Συμφωνία με κινέζικη εταιρεία για προμήθεια λιθίου σύναψε η Tesla

- Advertisement -

Αυτή την περίοδο η αυτοκινητοβιομηχανία διανύει μία πολύ κρίσιμη φάση υπό την πίεση της Ε.Ε. για να φτιάξουν όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Από την άλλη γίνεται αγώνας δρόμου από τους κατασκευαστές προκειμένου να εξασφαλίσουν επαρκή αποθέματα της πρώτης ύλης ( λιθίου) για τις μπαταρίες των μελλοντικών ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Καθώς η κατασκευαστές αυτοκινήτων βρίσκονται στην πρέσα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δημιουργούνται και μια σειρά από ερωτήματα ποιος θα αγοράσει όμως όλα αυτά τα αυτοκίνητα που δυστυχώς δεν είναι ακόμη προσιτά στις μεγάλες μάζες αγοραστών.

Δεν πρόκειται να σταθούμε σε αυτό το θέμα σήμερα αλλά θα επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι η Tesla σύναψε συμφωνία με κινέζικη εταιρεία για προμήθεια λιθίου.

Η ανακοίνωση προήλθε πριν μερικές μέρες από το μεγαλύτερο παραγωγό λιθίου της Κίνας που δήλωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Tesla για να παραδώσει το ένα πέμπτο της παραγωγής του στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων. Όπως έγινε γνωστό, η Tesla θα καθορίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις εταιρείες που θα την προμηθεύσουν με μπαταρίες ούτως ώστε να αγοράσει για λογαριασμό τους προϊόντα υδροξειδίου του λιθίου από την GanfengLithium, η οποία εδρεύει στο Jiangxi της Κίνας. Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ άμεσα από το 2018 και θα διαρκέσει έως και το 2020, ενώ θα μπορεί να παραταθεί κατά τρία χρόνια, όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Ganfeng.

Όπως εκτιμάται, από το 2019 και μετά, η Tesla θα χρειάζεται ανά έτος 28.000 τόνους λιθίου προκειμένου οι συνεργάτες της, προς το παρόν η ιαπωνική Panasonic, να κατασκευάσουν τις απαιτούμενες ποσότητες μπαταριών. Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη στιγμή οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της πάντοτε πρωτοπόρου στο είδος Tesla, ανταγωνίζονται έντονα ώστε να εξασφαλίσουν εγκαίρως επαρκή αποθέματα λιθίου για τις μπαταρίες των μελλοντικών τους δημιουργιών.

Αξίζει να επισημάνουμε πως νωρίτερα την βδομάδα που μας πέρασε, η Ganfeng ανακοίνωσε συμφωνία για την προμήθεια λιθίου και στην LG Chem. Η συμφωνία τίθεται σε ισχύ το 2019 και θα διαρκέσει έως το 2025 βάσει μιας συμπληρωματικής σύμβασης που υπεγράφη ανάμεσα στις δύο πλευρές πριν λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς, έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς η Ganfeng Lithium  είναι πιθανό να αναδειχτεί ως η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής λιθίου στον κόσμο.

 

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,699ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -