Στο Ράλι Λετονίας οι Σίμος Γαλαταριώτη και Αντώνης Ιωάννου

- Advertisement -

Με άρωμα κυπριακό η συνέχεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι που θα γίνει στην Λετονία 14-16 Αυγούστου, καθώς σε αυτό θα λάβουν μέρος οι Κύπριοι Πρωταθλητές Ράλι οδηγών και συνοδηγών του 2018 Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου.

Το Rally Liepaja θα αποτελεί τον δεύτερο από έξι αγώνες του ανασχεδιασμένου φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2020 της FIA, μέρος του οποίου  είναι και το Ράλι Κύπρος που θα αποτελεί τον 4ο αγώνα της χρονιάς. Οι άλλοι αγώνες του φετινού πρωταθλήματος πέραν από τον εναρκτήριο αγώνα που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία το Rally di Roma Capitale, τρίτοςγύρος της χρονιάς θα είναι το Ράλι Αζορών ενώ μετά τον αγώνα στη Κύπρο θα διεξαχθούν τα Ράλι Ουγγαρίας και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με το Ράλι στις Κανάριες Νήσους.

Να θυμίσουμε ότι το αρχικό αγωνιστικό ημερολόγιο περιλάμβανε και τους αγώνες στην Πολωνία και την Τσεχική Δημοκρατία που έχουν ακυρωθεί για φέτος λόγο των περιοριστικών μέτρων που υπάρχουν στις χώρες αυτές με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το Ράλι Λετονίας είναι ένα πνευματικό τέκνο του οδηγού αγώνων Raimonds Strokss με τον πρώτο αγώνα να γίνεται στην χώρα το 2013 υπό τη μορφή του χειμερινού αγώνα. Στη συνέχεια έγινε ένας φθινοπωρινός χωμάτινος αγώνας το 2016 για να διασφαλίζεται ένας πιο ήπειος καιρός. Με την αναπροσαρμογή του φετινού προγράμματος η νέα ημερομηνία διεξαγωγής τους θα αποτελεί στην ουσία ένα ολοκαίνουργιο χωμάτινο αγώνα υψηλών ταχυτήτων σε περιοχές της Δυτικής Λεττονίας που φιλοξενεί τον αγώνα. Στο περσινό αγώνα οι διοργανωτές του που τον είχαν κάνει τέλος Μαϊου είχαν προβεί σε περαιτέρω αλλαγές αλλά η ταχύτητα έχει παραμείνη και είναι αυτή που λάτρεψαν οδηγοί και θεατές,

Αυτός είναι και ο λόγος που το Κυπριακό πλήρωμα με τους Σίμο Γαλαταριώτη και Αντώνη Ιωάννου επέλεξαν να λάβουν μέρος με το Volkswagen Polo GTi R5.

Στον αγώνα αυτό οι κύπριοι πρωταθλητές θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλα ονόματα του motorsport όπως τους οδηγούς του WRC Craig Breen, Mard Ostberg, Oliver Solberg αλλά και όλους τους πρωταγωνιστές του φετινού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και το νικητή της πρεμιέρας στην Ιταλία το Ρώσσος Ευρωπαίο πρωταθλητή του 2018 Alexey Lukyanuk.

Να τονίσουμε ότι οι Σίμος Γαλαταριώτης- Αντώνης Ιωάννου έχουν αγωνιστεί ξανά σε αγώνες του εξωτερικού και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και στο Ράλι Ακρόπολης το 2018 είχαν τερματίσει στην 5η θέση γενικής ενώ συμμετοχή είχαν και στο περσινό ασφάλτινο αγώνα στην Ρώμη όπου είχαν αποκομίση εμπειρίες από ασφάλτινους αγώνες.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,874ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -