Στην εμπειρία της SRT βασίζεται ο Marczyk για το Ράλι Λετονίας

- Advertisement -

Ο Εθνικός Πρωταθλητής Πολωνίας ο Miko Marczyk θα στραφεί στην Sports Racing Technologies για ένα επιπλέον πλεονέκτημα στο Rally Liepāja στη Λετονία που φιλοξενεί τον δεύτερο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι της FIA 2020 αυτή την εβδομάδα.

Ο 24χρόνος πρωταθλητής Πολωνίας από φέτος αποτελεί μέρος της ομάδας ORLEN της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας και θα επιβλέπεται από το SRT με έδρα τη Λετονία, η οποία έχει κερδίσει τρεις νίκες στο Ράλι Liepāja στο παρελθόν και κατατάσσεται ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες προετοιμασίας της Ευρώπης.

«Η ομάδα μας, SRT, είναι από τη Λετονία και από την αρχή της δοκιμής μας θα λάβουμε περισσότερες γνώσεις από αυτούς», δήλωσε ο Marczyk. «Είναι το ίδιο όπως στο Ράλι Barum με την Kresta Racing. Η SRT έχει κάποιο πλεονέκτημα στη Liepāja και ελπίζω ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.”

Ο Marczyk, ο οποίος καθοδηγείται από τον Szymon Gospadarczyk από τα μέσα του 2017, κάνει την εμφάνιση του στο Ράλι Liepāja για το οποίο θα είναι η πέμπτη εκκίνηση του στο  χώμα.

«Δεν έχω μεγάλη εμπειρία στους χωμάτινους αγώνες, αλλά μου αρέσει να οδηγώ σε χώμα και οι χρόνοι μου είναι αρκετά ανταγωνιστικοί και ελπίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή σύγκριση με τους άλλους ERC1 Juniors», δήλωσε ο Marczyk. «Από την πλευρά μου, οι δρόμοι στη Λετονία είναι πραγματικά πολύ συναρπαστικοί και ενδιαφέρουσες ειδικές για μένα. Είναι πολύ γρήγορο χώμα και συνήθως σε έναν ευρύ δρόμο. Πιθανώς η θέση εκκίνησης θα είναι πολύ σημαντική για να έχεις καθαρή γραμμή και καλή πρόσφυση».

Ο Marczyk αφού κέρδισε τον περίφημο τίτλο RSMP (Rajdowe Samochodowe Mistrzostwa Polski) το 2019 αναγνωρίζει το ERC ως την πρώτη του επιλογή για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του.

«Το ERC είναι το φυσικό και καλύτερο βήμα για μένα μετά το πολωνικό πρωτάθλημα» δήλωσε ο οποίος ξεκίνησε τους αγώνες μόνο το 2016 με τίποτα περισσότερο από περιορισμένη εμπειρία στο Karting. “Οι αγώνες στην Πολωνία είναι πολύ καλοί, αλλά το επίπεδο των δρόμων και ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος στο ERC από το Εθνικό πρωτάθλημα και επομένος ένα καλό σχολείο για να μάθεις και να αναπτυχθείς και να ανταγωνιστείς με άλλους νέους οδηγούς ευρωπαϊκών χωρών προτού κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου» «Θέλω να αναπτυχθώ γρήγορα στο ERC, είναι σαν μια μεγάλη περιπέτεια για μένα και ελπίζω ότι βήμα προς βήμα αγώνα προς αγώνα θα γίνομαι ένα καλό μέρος του πρωταθλήματος»

ΠΗΓΗ: ERC.com

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -