Στην πρωτοπορία του Rally Serras de Fafe -felcueiras ο Eric Cais

- Advertisement -

Ο Eric Cais τέθηκε επικεφαλής στο Rally Serras de Fafe -felcueiras εναρκτήριο γύρο του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι ERC της FIA που ξεκίνησε χθές με θεαματικό στυλ.

Χιλιάδες θεατές παρατάχθηκαν στους δρόμους της υπερειδικής διαδρομής που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Fafe παρακολουθώντας με θεαματικό στυλ τα πληρώματα να διαγωνίζονται στους ολισθηρούς πλακόστρωτους δρόμους που για σύνορα είχαν τα τσιμεντένια πεζοδρόμια που κρατούσαν τους οδηγούς σε συνεχή ετοιμότητα καθώς το παραμικρό λάθος πληρωνόταν πολύ ακριβά.

Ταχύτερος όλων ο Eric Cais που ξεπέρασε τον τοπικό ήρωα Miguel Correira κατά έξι δέκατα του δευτερολέπτου. Ο Correira διαγωνίζεται για το ERC – Michelin Talent Factory και ήταν πολύ χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του μετά την υπερειδική. « Είναι πάντα πολύ καλό να ολοκληρώνεις αυτού του είδους διαδρομές με ασφάλεια με τόσο βαθμό δυσκολίας. Είναι όμως και πολύ καλό θέαμα για τους θεατές. Το Σάββατο οι συνθήκες θα είναι εντυελώς διαφορετικές με τις διαδρομές γεμάτες λάσπες κάτι που με συναρπάζει οπότε ανυπομονώ πραγματικά για αυτό. Αν έχουμε βροχή ακόμη και ομίχλη θα είμαι ακόμη πιό ευτυχισμένος»

Μόλις ένα δέκατο πιό πίσω ολοκλήρωσε την διαδρομή ο Nil Solans.  Πολύ πιό μακριά 1,2 δευτερόλεπτα ήταν ο Ken Torn που αντιμετώπισε προβλήματα με το συμπλέκτη στην πρακτική ειδική διαδρομή νωρίτερα.

Η υπερεικική διαδρομή που ήταν νυκτερινή ήταν πολύ συναρπαστική με τους χρόνους να είναι πολύ κοντά. Ο έξι φορές πορτογάλος πρωταθλητής Armindo Araujo ήταν μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Torn στην Πέμπτη θέση με το Simone Tempestini να συμπληρώνει την πρώτη εξάδα μόλις +1,4 δευτερόλεπτα πίσω από τον ταχύτερο Cais.

O George Linnamae που κέρδισε την πρακτική διαδρομή ισοβαθμεί στην 7η θέση με τον Norbert Herczig και παραδέχθηκε ότι είχε υποτιμήει το πόσο ολισθηρή θα ήταν η διαδρομή.

Η αγωνιστική δράση για σήμερα περιλαμβάνει δυό σκέλη με τέσσερις επαναλαμβανόμενες ειδικές διαδρομές χωμάτινες που θα εξελιχθούν βορειοανατολικά της πόλης Fafe

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,687ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -