Σε πίστα οβάλ σχεδιασμού ο δεύτερος αγώνας στο Μπαχρέιν

- Advertisement -

Η Formula 1 μετά από μήνες αξιολόγησης ανακοίνωσε χθές πως το δεύτερο Grand Prix στο Μπαχρέιν θα διεξαχθεί στην εναλλακτική χάραξη της πίστας του Σακχίρ που παραπέμπει σε οβάλ. Φυσικά, δεν είναι οβάλ όπως αυτά που κυριαρχούν στα προγράμματα των IndyCar και NASCAR, αλλά ένα τύπος οβάλ, με αρκετές δεξιές στροφές που περικλείει την κλασσική χάραξη του Σακχίρ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που η F1 θα τρέξει στην συγκεκριμένη πίστα με άλλη χάραξη από τη συνηθισμένη, αφού το ίδιο είχε κάνει και το 2010, στην πρεμιέρα της τότε σεζόν.

Ο δεύτερος αγώνας που θα γίνει μια εβδομάδα μετά τον αγώνα στο τέλος Νοεμβρίου στην κανονική χάραξη της πίστας θα γίνει στο ‘Outer Circuit’ θα έχει διάρκεια 87 γύρων, ενώ οι προβλέψεις της F1 κάνουν λόγο για pole στα 55 δευτερόλεπτα.

Ο Ross Brawn πιστεύει ότι θα ήταν λάθος για τη Formula 1 να χάσει την ευκαιρία που έπρεπε να αγωνιστεί στον εξωτερικό σχεδιασμό της πίστα του Μπαχρέιν φέτος και δήλωσε σχετικά:

“Αξιολογήσαμε αρκετές επιλογές για την εναλλακτική διάταξη της πίστας και αποφανθήκαμε ότι το εξωτερικό circuit θα παρέχει την καλύτερη εναλλακτική και θα παρέχει μια νέα πρόκληση για όλες τις ομάδες και θα διασκεδάσει όλους τους fans μας με υψηλές ταχύτητες και γρήγορους χρόνους”.

Η μικρότερη σε σχεδιασμό πίστα η οποία διαθέτει τρεις ευθείες και ένα σύμπλεγμα από 8 στροφές στο πάνω τμήμα είναι πολύ διαφορετική από άλλες πίστες του αγωνιστικού ημερολογίου και η προσθήκη της έχει καλωσοριστεί από τον κόσμο της F1.

Μιλώντας αποκλειστικά στο Motorsport.com στο Grand Prix του Βελγίου, ο διευθύνων σύμβουλος της F1 Brawn δήλωσε ότι εν μέσω των άνευ προηγουμένου περιστάσεων που τέθηκαν στη F1 φέτος, οι αρχηγοί του αθλητισμού ένιωσαν έντονα ότι θα έπρεπε να κάνουν κάτι διαφορετικό παρά να πάρουν την εύκολη επιλογή ενός δεύτερου αγώνα στο Μπαχρέιν στην ίδια διάταξη της πίστας.

“Θα ήταν ευκολότερο να μην κάνουμε κάτι νέο”, εξήγησε ο Brawn. “Αλλά αισθανθήκαμε έντονα ότι είχαμε το κομμάτι και την ευκαιρία να το κάνουμε αυτό. Τελικά είμαστε εδώ για τους οπαδούς και για να κάνουμε ένα υπέροχο θέαμα. Πιστεύουμε ότι μια διαφορετική διάταξη μία εβδομάδα μετά τον πρώτο αγώνα είναι ένα συναρπαστικό πράγμα για τους οπαδούς μας και θα προσθέσει επιπλέον ίντριγκα πριν από τον αγώνα.”

Με το Μπαχρέιν να είναι ο μόνος χώρος στο πρόγραμμα της F1 που έχει εναλλακτικές διατάξεις ομόλογες με τα πρότυπα της F1, ο Brawn είπε ότι η απόφαση να πάει με τον εξωτερικό βρόχο βασίστηκε στις προοπτικές να παράγει έναν συναρπαστικό αγώνα.

“Εξετάσαμε όλες τις επιλογές και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το εξωτερικό κομμάτι παρείχε ένα ισχυρό μείγμα ταχύτητας, γρήγορους χρόνους γύρου και αρκετά μεγάλη διαφορά από τη διεθνή πίστα για να κάνουμε έναν συναρπαστικό αγώνα για όλους τους οπαδούς μας και να δώσουμε στους οδηγούς μια νέα πρόκληση”.

“Νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιλογή και μία που θα απολαύσουν όλοι όταν αγωνιστούν πλάι –πλάι στο Μπαχρέιν τον Δεκέμβριο.” Και πρόσθεσε «Το μεγάλο πλεονέκτημα με τη πίστα του Μπαχρέιν είναι ότι και οι δύο διατάξεις έχουν κατάσταση FIA Grade 1, οπότε φαινόταν ο προφανής χρόνος να προχωρήσουμε με μια εναλλακτική διάταξη. Η ιδέα ήταν ένας συνδυασμός ιδεών και απόψεων από την F1, την FIA και τους συνεργάτες μας στο Μπαχρέιν.

“Αναγνωρίσαμε ότι είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι ξεχωριστό για αυτόν τον αγώνα. Και στη Formula 1, όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες, οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί όταν βάλουμε το μυαλό μας σε αυτό.”

Η απόφαση να αγωνιστεί στον εξωτερικό βρόχο του Μπαχρέιν είναι η τελευταία σε πολλές τολμηρές κλήσεις που έκανε ο ιδιοκτήτης της F1 Liberty Media φέτος με την επιλογή των κομματιών της.

Ερωτηθείς αν ήταν απόδειξη της προθυμίας να δοκιμάσουν διαφορετικά πράγματα για να κάνουμε την F1 πιο συναρπαστική, ο Brawn είπε: “Νομίζω ότι φέτος υπήρξε άνευ προηγουμένου στην εποχή μου στο άθλημα.

“Όλοι έπρεπε να προσαρμοστούν και είμαστε ικανοποιημένοι με τις ανακοινώσεις που κάναμε με νέους αγώνες για αυτή τη σεζόν. Έχουμε λαμπρούς μακροπρόθεσμους συνεργάτες που δεν θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε αυτή τη σεζόν που θα επιστρέψει τον επόμενο χρόνο και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε το ημερολόγιο του 2021 σε εύθετο χρόνο.

“Θα προσθέσω ότι είμαστε επικεντρωμένοι στον ανταγωνισμό από την ανάληψη της Liberty το 2017. Οι νέοι κανονισμοί, το ανώτατο όριο κόστους, το Concorde και οι τοποθεσίες που αγωνιζόμαστε έχουν σχεδιαστεί για να συναντηθούν για να δημιουργήσουν άγριους αγώνες σε πίστα σε συναρπαστικά μέρη.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε το άθλημα και να ενθουσιάζουμε τους οπαδούς και φέτος μπορέσαμε να το κάνουμε με έναν νέο και μη συμβατικό τρόπο».

ΠΗΓΗ: Motorsport.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -