Ράλι Ιταλίας στις 8-11 Οκτωβρίου μετά την ακύρωση του αγώνα στην Γερμανία

- Advertisement -

Η αγωνιστική κοινότητα του WRC προετοιμάζεται για την επανέναρξη του θεσμού στις 4-6 Σεπτεμβρίου με το Ράλι Εσθονίας και πριν επαναρχίσει το πρωτάθλημα βλέπουμε μια σειρά από ανακατάξεις και πάλι που φέρουν αναστάτωση.

Ο promoter του WRC ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκε το Ράλι Γερμανίας λόγο των περιοριστικών μέτρων με την συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊού ενώ το Rally Italia Sardegna θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία.

Thierry Neuville (BEL) of team Hyundai Shell Mobis WRT is seen racing at special stage Sassari – Argentiera during the World Rally Championship in Alghero, Italy on June 16, 2019 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // SI201906160485 // Usage for editorial use only //

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Ο αγώνας της Ιταλίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA 2020 το Rally Italia Sardegna θα γίνει 8-11 Οκτωβρίου. Το αίτημα για αναδιάταξη προήλθε από τον διοργανωτή του αγώνα Automobile Club d’Italia και συμφωνήθηκε από τη FIA, το κυβερνητικό όργανο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τον WRC Promoter μετά την αναγκαστική ακύρωση του ADAC Rallye Deutschland που ήταν καθορισμένο για τις 15 – 18 Οκτωβρίου. Αν και ο αγώνας της Γερμανίας είχε προγραμματιστεί να είναι ο γύρος έξι της σεζόν, οι διοργανωτές του το ακύρωσαν λόγω περιορισμών στις μαζικές συγκεντρώσεις στη Γερμανία που σχετίζονται με το Covid-19.

Μετά από αυτό το γεγονός το Automobile Club d’Italia ζήτησε αλλαγή ημερομηνίας του δικού της αγώνα για να αποφευχθεί σύγκρουση με τη Gran Premio dell’Emilia Romagna της Formula 1, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πίστα της Ιταλίας Imola στα ίδια Σαββατοκύριακα τέλη Οκτωβρίου, στο οποίο είχε προγραμματιστεί αρχικά το Rally Italia Sardegna.

Kris Meeke and Sebastian Marshall (GB) of team Toyota Gazoo Racing WRT are racing at day 4 during the World Rally Championship Germany in Bostalsee, Germany on August 25, 2019 // Jaanus Ree/Red Bull Content Pool // SI201908250154 // Usage for editorial use only //

Η κίνηση προς τα εμπρός τρείς βδομάδες προσφέρει την προοπτική καλύτερου καιρού στο νησί της Μεσογείου για το χωμάτινο αγώνα, καθώς και επιπλέον ώρες ημέρας καθώς η Ευρώπη κινείται βαθιά στο φθινόπωρο.

Ο Angelo Sticchi Damiani, πρόεδρος του Automobile Club d’Italia, δήλωσε ότι η ολοκλήρωση μιας ημερομηνίας που ευθυγραμμίστηκε με άλλα ημερολόγια πρωταθλήματος ήταν ένα δύσκολο έργο.

«Στην ACI έχουμε εργαστεί σκληρά για να επαναπροσδιορίσουμε τις νέες ημερομηνίες για το Ράλι Italia Sardegna 2020», εξήγησε. «Δεν ήταν εύκολο να βρεις τις κατάλληλες μέρες που θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τις ανάγκες όλων των ενδιαφερομένων και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλά για την περιοχή της Σαρδηνίας.

«Σε αυτήν την πολύ δύσκολη χρονιά η ACI ήθελε, όπως έχει ήδη δείξει με τους F1 GPs στη Monza, Mugello και Imola, να προστατεύσει το εθνικό και διεθνές μηχανοκίνητο αθλητισμό επιβεβαιώνοντας επίσης τον ανταγωνισμό μας. Προσωπικά ευχαριστώ την περιοχή της Σαρδηνίας για την απόλυτη υποστήριξή τους για να συμβούν όλα αυτά ».

Η αλλαγή έγινε δυνατή μετά την απόσυρση του ADAC Rallye Deutschland από την διοργάνωση του πρωταθλήματος για φέτος καθώς ο αγώνας με έδρα το Μποστούλσι στις 15 – 18 Οκτωβρίου ακυρώθηκε.

Οι αλλαγές δεδομένων με την συνεχιζόμενη πανδημία του κορωνοϊου και με την συνεχιζόμενη αύξηση κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες έχει δημιουργήσει εκ νέου δυσκολίες όσον αφορά στην οριστικοποίηση του φετινού προγράμματος στο WRC.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, κάτι που τονίζουμε καθώς στην περίπτωση του WRC αλλάζουν διαρκώς, το πρόγραμμα του θεσμού μέχρι το τέλος της χρονιάς περιλαμβάνει 7 αγώνες. Υπενθυμίζεται, ότι πριν το ξέσπασμα του κορονοϊού είχαν διεξαχθεί τα Ράλι Μόντε Κάρλο, Σουηδίας και Μεξικού, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στις 4-6 Σεπτεμβρίου, με το νεότευκτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, χωμάτινο Ράλι Εσθονίας.

Έπειτα, οι ομάδες αναμένεται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, για το ομώνυμο χωμάτινο Ράλι στις 18-20 Σεπτεμβρίου, προτού όπως προκύπτει από τις τελευταίες εξελίξεις, βρεθούν στην Ιταλία για το επίσης χωμάτινο, Ράλι Σαρδηνίας. Η αυλαία του θεσμού, πάντοτε με βάση τα τωρινά δεδομένα, θα πέσει στις 19-22 Νοεμβρίου με το νεοεισαχθέν στο πρωτάθλημα, ασφάλτινο Ράλι Ypres Βελγίου. Με αυτόν τον τρόπο, οι επόμενοι 3 αγώνες θα διεξαχθούν σε χωμάτινη επιφάνεια ενώ μόνο ο βελγικός αγώνας, διεξάγεται σε άσφαλτο.

Πάντως, με δεδομένο ότι άπαντες στον κόσμο περιμένουν νέο κύμα έξαρσης του COVID-19, το WRC θα προσπαθήσει να “χωρέσει” όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες γίνεται προτού φτάσει ο χειμώνας, οπότε μόνο έκπληξη δε θα μας προκαλέσει η ύπαρξη περαιτέρω αλλαγών στο αγωνιστικό ημερολόγιο. Υπενθυμίζουμε, ότι η Κροατία συνεχίζει να θεωρείται επίσημη υποψήφια για ένταξη στο θεσμό, με ασφάλτινο αγώνα.

WRC – Αναθεωρημένο Πρόγραμμα 2020

1. Ράλι Μόντε Κάρλο (23-26 Ιανουαρίου) – Νικητές: NeuvilleGilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC)

2. Ράλι Σουηδίας  (13-16 Φεβρουαρίου) – Νικητές: EvansMartin (Toyota Yaris WRC)

3. Ράλι  Μεξικού (12-15 Μαρτίου) – Νικητές: OgierIngrassia (Toyota Yaris WRC)

4. Ράλι  Εσθονίας (4-6 Σεπτεμβρίου) – χώμα

5. Ράλι Τουρκίας (18-20 Σεπτεμβρίου) – χώμα

6. Ράλι  Σαρδηνίας (8-11 Οκτωβρίου) – χώμα

7. Ράλι Ypres Βελγίου (19-22 Νοεμβρίου) – άσφαλτος

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,742ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -