Συνέχεια με Ράλι Ανατολικό Σαφάρι

- Advertisement -

Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι Psaltis Autoparts & ENEOS Motor Oil συνεχίζεται το προσεχές Σαββατοκύριακο 12-13 Μαρτίου με τον δεύτερο γύρο, το Ράλι Ανατολικό Σαφάρι. Αγώνας που διοργανώνει το Σωματείο Αγωνιστικού Αυτοκινήτου Αμμοχώστου και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Ο αγώνας, λόγω και της φύσης των ειδικών διαδρομών είναι ο ταχύτερος του πρωταθλήματος και πάντα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετοχών. Η φετινή χρονιά δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς συμμετοχή δήλωσαν 38 πληρώματα, έτοιμα να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στις ταχύτατες ειδικές του αγώνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εννέα ειδικές διαδρομές στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και μια υπερειδική διαδρομή η οποία θα διεξαχθεί στην πίστα Achna Speedway.

Η εκκίνηση θα γίνει αύριο Σάββατο στις 13:00 από το γήπεδο Τάσος Μάρκου και ακολουθούν οι ειδικές Παραλιμνίτικα (13:33) και Αγία Θέκλα (14:01). Μετά την ενδιάμεση ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου οι δύο ειδικές θα επαναληφθούν στις 15:49 και 16:17 αντίστοιχα.

Την Κυριακή, δεύτερη και τελευταία μέρα του αγώνα, θα διεξαχθούν οι ειδικές διαδρομές Χαλοσπιτιά (08:33), Φανός (09:16) και Δασάκι-Αγία Βαρβάρα (09:49). Ακολουθεί ανασυγκρότηση στο γήπεδο Τάσος Μάρκου και οι ειδικές Χαλοσπιτιά και Δασάκι-Αγία Βαρβάρα επαναλαμβάνονται στις 11:27 και 12:10.

Στη συνέχεια η δράση μεταφέρετε στην πίστα Achna Speedway όπου θα διεξαχθεί η υπερειδική διαδρομή στις 13:28 με την οποία θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό κομμάτι. Στον ίδιο χώρο θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα.

Όσον αφορά τις συμμετοχές, οι περσινοί πρωταθλητές Σίμος Γαλαταριώτης/Αντώνης Ιωάννου με το VW Polo GTI έχουν τον πρώτο λόγο για επικράτηση και αναμφίβολα είναι το μεγάλο φαβορί. Εμπόδιο στους πρωταθλητές θα επιδιώξουν να σταθούν οι Πέτρος Παντελή και Πάμπος Λαός με το Psaltis / SKF Citroen DS3 R5 ενώ στη μάχη της τριάδας αναμένεται να είναι και οι Παναγιώτης Γιάγκου και Άριστος Νικολάου με το Psaltis Autoparts Hyundai i20 R5, καθώς επίσης και οι Κώστας Ζήνωνος και Φάνος Χριστοφή με το Psaltis Autoparts Citroen DS3 R5, όπως και οι Χρίστος Δημοσθένους/Κύπρος Χριστοδούλου με Skoda Fabia R5.

Στην κατηγορία RC2 οι περσινοί πρωταθλητές Σταύρος Αντωνίου και Δημήτρης Πιερή με το Psaltis Autoparts / ENEOS Mitsubishi Lancer EVO X αναμένεται να αντιμετωπίσουν σκληρό ανταγωνισμό αφού στους διεκδικητές της νίκης συγκαταλέγονται επίσης οι πρώην νικητές του αγώνα Γιώργος και Παύλος Εγγλέζου με το KYB Mitsubishi Lanser Evo IX, οι Γιώργος Νέστωρος/Γιάννος Καλλής με το ENEOS Mitsubishi Lancer Evo X, οι Μιχάλης Ποσείδιας/Γιώργος Αλεξάνδρου (Mitsubishi Lancer Evo X) και Σοφιανός Ρούσος/Ανδρέας Γιαννακού (Mitsubishi Lancer Evo X), χωρίς να υποτιμούνται βέβαια και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Στην κατηγορία RCS2 θα τρέξουν πέντε πληρώματα και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά καθώς οι συμμετέχοντες έχουν μοιρασμένες πιθανότητες διάκρισης. Στην κατηγορία RCL1 θα αγωνιστούν δυο πληρώματα, ενώ στη λίστα συμμετοχών συμπεριλαμβάνετε και ένα μεικτό.

Στην δικίνητη κατηγορία όπου θα τρέξουν 13 πληρώματα, οι περσινοί πρωταθλητές Κωνσταντίνος Τελεβάντος/Τάκης Σταύρου (Citroen DS3) τρέχουν για πρώτη φορά φέτος με αδιαπραγμάτευτο στόχο τη νίκη. Στους μνηστήρες για την πρώτη θέση συγκαταλέγονται επίσης και οι Χρυσόστομος Παντελή/Ανδρέας Νέστωρος (Ford Fiesta), Χαράλαμπος Τιμοθέου/Παναγιώτης Σιάλος (Peugeot 208), Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος (Honda Civic), Ζαχαρίας Μανώλη/Κώστας Ευριπίδου (Honda Civic) και Chris Ανδρέου/Περικλής Νικολαΐδης (Peugeot 208 Rally4).

Τέλος, διέλευση μετά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική Χαλοσπιτιά όπως και από την υπερειδική διαδρομή στην Achna Speedway θα πραγματοποιήσουν και οκτώ ιστορικά αγωνιστικά.

Κύριος Χορηγός του πρωταθλήματος είναι η εταιρεία Psaltis Auto Parts και τα λιπαντικά ENEOS ενώ υποστηρικτές του αγώνα με τις μπαταρίες Exide, η Comline Auto Parts και η SKF.

Stay Connected

0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
3,798ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -