Στη Nissan εστειλάν με άδεια το Jose Munoz

- Advertisement -

Στο ανώτερο στέλεχος της Nissan Motor Co Ltd, Jose Munoz, παραχωρήθηκε υποχρεωτική άδεια απουσίας από τα καθήκοντα του, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ασχολείται με την επακόλουθη σύλληψη του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn.

Η απουσία του Munoz από τα καθήκοντα του έρχεται καθώς ο Ghosn είναι υποκράτηση σε κέντρο κράτησης μετά τη σύλληψή του στις 19 Νοεμβρίου για ισχυρισμούς περί οικονομικής κακομεταχείρισης, η οποία ακολούθησε εκ νέου συλλήψεις για περαιτέρω ισχυρισμούς.

Όλα αυτά δημοσιεύει το Reuter που σύμφωνα με αυτό σε δήλωση της, η Nissan λέει ότι ο Munoz έλαβε άδεια απουσίας “για να του επιτρέψει να βοηθήσει την εταιρεία συγκεντρώνοντας σε ειδικά καθήκοντα που προκύπτουν από πρόσφατα γεγονότα”.

Ως αποτέλεσμα, η προγραμματισμένη εμφάνισή του στο επερχόμενο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας σε λίγες μέρες θα ακυρωθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει αμέσως με το Munoz για σχόλια.

Ο Munoz θεωρείται από πολλούς στην εταιρεία ότι είναι στενός σύμμαχος του Ghosn, του οποίου η σύλληψη έπληξε τη βιομηχανία αυτοκινήτων και διέλυσε τους δεσμούς της Nissan με τη γαλλική εταιρία Renault SA, όπου παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

Έχει προκαλέσει κάποια αναστάτωση στην καρδιά της ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία αναγνώρισε ότι η υπερβολική δύναμη που συγκεντρώθηκε στο Ghosn αφού παρακολούθούσε την ανάκαμψη της αγωνιστικής αυτοκινητοβιομηχανίας πριν από δύο δεκαετίες μετά τη διάσωση της από το χείλος της Renault.

Μετά την κατάργηση του Ghosn από τη θέση του προέδρου μετά τη σύλληψή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan Hiroto Saikawa ζήτησε αλλαγές για να αποδυναμωθεί η επιρροή του μετόχου που ελέγχει τη Renault.

Ο Munoz, ο οποίος είναι κύριος ανώτερος αξιωματικός της Nissan, εντάχθηκε στην αυτοκινητοβιομηχανία το 2004 στην Ευρώπη και οδήγησε τη φιλόδοξη επέκτασή της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση.

Από τότε, η Nissan πέτυχε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά η κερδοφορία στην περιοχή έχει καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης έκπτωσης στα οχήματα της, κάτι που ο Saikawa έχει δεσμευτεί να αντιστρέψει.

Νωρίτερα φέτος, η Nissan επέλεξε τον Munoz να επιβλέπει τις δραστηριότητές της στην Κίνα, όπου σχεδιάζει να αυξήσει τις πωλήσεις τα επόμενα χρόνια. Έκτοτε, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης, προκαλώντας την αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει τα τοπικά σχέδια παραγωγής τους επόμενους μήνες.

ΠΗΓΗ: REUTER

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -