Σε νέα εποχή περνά το ERC FIA 2022

- Advertisement -

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2022 της FIA που θα περιλαμβάνει συνολικά 8 αγώνες έχει ξεκινήσει. Αν και σε λίγες μέρες και πιό συγκεκριμένα στις 11-13 Μαρτίου θα έχουμε τον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς στην Πορτογαλία που θα είναι το Rally Serras de Fafe – Felguerias – Cabreira e Boticas δεν έχει ακόμη οριστικοποιθεί ποιός θα είναι ο αγώνας με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η χρονιά.

04 BREEN Craig (IRL), NAGLE Paul (IRL), Team Team MRF Tyres, Hyundai i20 R5, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Δεύτερος προγραμματισμένος αγώνας είναι το Ράλι των Αζορών που θα γίνει δυό βδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα 25-27 Μαρτίου.

Με το ξεκίνημα της καταδίωξης του τίτλου για τη νέα χρονιά οι υποστηρικτές (Promoter) του ERC έχουν παρουσιάσει ένα ολοκαίνουργιο λογότυπο που είναι εμπνευσμένο από το λογότυπο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Ο νέος σχεδιασμός διαθέτει τα αρχικά ERC ως κεντρικό κομμάτι του λογότυπου ενώ ενσωματώνει επίσης το γνωστό μπλέ αστέρι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι. Σε αυτό περιλαμβάνεται επίσης το λογότυπο του παγκόσμιου διοικητικού οργάνου του μηχανοκίνητου αθλητισμού της FIA που υποστηρίζει την όλη διοργάνωση.

Η χρήση του νέου λογότυπου θα είναι ευρέως διαδεδομένη και θα μεταφέρεται σε όλα τα διαγωνιζόμενα αυτοκίνητα στους αγώνες του πρωταθλήματος και θα αποτελεί το επίσημο branding στα τηλεοπτικά γραφικά στο διαφημιστικό υλικό και στον επίσημο ιστότοπο του ERC.

«Τα αποκαλυπτήρια του νέου λογότυπου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA είναι το επόμενο συναρπαστικό ξεκίνημα στη νέα εποχή του ERC. Αυτή η νέα εποχή θα φέρει μεγαλύτερη σημασία για το Ευρωπαϊκο Πρωτάθλημα, ανεβάζοντας το στο επόμενοι επίπεδο με την ενσωμάτωση της επιτυχημένης στρατηγική WRC+ All Live και την εισαγωγή του Power Stage”.

Οι αλλαγές για την φετινή χρονιά θα είναι αρκετές και σας υπενθυμίζουμε μερικές από αυτές που θα έχουμε το 2022.

Κάθε ειδική διαδρομή από κάθε αγώνα του ERC θα μεταδείδεται ζωντανά μετά από αίτημα των θεατών που θα μπορούν να τις παρακολουθούν στο WRC+.

14 CAIS Erik (CZE), ZAKOVA Jindriska (CZE), Team Yacco ACCR Team, Ford Fiesta R5 MkII, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Gregory Lenormand / DPPI

H Power Stage σε όλους τους αγώνες θα ακολουθεί την ίδια επιτυχημένη μορφή που χρησιμοποιείται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA με ζωντανή κάλυψη από την τηλεόραση ενώ θα απονέμονται και βαθμοί μπόνους στους πέντε ταχύτερους οδηγούς. Ως αποτέλεσμα αυτου οι βαθμοί μπόνους που δεινόταν στο τέλος κάθε σκέλους ενώς αγώνα του ERC καταργούνται.

Στις αλλαγές του 2022 όλοι οι οδηγοί προτεραιότητας της FIA, καθε οδηγός που εμφανίζεται στο top 15 της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος του 2021 ή εμφανίζεται στο top 15  της τρέχουσας χρονιάς της προσωρινής κατάταξης του ERC, πρέπει να επιλέγουν την θέση εκκίνησης για το εναρκτήριο σκέλος σε κάθε αγώνα.

28 POLONSKI Dariusz (POL), SITEK Lukasz (POL), Team Rallytechnology, Abarth 124 Rally, action during the 2020 Rally Liepaja, 2nd round of the 2020 FIA European Rally Championship, from August 14 to 16, 2020 in Liepaja, Latvia – Photo Thomas Fenetre / DPPI

Στο τέλος της πρώτης μέρας τα κορυφαία 15 πληρώματα αντί τα κορυφαία 10 θα επαναχρησιμοποιούνται για την δεύτερη μέρα.

Για να βαθμολογούνται στο πρωτάθλημα ERC οι οδηγοί θα πρέπει να χρησιμοποιούν ελαστικά που θα παρέχονται από κατασκευαστή εγγεγραμμένο στην FIA και την WRC Promoter στο πλαίσιο ενός νέου συστήματος από το 2022.

45 NORE Ola jun. (NOR), ENGAN Veronica (NOR), Toksport WRT, Renault Clio Rally5, action during the 2020 Rally Hungary, 4th round of the 2020 FIA European Rally Championship, from November 6 to 8, 2020 in Nyíregyháza, Hungary – Photo Bastien Roux / DPPI

Μετά τη δημιουργία μιάς δομής δυό βαθμίδων το 2017, το πρωτάθλημα εφηβων (Junior) εξορθολογίζεται και θα διεξαγεται ως πρωτάθλημα εφήβων ERC4 για αυτοκίνητα Rally4 και Rally5 εξοπλισμένα με ελαστικά από τον επίσημο συνεργάτη προμηθευτή Pirelli.

ΠΗΓΗ: ERC  

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -