Σημαία της Αμμοχωστου θεωρούν τον Κύπρο Κυπριανού

- Advertisement -

Απλοί άνθρωποι γείτονες του στην Αμμόχωστο που ξέρουν να εκτιμούν και να αναγνωρίζουν την προσφορά κάποιου.

Αύγουστος μήνας των διακοπών για τους περισσότερους αλλά και ένας μήνας πολύ στιγματισμένος με γεγονότα. Ο μήνας στον οποίο το 1974 είχαμε στις 14 Αυγούστου την δεύτερη βάρβαρη εισβολή της Τουρκίας στο νησί μας . Δυστυχώς την ίδια μέρα πριν από 17 χρόνια είχαμε ακόμη μια τραγωδία που μας έχει στιγματίση την ζωή το αεροπορικό δυστύχημα της Ηλιος και την μοιραία πτώση στο Γραμματικό με τα 121 θύματα αναμεσα στα οποία χάσαμε συγγενείς και φίλους που δεν μπορούμε ποτέ να λησμονήσουμε…

Καθως βρισκόμουν φέτος στο Παραλίμνι στη κεντρική πλατεία του Αγίου Γεωργίου και απολάμβανα τον καφέ μου με πλησιάζει ένας άγνωστος λίγα χρόνια μεγαλύτερος μου και μου λέει… φίλε είσαι ο Χρυσόστομος Κυλίλης που γράφεις για τα ράλι τζιε τα αυτοκίνητα… ξαφνιάστηκα προς στιγμή και με το που του απάντησα ναι ξεκίνησε επίθεση…

Φίλε καλά όσα γράφεις διαβάζοτα τζιε για τον Τρικωμίτη τζιε για τους άλλους είμαι βαρωσιώτης και για εμάς σημαία της πόλης μας μιά ο Κύπρος ο Κυπριανού ο μηχανικός μας ο φίλος μας ο Λεβεντάδρωπος μας.

Μιλήσαμε λίγο μιλήσαμε για την γνωριμία και τη φιλία με τον Κύπρο, την Νίτσα και τον Γιωργάκη μας αλλά αυτός στα δικά του.

Τις δικαιολογίες να της αφήσει στην πάντα θέλω να γράψεις τζιε μάλιστα σύντομα ο Κύπρος ήταν σημαία του Βαρωσιού για τους αγώνες ράλι είχε δικό του γκαραζ στην Αμμόχωστο στη περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λεωφόρο Σαλαμίνας. Ηταν καλός μάστρος, ηταν λεβεντάδρωπος βουρούσε στα ράλι με ένα Subaru να το γράφεις σύντομα και όχι να βρίσκεται δικαιολογίες εκατάλαβες…α και να το ξέρεις και τούτο αθρωπος που πολέμησε αθρωπος που έκαμε τζιε αιχμάλωτος και γύρισε την πλάτη και έφυγε.

Αν και σαστισμένος από αυτό το γεγονός που δεν το περίμενα παραβιάζω λίγο την σειρά καταγραφής της ιστορικής αυτής αναδρομής του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο νησί μας. Δεν γνωρίζω τον φιλο μου μου είπε αυτά τα πράγματα αλλά ούτε και το όνομα του εκπλάγηκα από το πάθος του το υφος που μιλούσε και την περηφάνεια που τον διακατείχε εκείνη τη στιγμή και υποκλίνομαι σε τέτοιους ανθρώπους και κάνω αυτή την ιδιαίτερη αναφορά στον φίλο μου τον κουμπάρο μου Κύπρο Κυπριανού που και αυτός με την σειρά του αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Κύπρο μας.

Κέρδισε το Ράλι Κύπρος το 1977 ένα κατόρθωμα που μόνο ελάχιστοι οδηγοί το έχουν πετύχει στην κακρόχρονη του ιστορία. Το 1976 τερμάτισε στην 3η θέση γενικής με Hilman Avenger το 1979 3ος με Talbot Sunbeam , το 1980 2ος με Talbot Lotus και το 1987 3ος με Honda Civic.

Την δική του ιστορία έγραψε και στο Ραλι Ακροπολις του 1977 τερματισε 8ος Γενικης και πρωτος απο τα μη εργοστασιακα αυτοκινητα και το 1980 18ος γενικης.

Για αυτά και για περισσότερα θα αναφερθούμε σε επόμενες μας αναφορές

Χρυσόστομος Κυλίλης

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -