Στη Rally Racing Saintéloc o Sindre Furuseth

- Advertisement -

Ο Sindre Furuseth μπορεί να έχει αλλάξει τακτική για την φετινή σεζόν, αλλά ο στόχος του παραμένει αμετάβλητος: να κερδίσει την κατηγορία  ERC3 Junior της FIA.

Ο Νορβηγός Furuseth, 25 ετών, εντυπωσίασε σε μια σειρά αγώνων σε ένα ιδιωτικό Opel ADAM R2 το 2018. Για το 2019 έχει υπογράψει με την ομάδα Junior της Saintéloc, και ελπίζει να επωφεληθεί από την εμπειρία της ομάδας και την πρόσβαση σε περισσότερη τεχνική υποστήριξη.

“Έχουμε κάνει το καλύτερο από την κατάσταση ως ιδιωτική ομάδα αλλά με μια μεγαλύτερη ομάδα θα υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι, περισσότεροι μηχανικοί έτσι ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα”, δήλωσε ο Furuseth. “Αλλά λέγοντας ότι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Thomas Myhre Hansen, κύριο μηχανικό μου για έξι χρόνια. Έχει φροντίσει τα αυτοκίνητά μου για όλο αυτό το διάστημα. Θα είναι μια διαφορετική ιστορία τώρα, αλλά θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έκανε για μένα. ”

Από τη φιλοδοξία του να κερδίσει τον τίτλο του ERC3 Junior που υποστηρίζεται από το Pirelli σε ένα PEUGEOT 208 R2, ο Furuseth είπε: “Δεν έχουμε εμπειρία από όλους τους αγώνες, αλλά από τα ράλι που έχουμε εμπειρία, σίγουρα θα αγωνιστούμε για τη νίκη. Θα πρέπει να μάθουμε γρήγορα στις δοκιμές των άλλων αγώνων και να προετοιμαστούμε πολύ καλά για να συνεχίσουμε τα ράλι που δεν γνωρίζω, όπως οι Αζόρες και οι Κανάρια. Στο τέλος ο μόνος μου στόχος είναι να κερδίσω το πρωτάθλημα. ”

Ο Furuseth, από την Eidsvoll κοντά στην νορβηγική πρωτεύουσα του Όσλο, θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Σουηδό συνοδηγό Jim Hjerpe που ξεκίνησε από το βρετανικό πρωτάθλημα το 2016. Αλλά ενώ ο συνοδηγός του Furuseth προετοιμάζεται δοκίμασαν το Saintéloc PEUGEOT 208 R2  σεμιά περιορισμένη απόσταση πριν από τα Χριστούγεννα σε ασφάλτινη ειδική στη Γαλλία.

Εκτός από την υποβολή προσφορών για να κερδίσει έναν πολυπόθητο τίτλο της FIA, με την εγγραφή του στο ERC3 Junior, ο Furuseth θα διεκδικήσει επίσης το έπαθλο για συμμετοχή σε δύο γύρους του ERC 2020 σε ένα Motorsport Italia ŠKODA Fabia R5. “Η απόδοση του βραβείου είναι σίγουρα ο στόχος γιατί θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά είμαι 25 και θέλουμε επίσης να κάνουμε το βήμα στο R5 το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Furuseth. “Και μια εκστρατεία R5 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι ένα πιο ρεαλιστικό βήμα για μένα με τον προϋπολογισμό που έχω και την εμπειρία μου”.

Ο Jean-Baptiste Ley, συντονιστής του ERC, δήλωσε: “Η ταχύτητα του Sindre μας έκανε πραγματικά να καθίσουμε και να λάβουμε ειδοποίηση για τους αγώνες που έλαβε μέρος. Αν δεν είχε πληγεί από μια σειρά μηχανικών προβλημάτων, είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσε να βρεθεί στο βάθρο σε λίγες περιπτώσεις. Η μετακόμισή του στη Saintéloc για το 2019 μπορεί μόνο να βοηθήσει την πρόοδό του και να του δώσει τα εργαλεία που πρέπει να αμφισβητήσει για τον τίτλο του ΕΡC3 Junior. ”

“Είμαι ευγνώμων που ο Sindre και ο Jim μας προσχώρησαν στην ομάδα Junior της Saintéloc,” δήλωσε ο Vincent Ducher, διευθυντής της Rally Racing Saintéloc. Με εντυπωσίασε πραγματικά η ταχύτητά του πέρυσι στο ERC Junior και έχουμε ήδη προγραμματίσει κάποιες δοκιμές και εκπαίδευση για να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος “.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -