Στη σύνθεση για το ράλι Κροατίας πέρασε ο Craig Breen

- Advertisement -

H Hyundai Motorsport επισημοποίησε την τριάδα οδηγών της για το Ράλλυ Κροατίας που θα πραγματοποιηθεί 22-25 Απριλίου, με τον Craig Breen να πλαισιώνει τους Thierry Neuville και Ott Tanak.

Η Hyundai έχει επιλέξει την εναλλαγή των Dani Sordo και Craig Breen πίσω από το τιμόνι του τρίτου εργοστασιακού i20 Coupe WRC για την φετινή χρονιά και, η επιλογή πριν από τον εκάστοτε αγώνα, δημιουργεί τη σχετική αγωνία και συζήτηση.

Όπως είχε διαρρεύσει προηγουμένος η συμμετοχή του Breen στο πρόσφατο Ράλλυ Ciocco, ο Ιρλανδός οδηγός είναι ο εκλεκτός του Andrea Adamo, για τη συμμετοχή στο ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας, που θα αποτελέσει τον 3ο γύρο του WRC.

H ανακοίνωση της τριάδας πληρωμάτων που θα εκπροσωπήσει τους Πρωταθλητές Κατασκευαστών στην Κροατία έγινε μέσω ανακοίνωσης στα social media. Οι Thierry Neuville-Martijn Wydaeghe και Ott Tanak-Martin Jarveoja συμμετέχουν στο θεσμό με πλήρες πρόγραμμα, ενώ οι Craig Breen-Paul Nagle θα μοιραστούν για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα το i20 Coupe WRC.

Με αυτόν τον τρόπο, η σύνθεση της Hyundai δε θα διαφοροποιηθεί σε σύγκριση με το χιονισμένο Ράλλυ Arctic Φινλανδίας, όπου νικητές αναδείχθηκαν οι Tanak-Jarveoja, την ώρα που οι Neuville-Wydaeghe και Breen-Nagle, διαμόρφωσαν το 1-3-4 στη γενική κατάταξη.

2021 FIA World Rally Championship Round 02, Arctic Rally Finland 26-28 February 2021 Craig Breen, Paul Nagle, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Το Ράλλυ Κροατίας, που όπως ανακοινώθηκε δε θα περιλαμβάνει τα δύο περάσματα από την υπερειδική του Zagreb μήκους 1,8 χιλιομέτρων, η οποία είχε προγραμματιστεί να αποτελέσει την 1η και 10η ειδική του αγώνα, λόγω των κανονισμών σχετικά με την πανδημία, αποτελείται πια από 20 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 300,32 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Πέραν του γεγονότος ότι προσμετρά για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, άρα συνιστά άγνωστη οντότητα για τους πρωταγωνιστές του θεσμού, ουσιαστικά θα είναι ο πρώτος αμιγώς ασφάλτινος αγώνας του θεσμού από το Ράλλυ Γερμανίας 2019, αφού πέρυσι οι μοναδικές ασφάλτινες ειδικές του πρωταθλήματος, ήταν εκείνες των Ράλλυ Μόντε Κάρλο και Μόντσα.

Κατά συνέπεια, η πρόκληση για τα πληρώματα είναι σημαντική, αφού οι ειδικές διαδρομές θα είναι νέες για όλους, με ότι αυτό συνεπάγεται από πλευράς προετοιμασίας ή σημειώσεων.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -