Συναρπαστικό προβλέπεται το φινάλε του Ράλι Κροατίας

28

Κέρδισε την εναρκτήρια σημερινή ειδική ο Elfyn Evans και μειώνει την διαφορά από τον Ogier στα +4,2 καθώς απομένουν τρείς ακόμη διαδρομές.

Ανοικτοί παραμένουν οι λογαριασμοί για την νίκη στο Ράλι Κροατίας, 3ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Στην πρωτοπορία του αγώνα από τα χθές βρίσκεται ο Sebastien Ogier που έχει προβάδισμα +6,9 δευτερόλεπτα από τον ομόσταυλο του στην Toyota Gazoo Racing Elfyn Evans που νοιωθει την καυτή ανάσα του Thierry Neuville που είναι τρίτος +10,4 δευτερόλεπτα από τον περσινό πρωταθλητή Ogier.

Η σημερινή Τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα περιλαμβάνει τέσσερις συνολικά ειδικές διαδρομές και αναμένονται ιδιαίτερα σκληρές μάχες για την επικράτηση στον αγώνα που κάνει για πρώτη φορά την εμφάνιση του στο κορυφαίο θεσμό.

Θυμίζουμε ότι η χθεσινή μέρα κατά το πρωινό πέρασμα από τις ειδικές δεν ήταν ευγενική για του οδηγούς της περσινής πρωταθλήτριας κατασκευαστών Hyundai οι οποίοι επέλεξαν ένα μείγμα σκληρών και μαλακών σύνθετων ελαστικών για τον ασφάλτινο αγώνα. Τα μαλακά ελαστικά υπερθερμάνθηκαν νωρίτερα από το αναμενώμενο και ο πρωτοπόρος του αγώνα Neuville έχασε πολύτιμο χρόνο και την πρωτοπορία υποχωρόντας τρίτος και από τότε εξασκεί πίεση ώστε να καλύψει την διαφορά.

Τα φώτα της προβολής στράφηκαν χθές σε δυό νεαρά αστέρια στο γάλλο Fourmaux και τον Ιάπωνα Katsuta που έδειξαν το ταλέντο τους. Ο ιάπωνας οδηγός στο τιμόνι του Toyota Yaris wrc σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο σε δυό ειδικές διαδρομές ενώ ο γάλλος στο τιμόνι του M-sport Ford Fiesta έγραψε δυό δεύτερες θέσεις στις ειδικές.

Η σημερινή μέρα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη περιλαμβάνει όπως προαναφέραμε τέσσερις ειδικές διαδρομές.

Όλα τα κορυφαία συμμετέχοντα πληρώματα επέλεξαν να έχουν από 6 σκληρά συνθετικά ελαστικά  εκτός από τους νεαρούς Loubet και Formaux που επέλεξαν από 4 σκληρά συνθετικά ελαστικά και δυό σύνθετα μαλακά ελαστικά.

Η εναρκτήρια σημερινή ειδική διαδρομή έχει ολοκληρωθεί με τον Elfyn Evans να γράφει τον ταχύτερο χρόνο μπροστά από τον Neuville +1,4 και από τον πρωτοπόρο του αγώνα Ogier +2,7.

Καθώς απομένουν τρείς ακόμη ειδικές για την ολοκλήρωση του αγώνα το προβάδισμα του Ogier μειώθηκε στα +4,2 από τον Evans και στα +9,1 από τον  Neuville.

Ο Εσθονός Tanak ακολουθεί τέταρτος και οι Formaux  και Greensmith συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.

Περισσότερα σε λίγο