Σημαντικές αλλαγές στο φετινό WRC

- Advertisement -

Η FIA και ο promoter του WRC εδώ και καιρό ετοιμάζουν σημαντικές αλλαγές που θα εφαρμοστούν για τα επόμενα χρόνια αρχίζωντας μάλιστα και κάποιες από την φετινή σεζόν. Το πρόγραμμα του θεσμού ήταν το κύριο θέμα συζήτησης και το πως θα εξοικονομηθούν τα χρήματα για να επεκταθεί σε όλη την υφήλιο.

 

Δεν είναι μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια, και συγκεκριμένα από το 2017 όταν και παρουσιάστηκε η νεότερη γενιά των αυτοκινήτων προδιαγραφών WRC, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι γνωρίζει σημαντική άνθηση. Για εμάς τους παραδοσιακούς αυτό μεταφράζεται σε συναγωνισμό, θέαμα και εντυπωσιακές επιδόσεις από τέσσερις Κατασκευαστές που συμμετέχουν σε αυτό Toyota, Hyundai, Citroen, M-Sport Ford. Αντίθετα, για τους τεχνοκράτες της FIA και της Media House την εταιρία που έχει τα δικαιώματα προβολής του θεσμού, η αύξηση του ενδιαφέροντος συνεπάγεται με την εντυπωσιακή βελτίωση των αριθμών τηλεθέασης, και φυσικά της εισροής χρημάτων. Την ίδια ώρα, όλο και περισσότερες χώρες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του WRC, αναγνωρίζοντας την επιτυχία που έχει σήμερα, με αποτέλεσμα ο Promoter, αλλά και η Ομοσπονδία, να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Βλέπουμε ότι σιγά σιγά σχεδιάζεται η επόμενη μέρα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι άρχισε να απογαλακτίζεται από την Ευρώπη. Με τη σύμφωνη γνώμη και των Κατασκευαστών, στόχος είναι μέσα στα επόμενα χρόνια οι αγώνες να είναι μοιρασμένοι ανάμεσα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις χώρες εκτός αυτής. Το συγκεκριμένο πλάνο ξεκίνησε να εφαρμόζεται από φέτος και βλέπουμε ότι οι αγώνες αυξήθηκαν στους 14 και έχει προστεθεί το ράλι της Χιλής. Ενώ πρέπει να θεωρείται δεδομένη η προσθήκη του Ράλι Σαφάρι από το 2020 που με την συμφωνία διάρκειας τριών ετών που υπόγραψε με τον promoter η Τουρκία θα βρίσκεται στο ημερολόγιο και το 2020.

Η Χιλή εντάχθηκε στο ημερολόγιο του WRC 2019

Όπως προαναφέραμε η Χιλή εντάσσεται στο ημερολόγιο του WRC από φέτος και γίνεται η 32η χώρα που φιλοξενεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα από τότε που ξεκίνησε το 1973. Το COPEC Rally Chile θα γίνει (9 – 12 Μαΐου) και θα εδρεύει στο Concepción και θα αποτελεί τον έκτο γύρος ενός διευρυμένου πρωταθλήματος 14 αγώνων. Θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά το Ράλι Αργεντινή, προσθέτοντας το ανοιχτό χαρτοφυλάκιο της παγκόσμιας κλάσης μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Νότια Αμερική.

Βέβαια, μπορεί οι Κατασκευαστές να έχουν συμφωνήσει σε περισσότερους αγώνες εκτός Ευρώπης, αλλά έχουν ζητήσει εγγυήσεις για μία γενναία περικοπή εξόδων και μείωσης των προϋπολογισμών. Στο τραπέζι έχουν πέσει μία σειρά από ιδέες, όπως η μείωση του αγωνιστικού τριημέρου ή και ακόμα και η διάρκειας παραμονής μίας ομάδας σε μία χώρα, συμπεριλαμβάνοντας αναγνωρίσεις, shakedown και τις υπόλοιπες εκδηλώσεις ενός event. Όμως, οι Κατασκευαστές υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα άλλαζε δραματικά το κόστος για αυτούς. Εκεί που επικεντρώνουν την προσοχή τους είναι οι ημέρες δοκιμών που έχουν στη διάθεση τους μέσα στο χρόνο. Μέχρι το 2017 αυτές άγγιζαν τις 42, έως ότου αυξήθηκαν στις 55 με την παρουσίαση της νέας γενιάς αυτοκινήτων WRC. Με τη μείωση των ημερών, οι ομάδες υποστηρίζουν ότι μπορούν να εξασφαλίσουν το κόστος συμμετοχής σε δύο υπερατλαντικούς αγώνες, χωρίς να αναφέρουν αριθμούς. Από την άλλη, μία σκέψη που έχει αρκετούς υποστηρικτές, είναι η τέλεση ομαδικών δοκιμών, στα πρότυπα της F1 κάτι που ακόμη δεν έχει περάσει αλλά θα είχε σαν αποτέλεσμα να μοιράζεται το κόστος, αλλά και η συγκεκριμένη διαδικασία να αποκτά οντότητα και ενδιαφέρον για τα μέσα ενημέρωσης, αλλά και τους θεατές. Φυσικά, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο στην άσφαλτο, και όχι στο χώμα. Η ουσία είναι πως η απόφαση για αύξηση των αγώνων, αλλά και επέκταση του WRC εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου είναι πλέον γεγονός και σε μερικές μέρες οι χρονιά αρχίζει με το Ράλι Μόντε Κάρλο 24-27 Ιανουαρίου.

Τώρα και ισπανικά από το All Live WRC

Ακόμη μια σημαντική προσθήκη που αφορά τους φίλους του αθλήματος έχει να κάνει με το πρωτοποριακό πρόγραμμα All Live της WRC που θα επεκταθεί από φέτος και θα περιλαμβάνει και έκδοση ισπανικής γλώσσας. Μετά την εισαγωγή του πριν από 12 μήνες, το All Live μετασχημάτισε τον τρόπο με τον οποίο μεταδίδεται το WRC. Οι φίλοι απολαμβάνουν πρωτοφανή ζωντανή κάλυψη κάθε ειδικής διαδρομής από κάθε αγώνα στην αγγλική γλώσσας, το οποίο διατίθεται στο www.wrcplus.com.

Το All Live θα παρουσιάσει τώρα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που θα παράσχει ισπανικά σχόλια για τη δραματική δράση από τους 14 αγώνες.

“Το WRC επισκέπτεται τέσσερις χώρες ισπανικής γλώσσας φέτος στο Μεξικό, την Αργεντινή, τη Χιλή και την Ισπανία και η βάση των ισπανικών ομιλητών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό ποσοστό των All Live followers“, δήλωσε ο Ciesla.

“Μετά από μια φανταστική εναρκτήρια χρονιά, απαντήσαμε στα αιτήματα των Ισπανών οπαδών μας στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική προσθέτοντας μια δεύτερη γλώσσα στο All Live, ώστε να απολαμβάνουν τις συγκινήσεις και τιςπληροφορίες WRC στη μητρική τους γλώσσα” , πρόσθεσε.

Η Wolf υποστηρίζει την Power Stage σε όλους τους αγώνες
Ο ανεξάρτητος ειδικός λιπαντικών η Wolf είναι ο νέος συνεργάτης του WRC και θα συνδέσει το όνομα της με το Power Stage και στους 14 γύρους του πρωταθλήματος 2019.

Η βελγική εταιρεία, η οποία υπέγραψε τον Σεπτέμβριο μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για να γίνει ο επίσημος συνεργάτης λιπαντικών του WRC, θα απολαύσει εξέχουσα τηλεοπτική κάλυψη γύρω από τα συναρπαστικά bonus βαθμών της Κυριακής το μεσημέρι, στο κλείσιμο του κάθε ράλι.

Ο παραγωγός με έδρα την Αμβέρσα ιδρύθηκε το 1955 και κατέστη ηγετικό όνομα στον κλάδο, με εξειδίκευση σε ειδικά σχεδιασμένα, τεχνολογικά βελτιωμένα λιπαντικά.

Η Autodoc γίνεται επίσης εταίρος του WRC

Η online εταιρεία πωλήσεων ανταλλακτικών αυτοκινήτων Autodoc έχει γίνει ο τελευταίος συνεργάτης του πρωταθλήματος του FIA World Rally Championship.

Η Autodoc με έδρα το Βερολίνο, ηγέτης της Ευρώπης στην πώληση εξαρτημάτων αυτοκινήτων στο διαδίκτυο, θα επωφεληθεί από την προβολή της τηλεοπτικής προβολής και το πάρκο υπηρεσιών σε όλους τους ευρωπαϊκούς γύρους.

Θα απολαύσει επίσης ολοκληρωμένη online ενεργοποίηση στην επίσημη ιστοσελίδα του wrc.com και στις αυξανόμενες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης της WRC, καθώς και βίντεο που έχουν εκπληκτική εμφάνιση για χρήση στα κανάλια της Autodoc.

Από πέρσι και η Asahi Kasei συνεργάτης

Θα έχετε προσέξει ότι στους ανεμοθώρακες των αυτοκινήτων των εργοστασιακών ομάδων που συμμετέχουν στο WRC αναγράφεται το Asahi Kasei.

Τι είναι  αυτό; Πρόκειται για Ιαπωνική εταιρεία  που παράγει την πρώτη υλη για προϊόντα αυτοκινήτου. Με τα προϊόντα της συνεισφέρει στην ασφάλεια, την άνεση και τη συμβολή του αυτοκινήτου στο περιβάλλον.

Η συμμετοχή της Asahi Kasei στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι είναι μια χορηγία που ελπίζουν οτι θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στην γνωστοποίηση του ονόματος της εταιρείας και των προϊόντων τους στον χώρο του αυτοκίνητου.

 

 

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -