Σταμάτησε την παραγωγή η Toyota λόγο του σεισμού στην Ιαπωνία 

- Advertisement -

Ο πρόσφατος σεισμός της Πέμπτης 6 Σεπτεμβρίου των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο βόρειο νησί Hokkaido της Ιαπωνίας προκάλεσε αρκετά προβλήματα στην χώρα αναγκάζοντας την Toyota να διακόψει προσωρινά και την παραγωγή στα εργοστάσια της.

Από το σεισμό που είχε ως αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 35 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και αγνοούμενοι στο χωριό Atsuma, που πλήρωσε το πιο βαρύ τίμημα στην καταστροφή, έχουν τραυματιστεί άλλοι 400 περίπου.

Από το σεισμό αυτό έχουν γίνει τεράστιες κατολισθήσεις και έχουν προκληθεί αρκετές ζημιές. Προκλήθηκε διακοπή της ηλεκτροδότησης, αποκλεισμό δρόμων, ενώ είχε διακόπη η ηλεκτροδότησης σε ένα πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμός στην περιοχή Tomari, αλλά λειτούργησαν οι γεννήτριες και οι ράβδοι καυσίμων στους αντιδραστήρες του ψύχονται με ασφάλεια. Ευτυχώς, όμως, από τα 2.95 εκατομμύρια νοικοκυριά του Hokkaido, τα 1.54 εκατομμύρια είχαν ανακτήσει την ηλεκτροδότηση, μέχρι την Παρασκευή το απόγευμα.

Εκτός των παραπάνω, όμως, ο καταστροφικός σεισμός προκάλεσε την παύση της παραγωγής σε μεγάλο μέρος των εργοστασίων της Toyota στην Ιαπωνία. Ο σεισμός είχε πολύ μεγάλη επίδραση στην αλυσίδα εφοδιασμού της αυτοκινητοβιομηχανίας, και αρκετές εγκαταστάσεις της εταιρίας τερμάτισαν από την Παρασκευή την παραγωγή, χωρίς να ανακοινώνεται πότε θα γίνει η επανεκκίνηση.

An employee of Toyota Motor Corp. works on a V8 engine for Lexus vehicles at the Tahara plant in Tahara, central Japan June 28, 2007. REUTERS/Kiyoshi Ota (JAPAN)

Τα εργοστάσια της Toyota που επηρεάζονται είναι αυτό στην πόλη Kyushu, της περιοχής Tahara και το Toyota Auto Body, τα οποία κατασκευάζουν διαφορετικά μοντέλα της Lexus και το Toyota Land Cruiser. Εκτός, όμως, από τα εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Hokkaido, η Toyota διαθέτει εκεί ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και συστήματα μετάδοσης, το οποίο έκλεισε και αυτό.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -