Σφίγγει τα δόντια για τη νίκη στις Αζόρες ο Moura

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο δεύτερος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της FIA που πραγματοποιείται στη Νήσο των Αζορών. Οι συμμετέχοντες σε αυτόν στην σημερινή τελευταία μέρα του αγώνα έχουν να καλύψουν επτά ειδικές διαδρομές.

Οι βροχές, οι λάσπες και η ομίχλη συνεχίζουν να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο και ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας για όλα τα πληρώματα.

Με το καλημέρα της σημερινής μέρας ο Εσθονός Ken Torn έθεσε το ρυθμό στον αγώνα κέρδισε την ειδική διαδρομή της Riberia Grande και ανέκαμψε από την 4η θέση στην Τρίτη με το Ford Fiesta Rally 2.

Πολλά πληρώματα ήταν προετοιμασμένα για ξηρές συνθήκες αλλά μιά νεροποντή λίγο πριν την έναρξη του σκέλους άφησε πολλούς με λάθος στήσιμο στα αυτοκίνητα τους. Ο Torn ήταν 1,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον πρωτοπόρο του αγώνα Ricardo Moura και μείωσε την διαφορά από τον Efren Llaren που είναι στην δεύτερη θέση στα +0,4 δευτερόλεπτα.

Ο Αυστριακός Saimon Wagner υποχώρησε από την δεύτερη θέση που ολοκλήρωσε την χθεσινή μέρα στην 4η θέση γενικής.  Ο Ρουμάνος Simone Tempestini, σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην ειδική και ανέβηκε πάνω από τον Armindo Araujo στην 5η θέση μετά την υπέρβαση που έκανε ο Πορτογάλλος.

Καταστροφική αποδείχθηκε όμως η ε.δ 9 για αρκετά πληρώματα και έφερε πάλι ανακατατάξεις στον αγώνα. Ο πρωτοπόρος του αγώνα οδηγός από τις Αζόρες σφίγγει τα δόντια και έκανε ακόμη ένα βήμα πλησιάζοντας πιό κοντά στην εντός έδρα νίκη κερδίζωντας και την ειδική της Fedipas, προσθέτοντας ακόμη 3,6 δευτερόλεπτα στους αντιπάλους του.

Στη δεύτερη θέση παραμένει με διαφορά +13,7 ο Ισπανός Llarena την στιγμή που ο Εσθονός Torn είχε μιά περιστροφή στην διαδρομή χρεώθηκε με πάνω από 20 δευτερόλεπτα και υποχώρησε στην τέταρτη θέση  και 32 ολοκληρα δευτερόλεπτα από την κορυφή.

Η εξέλιξη αυτή προώθησε στην χαμηλότερη θέση του βάθρου τον Αυστριακό Wagner. O Simone Camprdelli αντιμετώπιζει πρόβλημα με τα φρένα, ο Javier Pardo είχε μιά μπροστινή δεξιά παρακέντηση ελαστικού ενώ παρόμοι πρόβλημα είχε στο πίσω δεξιά ελαστικό του και ο Battistolli.

O Simone Tempestini παραμένει στην 5η θέση γενικής την στιγμή που την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Armindo Araujo.

Περισσότερα από την εξέλιξη του αγώνα που βρίσκεται σε αγωνιστική δράση θα έχουμε στη συνέχεια.

ΠΗΓΗ: ERCFIA.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -