Ρεκόρ πωλήσεων από την Volkswagen Group το 2018

- Advertisement -

Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών σημείωσε τo Volkswagen Group το 2018 με 10,83 εκατομμύρια οχήματα να παραδίδονται σε ολόκληρο τον κόσμο, που αποτελεί +0,9% περισσότερο από ό, τι το 2017.

Σε πολλές αγορές του κόσμου, τη Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, τόσο οι παραδόσεις όσο και σε μερικές περιπτώσεις τα μερίδια αγοράς της Volkswagen αυξήθηκαν. Με επιτυχημένα μοντέλα σε όλες τις μάρκες που εκπροσωπούνται στον όμιλο κατάθεραν να αντισταθμίσουν περισσότερο τους κινδύνους σε μεμονωμένες περιοχές, όπως η γενική οικονομική αβεβαιότητα στην Κίνα και οι δυσμενείς επιπτώσεις της μετάβασης στο WLTP στην Ευρώπη.

Ειδικά τα νέα SUV μοντέλα του Ομίλου ήταν ισχυροί οδηγοί ανάπτυξης. Τα εμπορικά σήματα Volkswagen Passenger Cars, Škoda, Seat, Porsche και Lamborghini έθεσαν όλα τα νέα αρχεία παραδόσεων.

Ο Δρ Christian Dahlheim, επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Volkswagen Group δήλωσε σχετικά: «Αν και ο καθορισμός νέων αρχείων δεν είναι πλέον ο πρωταρχικός μας στόχος, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ειδικά κατά το δεύτερο εξάμηνο, τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς το 2018. Ήταν δυνατή η επίτευξη αυτού του νέου ρεκόρ παραδόσεων για τον Όμιλο χάρη σε ένα συνδυασμό εξαιρετικών μοντέλων και το υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης που μας έδωσαν οι πελάτες μας. Λαμβάνοντας υπόψη τις ευμετάβλητες γεωπολιτικές εξελίξεις, η επιχείρησή μας θα αντιμετωπίσει εξίσου ισχυρή πρόκληση το 2019. Κατά τη γνώμη μου, ο όμιλος Volkswagen είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις επικείμενες προκλήσεις. Αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία. ”

Οι παραδόσεις στις περιφέρειες εξελίχθηκαν ως εξής:
Στην Ευρώπη, τα εμπορικά σήματα του ομίλου Volkswagen έφεραν συνολικά 4,38 εκατομμύρια οχήματα το 2018,1,2 % περισσότερο από ό, τι το 2017. Ο Όμιλος αυξήθηκε ιδιαίτερα έντονα στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, όπου παραδόθηκαν 797.200 οχήματα σε πελάτες, κατά 7,1% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος. Η αύξηση αυτή οφειλόταν ιδιαίτερα στις ισχυρές επιδόσεις στη Ρωσία, όπου οι παραδόσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 19,8%. Παρά τις σημαντικές αρνητικές συνέπειες της μετάβασης από τους WLTP στους στόλους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι παραδόσεις του Ομίλου στη Δυτική Ευρώπη έφθασαν στο ίδιο επίπεδο με το προηγούμενο έτος, σε 3,58 εκατομμύρια οχήματα. Στη Γερμανία, οι παραδόσεις παρέμειναν επίσης στο επίπεδο του προηγούμενου έτους, σε 1,28 εκατομμύρια οχήματα.

Υπήρξε μια αμφίδρομη διαφορά μεταξύ της κατάστασης για τα σήματα στις αγορές της Βόρειας Αμερικής. Ενώ η ανάπτυξη σημειώθηκε στις ΗΠΑ με 638.300 παραδοθέντα οχήματα (+2,1%) και τον Καναδά με 118.500 αυτοκίνητα (+3.7%), σημειώθηκε πτώση 15,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος στο Μεξικό. Συνολικά, ο όμιλος Volkswagen παρέδωσε 956.700 οχήματα σε πελάτες στην περιοχή, κατά 2,0% λιγότερο από ό, τι το 2017.

Οι εξελίξεις για τον όμιλο Volkswagen στη Νότια Αμερική πέρυσι ήταν εξαιρετικά θετικές. Με αύξηση 13,1% στις παραδόσεις σε 590.000 οχήματα, η περιοχή συνέβαλε αποφασιστικά στα θετικά συνολικά στοιχεία του Ομίλου. Η εξαιρετική απόδοση των μαρκών του Ομίλου στη Βραζιλία, όπου παραδόθηκαν 401.700 οχήματα, αύξηση 30,4%, αντιστάθμισε την πτώση κατά 22,4% σε 118.600 οχήματα που παραδόθηκαν στην Αργεντινή. Στην Αργεντινή, οι συνθήκες για τη συνολική αγορά παρέμειναν δύσκολες σε ένα γενικά κακό οικονομικό περιβάλλον.

Στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, ο όμιλος Volkswagen πέτυχε ανάπτυξη, με 4.55 εκατομμύρια οχήματα που παραδόθηκαν στους πελάτες – παρά την αρνητική επίδραση της κινεζικής αγοράς, όπου η συνολική οικονομική κατάσταση έγινε πιο αργή το δεύτερο εξάμηνο του έτους ως αποτέλεσμα την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ. Η απροθυμία να αγοράσουν οι καταναλωτές είχε αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την αγορά αυτοκινήτων, η οποία αναρτήθηκε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το 2018. Σε αυτή την κατάσταση, ο όμιλος Volkswagen πέτυχε ακόμα μικρή ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στις 4,21 εκατομμύρια οχήματα που παραδόθηκαν και μπόρεσαν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην αγορά.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -