Σημαντικές αλλαγές στο αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP 2021

- Advertisement -

Δόθηκε στην δημοσιότητα ένα προκαταρτικό αγωνιστικό ημερολόγιο του MotoGP για το 2021 που παρουσιάζει σημαντικές αλλαγές λόγο και της συνεχιζόμενης πανδημίας με τον κορωνοϊο.

Η FIM, IRTA και  Dorna Sport αποκάλυψαν το αγωνιστικό ημερολόγιο για το 2021 FIM MotoGP παγκόσμιο πρωτάθλημα  που περιλαμβάνει συνολικά  18 αγώνες με την αρχή να πραγματοποιείται με Back-to- back αγώνες σε δυό συνεχείς βδομάδες στο Κατάρ. Ο εναρκτήριος αγώνας θα γίνει 26- 28 Μαρτίου στην πίστα Losail με τον δεύτερο γύρο να γίνεται στην ίδια πίστα την Ντόχα στις 2- 4 Απριλίου.

Ο αγώνας στο Austin των ΗΠΑ αναβλήθηκε και πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί φέτος με τον αγώνα της Πορτογαλία να συμπληρώνει το κενό ως ο τρίτος γύρος της χρονιάς  16-18 Απριλίου στο Algarve  International Circuit.

Με τα σημερινά δεδομένα όλα δείχνουν ότι και ο αγώνας στην Αργεντινή στην πίστα του Termas de Rio Hondo πηγαίνει προς αναβολή και δεν θα πραγματοποιηθεί.

Επόμενος σταθμός είναι προγραμματισμένος για τις 2 Μαίου στην Ισπανία στο Circuito de Jerez- Angel Nieto.

Δεν περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό ημερολόγιο και ο αγώνας της Τσεχίας στην πίστα του Μπρνο που υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να αντικατασταθεί με άλλο αγώνα κάτι που αυτό φαίνεται δεν ισχύει.

Στις σημαντικές αλλαγές βλέπουμε να απουσιάζει και ο αγώνας της Ρωσίας που στο προκαταρτικό πρόγραμμα που είχε κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο βρισκόταν ως επίσημος εφεδρικός αγώνας στη νεοσύστατη πίστα Igora Drive που τελείωσε το 2019 και είναι 50χιλιόμετρα από το Λιμάνι της Αγίας Πετρούπολης.

Ως εφεδρικός αγώνα παρουσιάζεται πλέων ο αγώνας στην Ινδονησία και αυτός είναι βέβαια κάτω από επιφύλαξη της έγκριση του.

Μετά τον ισπανικό αγώνα στην πίστα του Jerez είναι προγραμματισμένοι η παραδοσιακή σειρά αγώνων της Ευρώπης Γαλλίας, Ιταλίας, Καταλονίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Φιλλανδίας με την επιφύλαξη της έγκρισης, Αυστρία, Μεγάλη Βρετανία, Αραγονία και Άγιο Μαρίνο. Αν το επιτρέψουν οι συνθήκες και εξελιχθούν όλα ομαλά θα ακολουθήσουν μέσα στον Οκτώβριο οι αγώνες της Ιαπωνίας, Θαυλάνδης Αυστραλίας και Μαλαισίας.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί με τον αγώνα της Βαλένθια στην Ισπανία στις 14 Νοεμβρίου.

Η συνεχιζόμενη πανδημία με τον  Covid-19 και τα lockdowns που εφαρμόζουν διάφορες χώρες αναγκάζουν τους διοργανωτές να μην κατασταλάζουν στην τελική μορφή του αγωνιστικού ημερολογίου και τυχόν περαιτέρω ενημερώσεις ή αλλαγές στο πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στην συνέχεια.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -