Στη Λάρνακα η πρεμιέρα του Πρωταθλήματος Ταχύτητας

- Advertisement -

Την ερχόμενη Κυριακή 27 ανοίγει η αυλαία του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας με την διεξαγωγή του Larnaca Rally Sprint. Διοργανωτής είναι ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας και ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Το νέο πρωτάθλημα θα ξεκινήσει από εκεί που ολοκληρώθηκε πέρυσι, στην περιοχή Κόσιης, με τους διοργανωτές να έχουν επιλέξει μια διαδρομή μήκους 2,6 χιλιομέτρων αμιγώς χωμάτινη. 

Ενθαρρυντικά αρχίζει η νέα σεζόν καθώς στον πρώτο αγώνα δήλωσαν συμμετοχή 27 οδηγοί. Αναμφίβολα η διεκδίκηση της νίκης στην γενική κατάταξη είναι αυτή που μαγνητίζει τα βλέμματα όμως και οι υπόλοιπες κατηγορίες λόγω της ποιοτικής παρουσίας οδηγών αναμένουμε να παρακολουθήσουμε δυνατές μάχες με τον νικητή να κρίνεται στις λεπτομέρειες και στα κλάσματα του δευτερολέπτου.

Αναβαθμισμένος ξεκινάει την υπεράσπιση του τίτλου του ο περσινός πρωταθλητής Γιώργος Πολυκάρπου τον οποίο θα δούμε να τρέχει με το Psaltis Autoparts/Comline Mitsubishi Lancer EVO9.  Κυριότεροι του αντίπαλοι οι περσινοί συν διεκδικητές του πρωταθλήματος Ηλίας Πιερή με το Psaltis/ENEOS Mitsubishi Lancer Evo IX και Ευαγόρας Κούλουρος, επίσης με Mitsubishi Lancer (Evo III), οι οποίοι την περσινή χρονιά διεκδικούσαν τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα.  Δυνατοί οδηγοί είναι και οι Γιάννος Ιωαννίδης και Πέτρος Πέτρου οι οποίοι είναι ικανοί για τα πάντα.

Φαβορί για επικράτηση στην κατηγορία RC 2 είναι ο Σταύρος Αντωνίου με το Psaltis/ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X R4 και απέναντι του βρει τον Μάριο Παναγιώτου αλλά και τον εντυπωσιακό Κυριάκο Ιωαννίδη (Pepsi).Στην κατηγορία RC S2 δεν υπάρχει ένα φαβορί αφού οι Ιάκωβος Πενταράς, Σταύρος Υπερμάχου και Δημήτρης Πιερή έχουν σχεδόν τις ίδιες πιθανότητες επικράτησης. Στην δικίνητη κατηγορία, τα δύο Honda των Ξενοφώντος και Διομήδους αναμένεται να κυνηγήσουν την νίκη, ενώ με το Toyota Yaris ο Μάριος Κυριάκου στον πρώτο του αγώνα ταχύτητας θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στην RCS1 και 2WD S ο περσινός πρωταθλητής Μιχάλης Σοφοκλέους είναι το φαβορί όμως στην πρεμιέρα αναμένεται να έχει σκληρό ανταγωνισμό από τους Χριστόδουλο Χριστοδούλου, Σωκράτη Παπαναστασίου και Χάρη Ιωάννου. Στην κατηγορία RCS3 θα αγωνιστεί ο Δημήτρης Παρέλλης και στην RCL2 οι Νίκος Μαραγκός και Νεόφυτος Καρεκλάς.

Ο αγώνας ξεκινάει στις 9:45 με την αναγνωριστική διαδρομή, στις 10:00 θα γίνει το δοκιμαστικό πέρασμα και στις 10:30 θα ξεκινήσουν τα δύο επίσημα περάσματα. Η ολοκλήρωση του αγώνα είναι στις 15:00 και οι απονομές στις 16:30 στο χώρο του αγώνα.

Χορηγός του αγώνα είναι η εταιρία Ψάλτης Ανταλλακτικά και τα λιπαντικά ENEOS.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -