Στη Στέλλα Καλοπαίδη και αδέλφια Τσιάκκιρου το Αθλητικό Βραβείο του ΑΚΕΛ για το 2022

- Advertisement -

Σε τέσσερις ανθρώπους που υπηρέτησαν τον κυπριακό αθλητισμό και την παιδεία του τόπου, απονέμεται το φετινό Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή – Νική Γεωργίου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Πρόκειται για την Στέλλα Καλοπαίδη – Γρηγορίου και τα αδέλφια Γιώργος, Πέτρος και Μιχάλης Τσιάκκιρου.

Η Στέλλα Καλοπαίδη – Γρηγορία υπήρξε μια μεγάλη μορφή του κυπριακού αθλητισμού και με την πολυσχιδή και πολυετή προσφορά της άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο αθλητικό γίγνεσθαι του τόπου. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό αθλητισμό από νεαρή ηλικία και σε όλα τα αγωνίσματα που συμμετείχε δημιούργησε πολλές φορές παγκύπριες και πανελλήνιες επιδόσεις.

Πέτυχε πολλές διεθνείς διακρίσεις αγωνιζόμενη με τα χρώματα της Ελλάδας. Το
1978 μαζί με τον σύζυγό της καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Σταύρο Γρηγορίου, δημιούργησαν την πετοσφαιρική ομάδα της ΑΕΛ η οποία πρωταγωνίστησε για πολλά χρόνια.

Έχει εκλεγεί από την ΕΑΚ ως η καλύτερη αθλήτρια το 1970, το 1975 και το 1976. Εργάστηκε και πρόσφερε για δεκαετίες στον χώρο της εκπαίδευσης.

Το βραβείο φέτος απονέμεται επίσης ομαδικά στα τρία αδέλφια Τσιάκκιρου, που άφησαν την σφραγίδα τους στον κλασσικό αθλητισμό της Κύπρου και της Ελλάδας. Ο Γιώργος, Πέτρος και Μιχάλης συνέχισαν την παράδοση της οικογένειας από το χωριό Πραστειό Αμμοχώστου, που χαρακτηρίστηκε αθλητομάνα της Μεσαορίας.

Ασχολήθηκαν με τον αθλητισμό από νεαρή ηλικία και εξελίχθηκαν και οι τρείς σε μεγάλους και ανίκητους αθλητές στους δρόμους ημιαντοχής, ιδιαίτερα στα 400 μ. Είχαν ατέλειωτες επιτυχίες σε παγκύπριους, πανελλήνιους και βαλκανικούς αγώνες, καταρρίπτοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Θεωρούνται αθλητές φαινόμενο που τίμησαν το άθλημα τους και την αθλητική ιδέα. Αποφοίτησαν και οι τρείς από
την Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών και υπηρέτησαν την παιδεία τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου θεσπίστηκε το 2010 από την Κ.Ε του ΑΚΕΛ και έχει ως στόχο την βράβευση ατόμων για την προσφορά τους στην αθλητική ανάπτυξη του τόπου και την προώθηση του αθλητικού ιδεώδους.

Η εκδήλωση απονομής του φετινού Βραβείου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 του Δεκέμβρη 2022, στο Πολιτιστικό κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» στη Λεμεσό και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -