Στους Γρηγορίου και Χριστοδούλου οι τίτλοι για το πρωτάθλημα Drift by Psaltis / ENEOS

- Advertisement -

Οι Σέργιος Γρηγορίου και Ευτύχιος Χριστοδούλου είναι οι φετινοί πρωταθλητές του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Πλαγιολίσθησης. Ένας θεσμός που υποστηρίζεται από την εταιρεία Ανταλλακτικών Ψάλτης και τα διεθνούς φήμης λιπαντικά ENEOS και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου. Τον αγώνα διοργάνωσε το Power Drift Club το περασμένο Σαββατοκύριακο 03- 04 Σεπτεμβρίου στην πίστα στην πίστα Achna Speedway, όπου κρίθηκαν και οι δύο τίτλοι.

Ξεκινώντας από την πρώτη μέρα και τα μονά βαθμολογημένα, στην κατηγορία Pro, ο δεύτερος στην γενική κατάταξη Σέργιος Γρηγορίου πήρε τη ψηλότερη βαθμολογία (88,67 Βαθμούς) έχοντας ταχύτητα εισόδου στα 119 χιλιόμετρα.  Στην δεύτερη θέση ήταν ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Δαυίδ Δαυίδ με 87,33 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 115 χιλιόμετρα ενώ την τριάδα συμπλήρωσε ο Σίμος Τίκκης με 84 βαθμούς, έχοντας την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στα 121 χιλιόμετρα.

Στην κατηγορία Semi Pro ο Σάββας Σπύρου πήρε την πρώτη θέση με 79 βαθμούς, έχοντας και την ψηλότερη ταχύτητα εισόδου στα 116 χιλιόμετρα με τον Χρίστο Λοϊζου να ακολουθεί με 77,67 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 107 χιλιόμετρα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Γιάννος Μιχαήλ με 76 βαθμούς και ταχύτητα εισόδου στα 111 χιλιόμετρα.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα έφερε το δίδυμο των πρωτοπόρων της κατηγορίας Pro,  Δαυίδ Δαυίδ και Σέργιο Γρηγορίου, στον τελικό. Εκεί όπου το αποτέλεσμα θα έστεφε και τον φετινό πρωταθλητή. Τελικός νικητής και πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Σέργιος Γρηγορίου ο οποίος κατέκτησε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του με τον Δαυίδ να παίρνει τον τίτλο του δευτεραθλητή. Ο Παναγιώτης Νικολάου πήρε την τρίτη θέση στη φετινή σεζόν κερδίζοντας στο μικρό τελικό τον Στέλιος Ζαχαρίου.

Στην κατηγορία Semi Pro τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, αφού υπήρχε μεγάλο φαβορί και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Ευτύχιο Χριστοδούλου. Ο αθλητής κατάφερε να πάρει ακόμη μια νίκη φέτος κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή με το BMW Psaltis / ENEOS. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα πήρε ο Χρίστος Λοΐζου ενώ ακολούθησε ο Σάββας Σπύρου.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Σέργιος Γρηγορίου πήρε τον τίτλο συγκεντρώνοντας 640 βαθμούς έναντι 601 του Δαυίδ Δαυίδ και 482 του Κυριάκου Μάριου (Τσόδας). Ακολούθησαν οι Αλέξης Χάρης Γεωργίου (489 β.) και Σίμος Τίκκης (460).  Στην κατηγορία Semi Pro, πρωταθλητής Ευτύχιος Χριστοδούλου συγκέντρωσε 728 βαθμούς έναντι 553 του Stefan Sorin και 549 του Χρίστου Λοΐζου. Ακολούθησαν οι Γιάννος Μιχαήλ, Σάββας Σπύρου και Αντώνης Νικολάου.  

Χορηγός του αγώνα αλλά και του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Drift 2021 είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts & ENEOS Motor Oil.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,912ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -