Σέρνει το χορό ο Ott Tanak στην Εσθονία

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ράλι Εσθονίας, 4ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με τα διαγωνιζόμενα πληρώματα μετά από την ψεσινή υπερειδική διαδρομή στο Tartu Vald ξεκίνησαν την πρώτη δύσκολη κουραστική μέρα του αγώνα που περιλαμβάνει συνολικά 10 ειδικές διαδρομές (πέντε επαναλαμβανόμενες) με ενδιάμεσω σταθμό για σέρβις και ξεκούραση στο Raadi.

Η σημερινή μέρα ξεκίνησε και με την ολοκλήρωση τριών από τις δέκα ειδικές στην πρωτοπορία του αγώνα που άλλαξε χέρι τρείς φορές βρίσκεται ο Εσθονός περσινός πρωταθλητής Ott Tanak.

Επικεφαλής τέθηκε με την εναρκτήρια σημερινή ειδική διαδρομή ο Kale Rovanpera που σημείωσε και τον ταχύτερο χρόνο 9.52.1 εκτοπίζοντας από την κορυφή τους Esapekka Lappi και Sebastien Ogier που είχαν φέρει τον ίδιο χρόνο. Δεύτερος ταχύτερος που ξάφνιασε τους πάντες ο Craig Breen +1.3 πίσω από τον Rovanpera.

Ο Mads Ostberg που ήταν ο ταχύτερος από την WRC2 στην υπερειδική έχασε την πρωτιά από τον Veiby που κινήθηκε γρηγορότερα την στιγμή που ο Nikolay Gryazin αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις και έχασε χρόνο.

Νέος ηγέτης του αγώνα τέθηκε ο Ott Tanak με το πέρας της SS3 και άνοιξε περισσότερο το προβάδισμα του με το τέλος της SS4. Έχει προβάδισμα +4.5 δευτερόλεπτα από τον Breen με τον Thiery Neuville να ακολουθεί τρίτος.

Εντυπωσιακό μπορεί να χαρακτηριστεί το 1-2-3 της Hyundai που δείχνει στις πρώτες ειδικές να έχει το πάνω χέρι. Οι  Evans, Ogier και Lappi συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Το Ράλι Εσθονίας που προσμετρά στο WRC για πρώτη φορά από την καθιέρωση του πρωταθλήματος το 1973 εξελίσσεται σε ένα πολύ συναρπαστικό αγώνα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -