγα και μετά τους βράχους.

«Ήταν ένα γρήγορο τμήμα και δεν είχα χρόνο να αναγνωρίσω ότι έκανα λάθος. Η συντριβή, είναι σίγουρα ένα λάθος, οπότε λυπάμαι. Φυσικά είναι κρίμα.”

Μετά από επισκευές στο Citroën C3 R5, ο Crugnola ξεκίνησε ξανά στο δεύτερο σκέλος του αγώνα σήμερα και γνωρίζοντας ότι δεν έχει πιθανότητες για νίκη καθώς ήταν αρκετά πίσω στην κατάταξη δείχνει τις πραγματικές του ικανότητες. Πρόκειται για ένα «πύραυλο εδάφους- εδάφους» και το δείχνει με την απόδοση του στις ειδικές διαδρομές

Με την ολοκλήρωση της σημερινής πρώτης ειδικής της SS7 και με τέσσερα πληρώματα να μένουν εκτός δράσης, οι Sergio Biondi / Giovanni Barbaro δεν ξεκίνησαν τον δεύτερο σκέλος ενώ ο γερμανός Fabian Kreim έσπασε το τροχό , ο Τούρκος Bostjian Avdelj είχε ατύχημα και ο Widlak Igor τεχνικό πρόβλημα.

Ο Crugnola σημείωσε το δεύτερο ταχύτερο χρόνο και βρέθηκε στην 70η θέση της κατάταξης.  Γράφωντας και στην SS8 τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο και εκμεταλλευόμενος και την αποχώρηση του Paolo Menegatti πέρασε στην 69η θέση γενικής.

Δεν ήταν όμως μόνο αυτά κέρδισε την SS9 και έκανε άλμα στην 67η θέση. Κινήθηκε ταχύτατα προσθέτωντας στο ενεργητικό του ακόμη τρείς συνεχόμενες νίκες με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί στην 51η θέση της κατάταξης.

Το ξαναλέμε δεν έχει καμιά πιθανότητα για νίκη στον αγώνα αλλά καθώς απομένουν τρείς ακόμη ειδικές δείχνει πόσο μεγάλος και ταχύτατος οδηγός είναι και ήταν κρίμα πολύ κρίμα που φάνηκε τόσο άτυχος και έχασε ο ανταγωνισμός ένα μεγάλο μονομάχο.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -