Σταθερά στην κορυφή ο Nikolay Gryazin

- Advertisement -

Το τέλος του πρωινού σκέλους του 75ου RPZ Ράλι Πολωνίας προτελευταίου γύρου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ράλι βρίσκει στην πρωτοπορία του αγώνα τον Nikolay Gryazin με πλεονέκτημα +11.1s από τον Jari Huttunen με τον Chris Ingram να ακολουθεί στην 3ην θέση γενικής.

O Gryazin παράλληλα είναι και ο ηγέτης στην FIA ERC Junior under 28 με μια σειρά από νεαρά ταλέντα σε αυτοκίνητα R5 να κυριαρχούν στην πρώτη δεκάδα του αγώνα.

Η εξέλιξη του Ράλι Πολωνίας είναι δραματική και καταστροφική για μια σειρά από πληρώματα που τέθηκαν εκτός μάχης από νωρις. Οι χωμάτινες ειδικές διαδρομές του αγώνα έχουν μετατραπεί σε αρκετά σημεία σε πολύ επικύνδινες από τις αρνέρες που έχουν δημιουργήσει με το πέρασμα τους τα προπορευόμενα πληρώματα και προβλέπεται ότι το δεύτερο πέρασμα από τις τέσσερις πρωινές ειδικές θα είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Nikolay Gryazin στην πρώτη στροφή της SS5 Mikolajki Max  μήκους 9.23 χλμ λίγο έλειψε να είχε ατύχημα και δεν μπόρεσε να το καταλάβει αυτό. Η συνθήκες οδήγησης είναι αρκετά δύσκολες με πολλές παγίδες στον δρόμο. Το ατύχημα όμωs δεν απόφυγε ο Kacper Wroblewski που πρόσθεσε το όνομα του στην μεγάλη λίστα των αποχωρήσεων. Η ειδική διακόπηκε προσωρινά μετά το ατύχημα καθώς έκλεισε ο δρόμος. Τεχνικό πρόβλημα με την αντλία καυσίμου αντιμετώπισε στο Ford Fiesta R5 και ο Πολωνός Polonski που αποχώρησε από τον αγώνα καθώς ήταν στην 20η θέση γενικής κατάταξης

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του αγώνα με κομμένη την ανάσα και η μια μετά την άλλη ανατροπές δεν μπορούν να κάνουν πρόβλεψη το πώς θα εξελιχθεί η συνέχεια του αγώνα.

Στην 4η θέση γενικής βρίσκεται ο Γερμανός πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα FIA ERC Junior under 28 Fabian Kreim ακολουθούμενος από τους Πολωνούς Grzegorz Grzyb και Miko Marczyk που κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία αυτή να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα.

Με πολύ μικρές διαφορές που κάνουν ακόμη πιο συναρπαστική την συνέχεια στην έβδομη θέση βρίσκεται ο Lukasz Habai με τους Tomasz Kasperczyk, τον Γάλλο Laurent Pellier και τον Τσέχο Filip Mares να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα του αγώνα

Όπως προαναφέραμε και σε προηγούμενες μας αναφορές στους μεγάλους άτυχους του αγώνα ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Alexey Lukyanuk. Η μη συμμετοχή του Πορτογάλλου Bruno Magalhaes στο Ράλι Πολωνίας δεν επηρεάζει και τόσο την ατυχία αυτή του ρώσου στην μάχη για τον τίτλο.

Ο ρώσσος οδηγός μίλησε για τη συντριβή που τον έθεσε εκτός μάχης από το Ράλι Πολωνίας σήμερα το πρωί, ενώ ο συνοδηγός του Alexey Arnautov επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναρχίσουν τον αγώνα λόγω βλάβης που υπέστη το Ford Fiesta R5.

Ο Alexey Lukyanuk ξεκίνησε συναμικά την σημερινή μέρα και αν και  ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα με το πέρας της εναρκτήριας ειδικής βρέθηκε δεύτερο με 0,6s πίσω από τον Nikolay Gryazin. Στην 3η ειδική είχε μια πρόσκρουση σε ένα δέντρο  καταστρέφοντας τη δεξιά-πίσω μεριά του αγωνιστικού της Performance Motorsport.

Ανάφερε σχετικά: “Κάτι πήγε στραβά πριν από το άλμα, η ταχύτητα δεν ήταν πολύ υψηλή, αλλά πριν από το άλμα το αυτοκίνητο αντέδρασε πολύ καλά στην είσοδο διεύθυνσης και είχαμε πάρα πολύ διαφάνεια. Κατάλαβα ότι θα μπορούσα να αγγίξω το εσωτερικό της στροφής, οπότε έπρεπε να ευθυγραμμίσω λίγο το αυτοκίνητο και πήγαμε κατευθείαν σε αυτή την κορυφή και δυστυχώς προσγειωθήκαμε πολύ μακριά από την κατάλληλη γραμμή. Είναι περισσότερο σαν λάθος οδήγησης από ταχύτητα.

“Το συναίσθημα δεν είναι τόσο καλό, πιθανότατα δεν συνηθίσαμε τόσο πολύ με το αυτοκίνητο και πιθανότατα δεν περίμενα να αντιδράσει τόσο έντονα στο τιμόνι μου ή ίσως ήταν κάποια κακή άμμος στο δρόμο που μας έκανε να πάμε πάρα πολύ πριν. Ήταν κάτι απρόσμενο, πολύ κακό αλλά είμαστε καλά, τι μπορούμε να κάνουμε;”

Παραμείνεται συνδεδεμένοι με την Newsautosport.com για περισσότερα νέα από την εξέλιξη του αγώνα σε λίγο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -