Ράλι Κύπρος φάρος καθοδήγησης για μια σωστή πορεία

- Advertisement -

Άνθρωποι και μηχανές ρίχνονται σήμερα στην αγωνιστική δράση του Ράλι Κύπρος 2020 που πραγματοποιείται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τον τόπο μας την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού.

Χωρίς την παρουσία θεατών, χωρίς εκδηλώσεις και κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα για αντιμετώπιση του Covid-19 οι οργανωτές θέλουν να φέρουν εις πέραν τον αγώνα που φέτος προσμετρά ως ο δεύτερος γύρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος της FIA και ως διπλός αγώνας με την κάθε μια μέρα να αποτελεί ξεχωριστό αγώνα για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η πανδημιά του Κορωνοϊού και η αδυναμία των οργανωτών λόγο και των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν αφαίρεσαν την τελευταία στιγμή τον αγώνα από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι της FIA για το 2020 που και αυτό αναπροσαρμόστηκε αρκετές φορές με αναβολή, ακύρωση και προσθήκη αγώνων την τελευταία στιγμή.

Ευχή μας είναι ο εθνικός μας αγώνας το Ράλι Κύπρος να στεφθεί με επιτυχία και με ασφάλεια.

Με αυτό μεγαλώσαμε από το 1970 στην πρώτη του διοργάνωση και κουβαλούμε στη μνήμη μας δεκάδες ευχάριστες στιγμές που περνούν σαν κινηματογραφική ταινία από μπροστά μας από τις ειδικές διαδρομές στην Ορκα, Λιβερά, Αγία Ειρήνη.

Το Κυπαρισσόβουνο, την χαλεύκα το πέρασμα από το Λιμανάκι της Κερύνειας το κάστρο της Κερύνειας, την Μύρτου, την Αμμόχωστο αλλά και τον τερματισμό του αγώνα στην πίστα του αεροδρομίου της Τύμπου το 1973.

Ευχή μας ο αγώνας μας να κρατηθεί ψηλά στα δώματα του αθλήματος να αποτελούμε εκ νέου ένα από τους κορυφαίους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος να είμαστε καθοριστικός αγώνας στην ανάδειξη πρωταθλητών και γιατί όχι να βρεθούμε και πάλι στο Παγκόσμιο στερέωμα του αθλήματος όπως είμαστα για μια δεκαετία από το 2000 μέχρι και το 2009.

Ευχή μας η πανδημία με τον Covid-19 να περάσει και να επανέλθει η ζωή μας στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα των παλαιοτέρων χρόνων.

Ευχή μας να επανέλθουμε στα κορυφαία πρωταθλήματα της ευρώπης καθώς εκεί ανήκουμε και το οφείλουμε στους δεκάδες πρωτεργάτες του αθλήματος στις οργανωτικές επιτροπές στους οδηγούς μας στους χρονομέτρες αλλά και τους αφανείς ήρωες που δεν είναι πλέων μαζί μας.

Σε αυτούς οφείλουμε την καθιέρωση του Ράλι Κύπρος εμείς απλώς βρεθήκαμε να  διαχειριζόμαστε αυτή την περίοδο την κατάσταση και οφείλουμε να παραδώσουμε στους νεότερους μια δυνατή διοργάνωση ώστε να συνεχιστεί αυτή η ιστορία του μισού αιώνα ζωής.

Με αυτά που γράφω δεν έχω πρόθεση να κατηγορήσω κανένα μα κανένα το Ράλι Κύπρος ήταν είναι και πρέπει να παραμείνει ο φάρος καθοδήγησης μας για μια σωστή πορεία.

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,871ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -