Σταματά η συνεργασία Neste με Ράλι Φινλανδίας

- Advertisement -

Εδώ και μήνες είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι η φινλανδική εταιρεία πετρελαιοειδών Neste θα σταματούσε την συνεργασία χορηγία της με το Ράλι Φινλανδίας που διαρκεί εδώ και κάποιες δεκαετίες.

Σήμερα ήρθε η επίσημη επιβεβαίωση καθώς ανακοινώθηκε ότι η Neste δεν θα είναι πλέων χορηγός ονομασίας του αγώνα αρχής γενομένης από το 2021 καθώς η συνεργασία έφτασε στο τέλος της.

Ο λόγος αφορά στην αλλαγή εταιρικής στρατηγικής από πλευράς της Neste, που επηρεάζει και τον τομέα των χορηγιών.

Η επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ των δυό πλευρών ξεκίνησε το 1994, όταν η Neste έγινε για πρώτη φορά χορηγός ονομασίας του Ράλι Φινλανδίας. Από τότε ο τίτλος του αγώνα είχε μεταβληθεί στις λεπτομέρειες, αφού έχει υπάρξει Neste 1000 Lakes Rally (1994-1996), Neste Rally Finland (1997-2006), Neste Oil Rally Finland (2007-2015) και ξανά Neste Rally Finland, από το 2016 μέχρι φέτος, διατηρώντας όμως τον ισχυρό του πυρήνα. Η απόφαση αυτή ήρθε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία παγκοσμίως, λόγω της ύφεσης του κορονοϊού και δημιουργεί νέα δεδομένα για το Ράλι Φινλανδίας, που αναζητά νέο χορηγό ονομασίας.

Υπενθυμίζουμε, πως το φετινό Ράλι Φινλανδίας ματαιώθηκε, για πρώτη φορά από το 1973 όταν και ξεκίνησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, οπότε ο εορτασμός 70 ετών ιστορίας του θρυλικού αυτού αγώνα, έχει μεταφερθεί για το καλοκαίρι του 2021. Άλλωστε το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2021 έχει παρουσιαστεί και το Ράλι Φινλανδίας που διεξέγεται στην Κεντρική Φινλανδία με επίκεντρο την πόλη Yuvaskula, προγραμματίζεται να αποτελέσει τον 8ο γύρο της σεζόν, στις 29 Ιουλίου-1 Αυγούστου.

“Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον διοργανωτή AKK, τη FIA και τον promoter του WRCδήλωσε ο Διευθυντής Marketing της Neste, Sirpa Tuomi“Υπήρξαν αλλαγές στην εργασία της εταιρείας κατά την περασμένη δεκαετία και φιλοδοξία μας είναι να γίνουν παγκόσμιος ηγέτης στις ανανεώσιμες και ανακυκλώσιμες λύσεις. Έτσι, ανανεώσαμε στην εταιρική μας στρατηγική υποστηρίζοντας και τη λειτουργία της Neste στους τομείς που στοχεύουμε. Ως μέρος αυτής της αναδόμησης, καταλήξαμε στην απόσυρση της χορηγίας του φινλανδικού γύρου του WRC. Εκτός από τους προαναφερθέντες, θα θέλαμε να επεκτείνουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλες τις ομάδες, τους χιλιάδες εθελοντές και τους φίλους των ράλι, που δημιουργούσαν αξέχαστες εμπειρίες στο Neste Ράλι Φινλανδίας των περασμένων ετών. Ευχόμαστε τα καλύτερα για το Ράλι Φινλανδίας στο μέλλον”.

“Αυτό είναι το τέλος μιας εποχής την οποία θα αναπολούμε με ευχαρίστηση και νοσταλγία”πρόσθεσε ο εκτελών χρέη CEO του διοργανωτή του Ράλι Φινλανδίας, AKK Sports, Markus Hakkinen“Έχουμε αφήσει μόνιμα σημάδια τόσο στο αθλητικό τοπίο της Φινλανδίας όσο και στη συλλογική μνήμη του έθνους, και μαζί αυξήσαμε την αξία και σημασία του Ράλι Φινλανδίας, βελτιώνοντας το προφίλ του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Από καιρό σε καιρό, η διαρκής βελτίωση και η ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων της σύγχρονης εποχής, απαιτούν σημαντικές αλλαγές. Θέλουμε νε ευχαριστήσουμε θερμά της Neste για τα πάντα και να συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το “στέμμα του φινλανδικού μηχανοκίνητου αθλητισμού” μαζί με ισχυρό δίκτυο συνεργατών μας”.

ΠΗΓΗ: 4troxoi.gr

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -