Σταθερά στην πρωτοπορία ο Rovanpera έπεσε πίσω ο Neuville

- Advertisement -

Κυρίαρχος του εναρκτήριου σκέλους του 3ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κροατία είναι ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος οδηγών Kalle Rovanpera.

O οδηγός της Toyota Gazoo Racing, στο τιμόνι του Yaris GR WRC Rally 1 ήταν ταχύτερος στις τρείς από τις τέσσερις ειδικές που έχουν γίνει δημιουργόντας από την αρχή ένα σημαντικό προβάδισμα που τον βρίσκει επικεφαλή με +47.3 δευτερόλεπτα από τον Εσθονό Ott Tanak.

Ο Rovanpera και ο Thierry Neuville της Hyundai από την αρχή του αγώνα ξεχώρισαν από τους αντιπάλους τους καθώς μιά ξαφνική νεροποντή έκανε ύπουλες τις συνθήκες του αγώνα και πολύ ολισθηρές τις ασφάλτινες ειδικές.

Πολλά πληρώματα ταλαιπωρήθηκαν και πρωτοκλασατοι οδηγοί από νωρίς τέθηκαν εκτός αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση της 4ης ειδικής διαδρομής της τελευταίας του πρώτου σκέλους και ενώ η διαφορά των δυό οδηγών ήταν στα +12,5 δευτερόλεπτα ο Βέλγος αντιμετώπισε ένα μηχανικό πρόβλημα στο δρόμο προς το σέρβις που τον ανάγκασε να σπρώξει το αυτοκίνητο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάσει στο σέρβις με καθυστέρηση τεσσάρων λεπτών χρεώθηκε με 40 δευτερόλεπτα ποινή και από δεύτερος υποχώρησε στην τέταρτη θέση γενικής.

Με πολύ μικρή διαφορά +1,9 δευτερόλεπτα από τον Εσθονό στην Τρίτη θέση πέρασε ο Craig Breen της M-Sport Ford με το Puma ο οποίος είχε την δική του άτυχη στιγμή στην 2η ειδική διαδρομή όταν έχασε μια στροφή.

Ο Gas Greensmith  επίσης με M-Sport Ford Puma βρίσκεται στην 5η θέση γενικής με τον Oliver Solberg στο Hyundai i20 Ν να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα στην κατάταξη.

Αρκετοί οδηγοί όπως προαναφέραμε και στην αρχή αντιμετώπισαν προβλήματα. Ο Elfyn Evans αντιμετώπισε δυό κλαταρίσματα ελαστικών με αποτέλεσμα να είναι πέραν από δυό λεπτά πίσω από τοπρωτοπόρο του αγώνα στην 8η θέση την στιγμή που ο Pierre-Louis Loubet αναγκάστηκε να αποχωρήσει στην δεύτερη ειδική διαδρομή καθώς είχε τρία κλαταρίσματα ελαστικών και έμεινε χωρίς εφεδρικά ελαστικά.

Μετά από κτύπημα σε ένα τσιμεντένιο τοίχο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή κατάστρεψε την δεξιά μπροστινή ανάρτηση του αγωνιστικού του ο Esapekka Lappi και τέθηκε εκτός δράσης με το Yaris του.

Μετά από συντριβή που είχε στην SS3 ο Andre Fourmax αποχώρησε από την αγωνιστική δράση.

Στην 7η θέση βρίσκεται ο Katsuta με το Rossel να είναι επικεφαλής στην WRC2 ακολουθούμενος από τον Ingram συμπληρώνοντας την κορυφαία δεκάδα στην κατάταξη.

Επικεφαλής στηνWRC 3 είναι ο βρετανός Armstrong.

Με την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους ο πρωτοπόρος του αγώνα δήλωσε: « Γενικά ήταν πολύ δύσκολο το κράτημα καθώς η συνθήκες άλλαζαν συνεχώς. Νομίζω ότι το σχέδιο ήταν να προσπαθήσουμε να έχουμε ένα καλό ρυθμό χωρίς να πιέσουμε πάρα πολύ και να αναλάβουμε ρίσκα. Ο Thierry βρ’ισκεται πολύ κοντά οπότε το δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές θα είναι ακόμη πιό δύσκολο οπότε ας δούμε αν θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προβάδισμα»

Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη με τους συμμετέχοντες να επαναλαμβάνουν το πρωινό σκέλος που περιλαμβάνει τις είδιες τέσσερις ειδικές.

Περισσότερα από τον αγώνα σε λίγο.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -