Σταθερά μπροστά ο Gus Greensmith στην WRC 2 pro

- Advertisement -

Άνετο προβάδισμα έχει στα χέρια του ο Βρετανός Gus Greensmith που πλησιάζει τα 12 λεπτά από τον κυριότερο του αντίπαλο στην κατηγορία WRC 2 pro τον Kalle Rovanpera. Ο οδηγός της M-Sport Ford Team κέρδισε την μιά από τις πέντε ειδικές που περιλάμβανε η μέρα καθώς μια ακυρώθηκε στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιά στο Ράλι Μόντε Κάρλο αλλά κατάφερε να διατηρείση την διαφορά και είναι 11min 18.1sec μπροστά από τον αντίπαλό του της Skoda.


Ο Greensmith είχε μόνο μια στιγμή ανησυχίας καθώς έχασε τα φρένα του Fiesta R5 στην SS4, αλλά η επισκευή που έκανε στο δρόμο πριν από την επόμενη ειδική ελαχιστοποίησε την απώλεια χρόνου.

Ο Rovanperä ήταν ταχύτερος από τον Greensmith σε τέσσερεις ειδικές, αλλά δεν ήταν σε θέση να καλύψει μεγάλο μέρος του χρόνου που έχασε την Πέμπτη το βράδυ μεττά από την συντριβή που είχε.

Ο Bonato κυριαρχεί στη WRC 2

Ο Yoann Bonato κυριαρχεί με τις νίκες στις ειδικές διαδρομές στο τιμόνι του Citroën C3 R5, καθώς άνοιξε την διαφορά στο ντεμπούτο του από τα 12 δευτερόλεπτα στην WRC 2 την Πέμπτη σε 1min 47.4sec.

Ο Γάλλος σπάνια ανησύχησε, καθώς οι αντίπαλοί του αντιμετώπισαν δυσκολίες στις ασφάλτινες ειδικές που καλύπτονταν από πάγο.

Ο Nicolas Ciamin ήταν ο πρώτος που πλήγηκε από προβλήματα. Ξεκινώντας τη δεύτερη ημέρα, ο Γάλλος έχασε σχεδόν τρία λεπτά αλλάζοντας έναν τροχό στο Volkswagen Polo R5 του στην SS4. Έχασε άλλα τρία λεπτά στην τελευταία ειδική για να βυθιστεί στην έβδομη.

Από την ατυχία του Ciamin ωφελήθηκε ο Adrien Fourmaux. Ο οδηγός Ford Fiesta R5 είχε μια καθαρή διαδρομή μέσα από τις ειδικές της ημέρας και ο ταχύτερος χρόνος στην SS8 τον ανέβασε δεύτερο.

Μειωμένος από την ζημιά του τροχού στην SS3, ο Guillaume de Mevius τερμάτισε την τρίτη ημέρα στο C3 R5, 7,0 δευτερόλεπτα πίσω από το Fourmaux.

Ο Ole Christian Veiby ολοκλήρωσε την μέρα, παρά το γεγονός ότι σταμάτησε να αλλάζει έναν τροχό στο Polo R5 κατά τη διάρκεια της SS4. Οι κορυφαίες τρεις φορές το  απόγευμα του επέτρεψαν να ανοίξει μια απόσταση 1 λεπτό 34,9 δευτερολέπτων από τον Rhys Yates στην πέμπτη θέση.

Ο Gregoire Munster τερμάτισε στην έκτη θέση στο Skoda Fabia R5, αφού έχασε περισσότερα από δύο λεπτά στην SS6.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -