Στη προκυμαία του Ωκλαντ η βάση του Ράλι Νέας

- Advertisement -

Η εκπληκτική προκυμαία του Ωκλαντ θα αποτελεί την βάση του Ράλι Νέας Ζηλανδίας  όταν η διοργάνωση επιστρέψει εκεί για τον 11ον γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Το WRC επιστρέφει για πρώτη φορά μετά από το 2012 στη Νέα Ζηλανδία και οι διοργανωτές του αγώνα επιβεβαίωσαν χθές Πέμπτη ότι η ανακατασκευασμένη συνοικία Wynyard θα αποτελεί την βάση του αγώνα στην πόλη του βόρειου Νησιού.

Η περιοχή στο Δυτικό άκρο της προκυμαίας, φιλοξενούσε στο παρελθόν εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων και χημικών πριν ανακαινιστεί σε χώρο αναψυχής και εμπορίου. Η συγκεκριμένη περιοχή φιλοξένησε το 2021 τον αγώνα γιότ  America’s Cup.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ράλι Νέας Ζηλανδίας, Michael Goldstein σε δηλώσεις που έκανε στο wrc.com ανάφερε ότι η προκυμαία θα προσφέρει ένα υπέροχο σκηνικό στην όλη διοργάνωση του αγώνα.

“Η επαναφορά του αγώνα στην κορωνίδα του αθλητισμού βρίσκεται στα σκαριά εδώ και μιά πενταετία και έχει γίνει εξαιρετική σκληρή δουλειά και συζητήσεις και διαβουλεύσεις με αρκετούς για την επιστροφή του αγώνα στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC”. Για να συμπληρώσει: «Ξεπεράσαμε όλα τα εμπόδια για να επαναφέρουμε τον αγώνα στη Νέα Ζηλανδία και θα κάνουμε μιά μεγάλη παράσταση»

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα ευχάριστα νέα καθώς οι οργανωτές του αγώνα ανακοίνωσαν και επίσημο χορηγό. «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι μαζί μας θα έχουμε και τον ανεκτίμητο συνεργάτη μας την Repco ως χορηγό ονομασίας και είμαστε ενθουσιασμένοι για το Repco Rally Village και το πάρκο εξυπηρέτησης που θα βρίσκεται στο Wynyard Quarter»

«Με την βάση του αγώνα μας σε αυτό το εμβληματικό μέρος της προκυμαίας του Ωκλαντ, οι φίλοι του αθλήματος οι διαγωνιζόμενοι και οι επίσημοι επισκέπτες θα έχουν μιά απίστευτη πρόσβαση στην όλη διοργάνωση του αγώνα».

Ο δήμαρχος του Ωκλαντ Φιλ Γκοφ δήλωσε ότι μετά από περισσότερα από δυό χρόνια με τα ζύνορα της Νέας Ζηλανδίας κλειστά λόγω της πανδημίας με τον κορωνοϊό θα είναι φανταστικό να δούμε ΄λενα μεγάλο διεθνές γεγονός να επιστρέφει στην πόλη μας.

« Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες και θεατές στο κέντρο της πόλης μας, παρέχοντας μιά ευπρόσδεκτη ώθηση στις επιχειρήσεις που έχουν επηρεαστεί από τα lockdows και το κλείσιμο των συνόρων. Οι θεατές τα μέλη των ομάδων και τα πληρώματα μαζί με τις ομάδες υποστήριξης θα απολαύσουν όχι μόνο τον ίδιο τον αγώνα αλλά και την μοναδική φιλοξενεία του Ωκλαντ και την εκπληκτική προκυμαία στο κέντρο της πόλης.

Ο Νεοζηλανδός οδηγός Hayden Paddon, ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει στο WRC στην κατηγορία WRC2 ήταν επίσης παρών στην όλη τελετή για την ανακοίνωση της επιστροφής του αγώνα στα κορυφαία σαλόνια.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν επίσης ότι θα αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την διαδρομή τις προσεχείς εβδομάδες.

ΠΗΓΗ: wrc.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -