Στην πρωτοπορία του Ράλι Σαρδηνίας ο Dani Sordo

- Advertisement -

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Ράλι Ιταλίας- Σαρδηνίας, 6ος γύρος του φετινού αναθεωρημένου αγωνιστικού ημερολογίου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Με την ολοκλήρωση του σημερινού πρωινού σκέλους που περιλάμβανε 4 ειδικές διαδρομές ο Ισπανός Dani Sordo σημειώνοντας 2 ταχύτερους χρόνους στις ειδικές βρίσκεται επικεφαλής του αγώνα μπροστά από τους Teemu Suninen και Sebastien Ogier.

Το σημερινό πρωινό loop περιλάμβανε 2 επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές, μήκους 67,72 αγωνιστικών χιλιομέτρων ανάμεσα τους και την Tempio Pausania που ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τους οδηγούς, καθώς ήταν αρκετά σκληρή και ιδιαίτερα στενή, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπει το περιθώριο λάθους.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου loop, στην κορυφή της κατάταξης βρίσκονται οι Dani Sordo – Carlos Del Barrio με το Hyundai i20 Coupe WRC. Οι Ισπανοί επωφελήθηκαν από την καλή σειρά εκκίνησης στις ειδικές διαδρομές 2 και 4, σημειώνοντας σε αμφότερες τις περιπτώσεις τον ταχύτερο χρόνο. Στην τελευταία ειδική διαδρομή του loop, ο Sordo σημείωσε έναν εξαιρετικό χρόνο, όντας κατά 9,4” ταχύτερος από τον δεύτερο, Thierry Neuville, περνώντας στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Μέχρι την 3η ειδική διαδρομή, επικεφαλής του αγώνα ήταν οι Teemu Suninen – Jarmo Lehtinen με το Ford Fiesta WRC, που πέτυχαν έναν εντυπωσιακό χρόνο στην εναρκτήρια και πολύ δύσκολη ειδική διαδρομή, έχοντας διαφορά 12,4” από τους δεύτερους. Στη συνέχεια, ο Suninen παρέμεινε ανάμεσα στους ταχύτερους οδηγούς του αγώνα, ολοκληρώνοντας το πρώτο loop με διαφορά 7,5” από τον Sordo.  Στην τρίτη θέση, με διαφορά 18,6” από την κορυφή, βρίσκονται οι Sebastien Ogier – Julien Ingrassia με το Toyota Yaris WRC, που προσπάθησαν να μείνουν μακριά από προβλήματα. Στην 4η θέση, ακολουθούν οι Elfyn Evans – Scott Martin με Toyota Yaris WRC, οι οποίοι απέχουν 24,7” από τους πρωτοπόρους, έχοντας σημειώσει έναν ταχύτερο χρόνο.

Στην 5η θέση φιγουράρουν οι Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul με το Hyundai i20 Coupe WRC, οι οποίοι έχουν διαφορά 29,3” από τους Ισπανούς teammates τους, με τον Βέλγο να δηλώνει πως το αυτοκίνητό του δεν απέδιδε όπως θα έπρεπε στην 1η και 3η ειδική διαδρομή του αγώνα. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Kalle Rovanpera – Jonne Halttunen με Toyota Yaris WRC, που είχαν μιά μικρή έξοδο στη 2η ειδική διαδρομή, χάνοντας χρόνο, χωρίς περαιτέρω συνέπειες.

Μυστήριο περιβάλλει τις επιδόσεις των Ott Tanak – Martin Jarveoja με το Hyundai i20 Coupe WRC, οι οποίοι από την αρχή του αγώνα χάνουν σταθερά χρόνο, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η αιτία, αφού ο Εσθονός δεν έχει μιλήσει σε κανένα Stop ειδικής διαδρομής, ενώ οι άνθρωποι της Hyundai αναφέρουν πως δε γνωρίζουν ποιο είναι το πρόβλημα, μέχρις ότου να δουν το αυτοκίνητο. Ακόμη, στη 2η ειδική διαδρομή εγκατέλειψαν, με πρόβλημα πιθανότατα στον κινητήρα οι Esapekka Lappi – Janne Ferm με το Ford Fiesta WRC, οι οποίοι είχαν σημειώσει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα.

Επιπλέον, εκτός αγώνα τέθηκαν προσωρινά οι Takamoto Katsuta – Dan Barritt με το Toyota Yaris WRC, που είχαν έξοδο στην 4η ειδική διαδρομ

Στην κατηγορία WRC 3 επικεφαλής είναι μετά την SS4 ο Oliver Solberg με το Skoda Fabia Evo. Ο Σουηδός οδηγός εντυπωσιάζει με την απόδοση του και έφτασε μέχρι και την έβδομη θέση γενικής. Εχει πλεονέκτημα +7,8 δευτερόλεπτα από τον Rossel με το Citroen C3 με τρίτο τον Huttunen με το Hyundai NG i20.

Στην κατηγορία WRC 2 στην πρωτοπορία πέρασε ο Andrie Fourmaux με το Ford Fiesta R5 μετά που ο Ole Christian Veiby είχε τρύπημα ελαστικού στο Hyundai i20 στην SS3 με αποτέλεσμα να υποχωρήση στην Τρίτη θέση. Πρόβλημα με το σύστημα μετάδοσης της κίνησης έχει ο Mads Ostberg στο Citroen C3 που βρίσκεται στην 6η θέση της κατηγορίας. Στην δεύτερη θέση είναι ο Σουηδός Titemand με το Skoda Fabia Evo.

Τα συμμετέχοντα πληρώματα έχουν κάνει σέρβις 40 λεπτών και θα επανέλθουν για το απογευματινό σκέλος που περιλαμβάνει ακόμη δυό ειδικές διαδρομές.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -